Skip to content

Tozo T10

Tozo är ett av de kinesiska varumärkena som erbjuder flera elektronisk utrustning och produkter till salu. I katalogen hittar vi skydd för smartphones, drönare, laddare, pekplattor etc. Företaget designar också hörlurar. Det fokuserade på True Wireless (100% trådlösa) modeller. Här är vi intresserade av Tozo T10. Dessa True Wireless-hörlurar är särskilt populära på Amazon. Det finns över 51.000 användarrecensioner och de flesta är positiva. Det är av den anledningen som vi bestämde oss för att testa dem. Kolla in deras potential nedan.

Bra poäng
– bekvämt
– IPX8
– Autonomi
– Trådlös laddning


Negativa poäng
– Obalanserat ljud
– Ingen aptX eller AAC

Tozo T10 hörlurar


hörlurar-Tozo-T10

Hörlurarna kommer i en vanlig kartong. Kartongen är vit och en framställning av Tozo T10 kan ses på framsidan. När lådan är öppen får du transport / laddningsboxen som innehåller ett 600 mAh batteri, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, 4 par öronsnäckor (S / M / L / XL), en fästbar 35 cm sladd på fodralet, en mikro-USB till USB-A-kabel, en bruksanvisning översatt till flera språk, en snabbstartsguide och garantin. T10-enheterna finns tillgängliga för knappt 40 euro på Amazon-webbplatsen.

Tozo T10-test


Tozo-T10-recension

Väskan som används för transport och även för att ladda hörlurarna (600 mAh batteri) är inte den mest kompakta modellen som vi har haft med True Wireless-hörlurar. Dess mått är 8,4 x 3,8 x 3,4 cm (L x B x H). Du kommer fortfarande att lyckas glida den i en av dina fickor medan du är på resande fot. Det finns tre magneter som håller locket. Tillverkaren klarade sig bra eftersom vi känner att locket ger bra motstånd. Det är särskilt viktigt att locket öppnas ett par gånger. Dessutom kan den öppnas upp till 180 °. Denna funktion är inte mycket, men det är fortfarande lite mer när du vill ta bort eller byta ut hörlurarna.

Så ofta är kontakten för laddning av batteriet placerad på baksidan av fodralet. Vi beklagar att tillverkaren bestämde sig för att välja en mikro-USB-port snarare än USB-C. Tozo ville säkert spara lite pengar genom att välja denna anslutning. Micro USB-porten är skyddad av en liten gummiflik. Framför allt, sätt tillbaka den på plats efter användning av kontakterna. Det borde inte vara så att vatten tränger in och skadar det. På lådans högra sida kan du se en liten plastögla där du kan fästa den medföljande sladden i lådan. Du kan använda den för att fästa fodralet, på bältet, på handleden eller till och med på cykelstyret. 4 blå lysdioder finns på rutan för att indikera batteriprocenten per 25%. Tozo använde främst plast för att designa fodralet, men överlag är robustheten där.

Plast används också för att utforma öronkopparna, men deras kroppar är oftast täckta med en gummibeläggning. Tack vare detta material är kontakten trevligare. Tozo T10-enheterna har inte pekreglage. Interaktionen sker via fysiska knappar på utsidan. Det är i detta område som vi kan observera den lilla statuslampan. Mikrofonen är också placerad bredvid den. Bokstäverna “L” och “R” som är tryckta på omslaget används för att vägleda användaren att sätta i hörlurarna. Det finns inget att göra med byggkvaliteten. Monteringsmärken är knappt synliga. T10-enheterna är IPX8-certifierade. Detta innebär att de är skyddade mot svett och vatten. Observera att tillverkaren anger att de kan användas för sport (löpning, skidåkning etc.), men inte för simning. En av de saker som skiljer ut dessa True Wireless-hörlurar är färgerna. Du har valet mellan svart, vitt, grått, khaki och blått.

