Skip to content

Testa Divacore Nomad Plus-hörlurarna

Divacore är ett franskt varumärke som grundades 2001. Det designar och säljer hörlurar, hörlurar och högtalare. Efter att ha testat Divacore AntiPods är vi intresserade av deras nya True Wireless-hörlurar (verkligen trådlösa) Divacore Nomad +. Sedan Apple lanserade sina Airpods försöker många företag som arbetar på ljudmarknaden att införa sina egna modeller. Plötsligt blir denna sektor mer och mer konkurrenskraftig. Du måste bara gå på internet för att se att det finns många referenser tillgängliga. Med sin Nomad + lovar Divacore bra ljudprestanda och stor autonomi. Låt oss ta reda på det tillsammans testa om de lyckas vinna mot tävlingen.

Bra poäng
– isolering
– Bassy ljudåtergivning
– Externt batteri via huset
– Sportläge utomhus


Negativa poäng
– Autonomi
– skrymmande fodral

Divacore Nomad +


Divacore-Nomad +

Divacore Nomad Plus-hörlurarna levereras i en liten vit kartong. Både öronsnäckorna och laddnings- / bärväskan visas på framsidan av lådan. Den svenskar tillverkaren har också tryckt några av deras egenskaper. När lådan har öppnats får du information, fodralet, silikonspetsar (tre par i olika storlekar), en USB-kabel för laddning och vanligt pappersarbete (garanti, användarhandbok). Hörlurarna säljs för 119 € på Divacores officiella webbplats, men du kan köpa dem till ett bättre pris på Amazon-webbplatsen.

Divacore Nomad Plus-test


hörlurar-Divacore-Nomad-Plus

Det finns fler och fler True Wireless-hörlurar sedan Apple släppte sina AirPods. Divacore-märket följde först trenden genom att släppa sina AntiPods. Den svenskar tillverkaren valde inte detta namn av en slump, det hänvisar till Apple-hörlurar. Deras nya hörlurar Divacore Nomad + är också True Wireless-modeller. De två öronsnäckorna är inte anslutna med några kablar. De två öronsnäckorna åtföljs av ett förvaringsfodral som också används för laddning. Tack vare den här typen av hörlurar får du full rörelsefrihet och fodralet är ett riktigt användbart tillbehör. Det gör att du kan öka hörlurarnas autonomi, men också att skydda dem under dina resor. När du väl har lagrat det i fodralet är du säker på att du inte tappar bort dem.

Divacore Nomad Plus har en annan design än AirPods, det finns ingen stav som sticker ut ur öronen. De två öronkopparna är kompakta och diskreta. Den enda delen som sticker ut är in-ear-delen som du sätter in i hörselgången. Divacore erbjuder 3 par öronspetsar i olika storlekar för att se till att hörlurarna anpassar sig till olika kroppstyper. Du måste prova dem för att hitta rätt storlek. För oss matchade de förinstallerade tipsen. Det enda klagomålet vi kunde göra är när det gäller komfort. In-ear-delen är fortfarande ganska stor. Som ett resultat anpassar Nomad + sig lättare till stora öron. Om detta inte är fallet kan du uppleva obehag i vissa delar av öronen.

Funktioner och design


Divacore-Nomad-Plus-recension

När det gäller design har vi sett vackrare. Tillverkaren ville verkligen hålla saker nykter, men vi brydde oss inte om det. Hörlurarna finns i två färger: matt svart och skugggrå. Vi föredrar den svarta versionen som är mer diskret, men i denna punkt handlar det om personlig smak. Problemet med dessa hörlurar är lysdioden på skalen som blinkar kontinuerligt när du lyssnar på din musik. Så det är irriterande när du befinner dig i en mörk miljö, till exempel i ditt rum. Personen bredvid dig kan bli generad av detta blinkande ljus.

