Skip to content

Testar RHA TrueConnect-hörlurar

RHA är ett oberoende företag baserat i Glasgow, Storbritannien. Deras uppdrag, som han uttrycker det så bra, är att förändra användarens interaktion med deras musik. I denna testa vi är intresserade av RHA TrueConnect. Eftersom vissa tillverkare har bestämt sig för att ta bort jackkontakten från sina mobila enheter, har hörlurstillverkarna fått anpassa sig. Det var också Apple som lanserade de första True Wireless Bluetooth-hörlurarna (verkligt trådlösa) på ljudmarknaden. De öppnade marknaden och sedan dess skapar alla konkurrerande varumärken sina egna modeller, inklusive RHA. Låt oss ta reda på om RHA TrueConnect-hörlurar kan hitta en plats.

Bra poäng
– Motstånd mot svett, stänk
– isolering
– Justering
– Anslutning
– Snabb laddning och USB-C


Negativa poäng
– pris
– Ingen dedikerad applikation
– SBC-codec, ingen aptX

RHA TrueConnect-hörlurar


hörlurar-RHA-TrueConnect

RHA TrueConnect Bluetooth-hörlurar kommer i en vit kartong. Hörlurarna visas på framsidan av lådan och du kan också läsa några av deras egenskaper (IPX5-certifierad, bra samtalskvalitet, 3 års garanti, 5 + 20h batteri). När du väl öppnat hittar du inuti RHA TrueConnect trådlösa in-ear-hörlurar, laddningsväskan, en USB-C-laddningskabel, silikonspetsar i olika storlekar (2 par storlekar S, 3 par storlekar M, 2 par storlekar L), Comply foam RX-2000-tips (S, M, L) och en öronsnäckhållare i rostfritt stål. Varumärket RHA har alltid varit generöst på tipsen. Hörlurar finns tillgängliga för 169,95 € på internet.

RHA TrueConnect-test


RHA-TrueConnect-test

RHA-företaget vet alltid hur man applicerar på design och finish på sina produkter. Oavsett om det är prisvärda (RHA MA390) eller något dyrare (RHA MA750 trådlösa) hörlurar, vet varumärket att försköna sin produkt och RHA TrueConnect är inget undantag. De har en nykter design, helt svart i färg, det finns bara RHA-logotypen som sticker ut på utsidan av skroven. Hörlurarna och fodralet är tillverkade av plast, men de har en mjuk gummibeläggning. Det förbättrar också kontakten när hörlurarna placeras i öronen. Som med Apple AirPods har TrueConnect en stam. Det är inte super attraktivt, men det gör det åtminstone lättare att ta bort öronkopparna.

Väskan är relativt liten, du kan glida den i en av dina fickor. Det har ett avtagbart skydd när du aktiverar det vridbara systemet faller du på hörlurarna. Väskan är mycket välbyggd. Kåpan är gjord av aluminium täckt med svart PVD. När du manipulerar fallet slits PVD-beläggningen något runt kanterna. Och den del som är täckt med gummi blir smutsig ganska snabbt, den är särskilt känslig för fingeravtryck. Bortsett från att väskan är välgjord är det visuellt tilltalande. På framsidan kan du se tre lysdioder som indikerar batterinivån och på baksidan finns USB-C-laddningsporten. Den laddas snabbare än konkurrerande hörlurar med en mikro-USB-port.

Funktioner och design


RHA-TrueConnect-recension

RHA TrueConnect-hörlurar är svårare att sätta in än Apple AirPods. Men när de väl har satts in stannar de på plats och är bekväma. Du kan bära dem i timmar i taget utan att känna obehag eller smärta. Naturligtvis måste du välja det par tips som matchar din kroppstyp. Först och främst måste du veta om du vill minska ljudet från omgivningen så mycket som möjligt. Om så är fallet är det bättre att välja Comply-skumspetsarna (silikon är mindre isolerande utanför buller). När du väl har valt typen av ändkåpor behöver du inte längre testa de olika storlekarna för att hitta de som passar bäst för dina kanaler.

Du kan använda hörlurarna för att utföra dina träningspass eftersom de är IPX5-certifierade. Skyddsindex (IP) är en standard som definierar ett objekts motstånd mot intrång från fasta och flytande kroppar. IPX5 betyder att hörlurarna är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Din svett eller regn kommer inte att skada dem, å andra sidan är de inte “vattentäta”. Du kan inte doppa dem i vatten.

Kontrollknapparna är implementerade direkt på skalens utsida. Det finns något för varje headset. Du kan styra uppspelningen / pausen av din musik via de två öronsnäckorna. Men det är med den till vänster som du kontrollerar musikuppspelning, med den till höger hanterar du volymen (ett dubbeltryck för att öka det och ett trippeltryck för att minska det). Kontrollerna är inte nödvändigtvis superintuitiva till en början. Det kommer att ta lite tid att använda för dina vana. Mikrofonen inbyggd i hörlurarna är inte av god kvalitet. Dessutom finns det mycket få trådlösa hörlurar som är tillfredsställande på denna punkt.

Prestanda och ljudkvalitet


test-RHA-TrueConnect

Kanske beror det på Bluetooth-tekniken i version 5.0 eller hörlurarnas form (med stång), men de erbjuder god anslutning. Anslutningen är stabil och pålitlig, det har varit väldigt få frånkopplingar. Du har rätt till ett maximalt avstånd på 10 meter mellan RHA TrueConnect och dina mobila enheter (smartphone, ljudspelare, surfplatta etc.). Den enda kritik som vi kan göra dem är att de inte är kompatibla med AAC, LDAC eller aptX codecs. Här är det SBC-codec som används, väl efteråt måste du ha ett skarpt öra för att märka skillnaden mellan de olika koderna.

RHA TrueConnect är imponerande när det gäller anslutning, men de har också en bra ljudåtergivning. Jämfört med vissa konkurrerande True Wireless-hörlurar finns det inget väsande ljud när musik inte spelas. Hans sida är ganska välbalanserad. Basen är djup men överväldigar inte andra frekvenser. Mids är närvarande och förstärker sångens förståelse och topparna är glittrande, men det finns inget sibilansproblem. TrueConnect erbjuder ett varmt ljud som är trevligt att lyssna på. Du kommer att kunna njuta av din favoritmusik flera timmar i rad utan att skada trumhinnorna. Om du vill vara så isolerad som möjligt från buller utifrån måste du byta ut silikonspetsarna med Comply-skumspetsar. Eftersom de lättare anpassar sig till din hörselgång är passformen optimal och de minskar bullret från utsidan.

När de är laddade erbjuder öronsnäckorna 5 timmars användning och fodralet erbjuder ytterligare 20 timmar. Så du har totalt 25 timmars användning. Detta är mer än tillräckligt för de flesta användare. Dessutom har hörlurarna en snabb laddning. På 15 minuters laddning får du 50% autonomi (2 timmar, 30 minuters läsning). Det är också märkbart att tillverkaren har valt att integrera en USB-C-port i fodralet.

Slutsats


RHA-TrueConnect-recension

RHA TrueConnect är de första riktigt trådlösa hörlurarna från RHA. Varumärket har designat True Wireless-hörlurar som har bra ljudkvalitet, de är bestående när det gäller autonomi och anslutningen till dina mobila enheter är stabil.

RHA TrueConnect Bluetooth-hörlurar


köp nu