Skip to content

Testar RHA T20-hörlurarna

RHA är ett brittiskt företag som designar och säljer in-ear-hörlurar och ljudtillbehör. Tack vare sina utmärkta produkter blir varumärket alltmer känt för allmänheten. Idag testar vi deras modeller RHA T20. De liknar RHA T20i-hörlurarna, förutom att de inte har en trådbunden fjärrkontroll. Annars erbjuder de samma design. Vi har rätt till DualCoil-teknik som enligt tillverkaren erbjuder ett tydligt och detaljerat ljud som du inte hittar på konventionella högtalare. RHA erbjuder också olika filter för att modulera frekvensresponsen. Upptäck resultatet i vår testa.

Bra poäng
– Transportpåse
– Robust
– Flera tips, 3 filter
– Ljudkvalitet


Negativa poäng
– Sibilanser
– Stor och tung
– Mycket lite användbara filter

RHA T20-hörlurar


hörlurar-RHA-T20

RHA har tagit hand om förpackningen och innehållet i lådan. RHA T20-hörlurarna kommer i en svartfärgad kartong. Hörlurarna är avbildade på framsidan och när du öppnar det avtagbara locket stöter du på en genomskinlig vägg som låter dig se hörlurarna och de olika tillbehören skyddade i skum. På omslaget till omslaget kan du också se en sprängvy av RHA T20 och deras olika egenskaper skrivs ut (frekvens, impedans, känslighet etc.). Det är ganska sällsynt att se en förpackning så bra gjort.

Lådans innehåll är väl levererat. Vi får RHA T20 in-ear-hörlurar, inställningsfilter med hållare, 6 par öronproppar med dubbla densiteter (Sx2, Mx2, Lx2), 2 par öronproppar med två flänsar (Sx1, Lx1), 2 par öronsnäckor med minneskum, en rostfri hållare för att förvara öronsnäckorna, en bärpåse och en klämma för att fästa kabeln i dina kläder. RHA har varit riktigt generös med tillbehören. Hörlurar finns tillgängliga för 160 euro på internet.

RHA T20-test


RHA-T20-meddelande

RHA är känt för att använda kvalitetsmaterial vid tillverkningen av hörlurarna. Varumärket förblir troget sitt rykte på denna punkt. Skrov på T20 är gjorda av rostfritt stål. Metallfärgen ger dem mycket överklagande. RHA-logotypen är inbäddad i metallen. Skalarna formsprutades och kabeln som ansluter de två öronkopparna är gjord av förstärkt läder. Den stöder böjning och vridning väl. Tillverkaren använde robusta material, RHA T20-hörlurar klarar stötar och droppar. Det finns ingen anledning att oroa sig för hela hållbarheten.

Den brittiska tillverkaren har arbetat med att bygga sina hörlurar, men har också tagit hand om att ge många öronproppar i lådan. Det finns tio par öronspetsar, åtta silikon och två minneskumpar. Vanligtvis är det de skum som är mest bekväma. Men de som erbjuds av tillverkaren är inte de mest bekväma att bära. Deras beläggningar är ganska hårda, så det är svårt att forma dem efter öronformen. Vi föredrog att använda de andra tipsen (biflanges och monoflanges) under vårt test.

Egenskaper


RHA-T20-test

Med så många tips är det omöjligt att inte hitta de som matchar din kroppstyp. Du måste bara ta dig tid att testa olika storlekar för att vara säker på att de du valt perfekt täcker din hörselgång. Formen på dina två öron är ibland annorlunda så att spetsens storlek är annorlunda på vänster och höger öra. Så snart du har hittat rätt bitar, kommer RHA T20 ger god passiv isolering.

En gång på plats i hörselgångarna förblir hörlurarna stabila. Emellertid är deras aluminiumramar relativt skrymmande. Det förbättrar robustheten, men mer kompakta och lätta skrov anpassar sig lättare till olika användares morfologi. När RHA T20-hörlurar sätts i öronkanalerna är kabeln placerad runt örat. Inte alla kommer att njuta av kabelns hudkontakt. Men framför allt bör det vara styvare, eftersom det har problem med att passa örat. Så när du är i rörelse (springer) eller när du rör dig huvudet kraftigt glider T20: erna gradvis ur öronen. Hörlurarna faller inte av med den minsta rörelsen, men det är bäst att välja ett annat par hörlurar för övning.

Det finns inte mycket kabelbrus, ändå har RHA inkluderat ett klipp för att förhindra skav på dina kläder. Kabeln slutar i en icke-vinklad men robust jack. Det kommer att pågå över tiden. Å andra sidan beklagar vi verkligen att kabeln inte kan tas bort. Det här alternativet finns på avancerade in-ear-hörlurar och det är riktigt trevligt. För om kabeln är skadad behöver du inte längre kasta hörlurarna i papperskorgen.

Tillverkaren tillhandahåller tre filter för att modulera frekvensresponsen. För att sätta dem på plats, ta bara bort ändkåporna från ramen, skruva loss filtret och byt ut det mot en av de tre (referens, bas, diskant). Det görs väldigt snabbt.

Prestanda och ljudkvalitet


RHA-T20-granskning

När det gäller ljud bör du veta att RHA T20 behöver en inkörningsperiod. Du ansluter dem till din smartphone / ljudspelare med en lång spellista och låter dem springa ett tag innan du sätter in dem i öronen. Först är topparna aggressiva för trumhinnorna och det finns problem med väsande andning. Men efter denna berömda inbrottsperiod försvinner dessa effekter över tiden. De dämpas, men de försvinner inte helt.

Som vi sa till dig i början har RHA utvecklat en teknik som kallas “DualCoil”. Så de elektrodynamiska omvandlarna är utrustade med två spolar. En för den höga delen av spektrumet och den andra för den låga delen. Mellanområdet och diskanten har inte samma behandling som basen. I vilket fall som helst, när musiken startar får vi mycket detaljer, ett exakt ljud. Dina trumhinnor är nedsänkta i en musikalisk återgivning där du differentierar blandningens olika lager.

Den höga änden av spektrumet på RHA T20-hörlurarna är tydlig och har bra precision. Å andra sidan, trots inkörningsperioden, är topparna fortfarande mycket närvarande. Vissa möjligheter är fortfarande hörbara. Annars får vi vackra och definierade röster med utmärkt förståelse. Det är bara så att vissa röster och instrument ibland verkar aggressiva. Passiv isolering förstärker ljudupplevelsen, men T20-ljudet saknar fortfarande värme och rundhet. Basen är dynamisk, men de som gillar den kommer att bli besvikna.

Silverfiltret (referens) är neutralt, färgfiltret (bas) betonar basen och det gyllene filtret (diskant) betonar diskanten. Slutligen ska de 3 filtren accentuera dessa olika frekvenser. Men att lyssna på de 3 filtren har mycket liten inverkan på frekvensresponsen. Hörlurarna är inte superkraftiga, men tack vare den goda passiva isoleringen behöver du inte skruva upp volymen för att njuta av din musik. Förvrängningen kontrolleras och spatialiseringen är bred tack vare membranens reaktivitet.

Slutsats


test-RHA-T20

De RHA T20 är in-ear-hörlurar som har en robust konstruktion. Materialen som används är av god kvalitet. När det gäller ljudåtergivning kommer T20 att tillfredsställa användare som letar efter tydliga och väldefinierade ljud. Älskare av djup bas måste hitta en annan referens.

RHA T20-hörlurar


köp nu