Divacore Nomad Plus har inget brusreduceringssystem, men det har bra passiv isolering. När musiken har spelats behöver du inte höja volymen för att täcka ljud utanför. Genom att trycka tre gånger på en av knapparna på hörlurarna startar du sportläget utomhus. Det hjälper dig att hålla dig medveten om din yttre miljö, du hör ljudet runt dig. Den här funktionen är användbar för användare som gillar att springa utanför. Knapparna på utsidan erbjuder de vanliga kontrollerna: spela upp / pausa, aktivera läge osv. Knapparna saknar bara lyhördhet. När du trycker på tar det lite väntetid för funktionen att äga rum.

Bär- / laddningsväskan är rektangulär. Du kan sätta in den i en byx- / jackficka, men den är ganska skrymmande jämfört med AirPods-fodralet. Väskan är 10 centimeter bred, 6 centimeter lång och väger 169 gram. Det är svårt att glömma när det ligger i en av dina fickor. Det är också i ditt intresse att ha en stor ficka, annars kommer de att deformeras under transporten. Annars är själva fallet av god kvalitet. Tillverkaren använde bra material så att den tål stötar och droppar. Gångjärnet är massivt, locket tål många öppningar / stängningar. Det tar bara lite kraft för att öppna det, för när locket är stängt när det är stängt. Plötsligt är det ofta svårt att öppna ärendet. Det blir ännu svårare om du har våta händer. Detta problem kan betraktas som en designfel, fallet saknar ergonomi.

Prestanda och ljudkvalitet


Divacore-Nomad-Plus-test

Den trådlösa anslutningen går snabbt och enkelt. Du kan para ihop hörlurarna med vilken extern enhet som helst (smartphone, mp3 / mp4-spelare, surfplatta). Fördelen med Divacore Nomad Plus är att de är kompatibla med Bluetooth-teknik i version 5.0. Tack vare detta fördubblas räckvidden och överföringshastigheten fyrdubblas. Störningar minskas också. Vi kunde dra nytta av förbättringarna under vårt test. Inte vid något tillfälle upplevde vi ett avbrott eller besvär för Bluetooth-signalen.

När det gäller ljudåtergivning erbjuder Nomad + kraftfullt ljud med kontrollerad distorsion. Undvik dock att vrida volymen till max. På lång sikt kommer dina trumhinnor inte att uppskatta. Kom alltid ihåg att när de är skadade kommer du inte att kunna vända, hörselnedsättningen är permanent. Vågor Divacore Nomad Plus betonar basen, plötsligt dämpas diskanten och mids. Rendering är trevlig, men denna ljudsignatur tilltalar inte alla användare. Du måste vända dig till ett annat par äkta trådlösa intra om du inte gillar basförstärkningen.

Mikrofonen integrerad i intra är av dålig kvalitet, det är ofta fallet med Bluetooth-hörlurar. Rösterna är inte tillräckligt hörbara och det finns nedskärningar. Det är bättre att svara direkt med din smartphone. De Divacore Nomad + erbjuder en autonomi på 3 timmar. Denna prestation är genomsnittlig. Batterilivslängden är alltid problemet med äkta trådlösa hörlurar. Det är nödvändigt att integrera ett kraftfullt batteri utan att det blir för skrymmande.

Lyckligtvis finns det fallet för att förbättra uthålligheten hos hörlurarna. Den har ett 5000 mAh batteri och erbjuder 180 timmars batteritid. Det tar verkligen många timmars lyssnande innan batteriet når 0%. Dessutom lyckades vi inte tömma den under vårt test. Du kommer att ha tillräckligt med autonomi för veckan. Dessutom tack vare lådan kan du ladda ditt smartphone-batteri. Denna powerbank-funktion är välkommen, den görs via USB-A-porten. Fodralet laddas om två timmar via mikro-USB-porten och det tar 1 timme att ladda båda hörlurarna.

Slutsats


test-Divacore-Nomad-Plus

De Divacore Nomad Plus är äkta trådlösa hörlurar som inte tilltalar alla användare. De är Bluetooth 5.0-kompatibla, så det finns bättre signalstabilitet. När det gäller de två öronkopparna är de kompakta och lätta. Å andra sidan är lådan skrymmande och ljudet betonar basen. De Divacore Nomad + är inte för dig om du vill få en detaljerad och exakt återgivning.

Divacore Nomad Plus-hörlurar


köp nu