Egenskaper


Tozo-T10-test

Båda hörlurarna har ett riktigt kompakt format (2 cm hög, 2 cm djup och 1,6 cm bred). De är också lätta, 4,5 gram på skalan. Det är väldigt enkelt att placera i öronen. Gummibeläggningen är väldigt mjuk vid beröring och absorberar kroppsvärmen. Tillverkaren erbjuder 4 par silikonspetsar. Du måste testa olika storlekar för att hitta de som matchar din kroppstyp. Tveka inte att matcha öronpropparna, eftersom dina hörselgångar inte nödvändigtvis är identiska i storlek. När rätt par tips är på plats är Tozo T10 lätta och bekväma. Du kommer att kunna lyssna på din musik i flera timmar i taget utan att känna obehag. De stannar också på plats när de utför sport. Vi påminner dig om att de är IPX8-certifierade. Du är säker på att din svett och regnet inte kommer att försämra dem.

Hörlurarna stöder Bluetooth 5.0-teknik. Parning sker på ett klassiskt sätt med dina olika källor (smartphone / surfplatta / ljudspelare). Du tar ut hörlurarna ur lådan för att starta den trådlösa anslutningen och sedan går du till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja T10. Det är snabbt och enkelt att göra. Den trådlösa anslutningen förblev alltid stabil under vårt test. Å andra sidan är räckvidden bara cirka 10 meter. Normalt bör Bluetooth 5.0 vara cirka 15 meter. Det är inte mycket mer, men det kan ändå vara viktigt när du vill lägga din smartphone på sidan och spela sport lite längre. Vi beklagar också att endast SBC-codec är tillgängligt. Kompatibilitet med aptX- eller AAC-codecen skulle ha gjort det möjligt att njuta av bättre ljudkvalitet (om du någonsin vill lära dig mer om Bluetooth-codec).

Som vi specificerade ovan integrerar T10 fysiska knappar. Du måste trycka på den för att interagera. Du kommer att kunna spela eller pausa din musik och hantera dina telefonsamtal. Mikrofonerna är placerade på hörlurarnas yttre del. Det här är inte den bästa platsen, eftersom de tar upp omgivande ljud under konversationen. Under samtal kommer din röst bara att tas upp om du är i en lugn miljö. Så det är alltid bättre att gå direkt via din smartphone om du får ett samtal.

Prestanda och ljudkvalitet


meddelande-Tozo-T10

Tozo T10 innehåller 8 mm drivrutiner. Det har gått länge sedan vi har sett högtalare av denna storlek i True Wireless-hörlurar. Generellt är stora drivrutiner bättre, särskilt för lågfrekvent reproduktion. När är det med T10?

Vad vi säkert kan säga från början är att Tozo T10 inte kommer att kunna tillfredsställa ljudfiler. Människor som letar efter exakt och detaljerat ljud kan gå sin väg. Efter det är det ganska logiskt, 100% trådlösa hörlurar som säljs för mindre än 40 euro kan inte konkurrera med de avancerade modellerna som erbjuds av Sony, Bose eller Apple. Med T10 är basen närvarande, men mellanregistret och diskanten har svårt att uttrycka sig. Tozo har följt trenden med basförstärkning. Plötsligt kan vi inte dra nytta av alla detaljer i hans favoritmusik. I slutändan är ljudåtergivningen bara korrekt. Detta räcker för att motivera dig själv när du gör sportsessioner.

Hörlurarna är utrustade med ett 55mAh batteri och höljet med ett 600mAh batteri. I alla boxar erbjuder 4 fulladdningar och hörlurarna tillåter fyra timmars lyssnande med volymen inställd mellan 60 och 70%. Tozos löften hålls för autonomi. Det tar mindre än en timme att ladda hörlurarna och det tar cirka 1,5 timmar att ladda batteriet i lådan. Det är synd att vi måste använda en mikro-USB-anslutning. Å andra sidan utnyttjar vi den trådlösa laddningsfunktionen upp till 15 watt.

Slutsats


test-Tozo-T10

Tozo T10 revolutionerar inte området True Wireless-hörlurar (100% trådlöst). De erbjuder några coola funktioner, som IPX8-certifiering och trådlös laddning, men resten är déjà vu. Dessutom skulle vi ha velat att Tozo skulle erbjuda något mer balanserat när det gäller ljud. Så om T10 är så populär bland allmänheten beror det främst på att de erbjuder ett attraktivt pris. Personer som letar efter prisvärda True Wireless-hörlurar kommer att vara nöjda. Å andra sidan måste älskare av exakt och detaljerat ljud välja en annan referens.

Tozo T10 hörlurar


köp nu