Skip to content

Testa de trådlösa hörlurarna Focal Spark

Varumärket Focal kan tillverka avancerade hörlurar men erbjuder även konsumentprodukter. Högst upp i sortimentet finns till exempel Utopia-ljudheadsetet som säljs för 4000 € och som erbjuder verkligt exceptionell kvalitet. De Focal Spark Wireless är mer blygsamma Bluetooth-hörlurar, men de är fortfarande effektiva för sitt pris.

Bra poäng
– Ljudsignatur i “V”
– Batteri-liv
– Design


Negativa poäng
– Bluetooth-prestanda
– Kvaliteten på mediet
– Ingen IP-certifiering

Focal Spark trådlös hörlurar


gnistlös

Det svenskar företaget kan tillverka kvalitetsprodukter för allmänheten, till exempel med Focal Listen-hörlurarna som erbjuder häpnadsväckande ljudprestanda. De Focal Spark Trådlösa hörlurar välja en nykter och lätt design. Finns runt € 99, försöker varumärket skapa en plats för sig själv inom Bluetooth-headset.

Spark Wireless


focal-spark-wireless-avis

Spark Wireless är förpackat i en vit och svart kartong, hörlurarna är avbildade på framsidan av lådan, du hittar också de viktigaste egenskaperna att indikera. Fjärrkontroll med 3 knappar, Bluetooth-kompatibilitet etc.

Inuti lådan är den föreslagna förpackningen komplett, du hittar hörlurarna, tre par silikonspetsar i olika storlekar (S / M / L), en mini-USB-kabel för laddning, en fästklämma, en hård väska och en användare manuell.

Funktioner och design


focal-spark-wireless-test

De är inte estetiskt sofistikerade, men denna klassiska konstruktion är mycket märkbar. Anti-trasselkabeln som ansluter de två öronkopparna är tunn och platt och de har inget nackband. De Focal Spark Wirlesss hörlurar finns i tre färger: svart, silver och rosa. På utseendet är det ett ljust set (14 gram), öronkuddarna har en kompakt design och är gjorda av aluminium, du hittar märkeslogotypen inlagd på baksidan av de två hörlurarna. Inget extraordinärt i sin design förblir ganska klassiska, tack vare silikonspetsarna i olika storlekar måste användaren hitta rätt storlek för att optimera passformen och komforten.

Att sätta in Spark Wireless i öronkanalerna är enkelt, de håller sig på plats när du använder dem och orsakar inget obehag. Du kommer att kunna njuta av din musik i flera timmar utan obehag. Vi beklagar att hörlurarnas baksida inte är magnetisk, vilket gör att de kan hålla fast vid varandra när de inte används. Vissa referenser på Bluetooth-hörlursmarknaden inkluderar denna lösning, särskilt SoundPeats Q30 eller ANKER SOUNDBUDS SLIM.

I mitten av kabeln innehåller hörlurarna en låda som rymmer batteriet som används för att driva enheten, du placerar den bakom nacken. När det gäller fjärrkontrollen finns den på vänster sida. Mycket lätt att använda, med 3 knappar för att spela / pausa din musik, svara / lägga på ett telefonsamtal, höja / sänka volymen eller hoppa över en låt eller gå tillbaka, tryck bara på knappen för den önskade funktionen. Om du använder hörlurarna med en IOS-produkt kan du ringa upp röstassistenten genom att trycka på mittknappen. Micro USB-porten som används för laddning är integrerad i fjärrkontrollen, den är skyddad av en liten bit gummi.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-fokal-gnist-trådlös

Den trådlösa anslutningen sker via Bluetooth 4.1-teknik, ingen aptX-kompatibilitet eller NFC-chip kan integreras. För att synkronisera hörlurarna till din enhet behöver du bara hålla strömbrytaren intryckt i 5 sekunder och vänta på pipet (dubbelt pip). De kan hålla upp till 4 enheter i minnet, de ansluter automatiskt därefter.

Det finns en fördel med denna lite större byggnad jämfört med konkurrenterna: batteriets livslängd. Det finns många Bluetooth-produkter på marknaden som bara erbjuder 5 timmars batteritid. På denna punkt Focal Spark Wireless har uthållighet kan du njuta av din musik trådlöst i upp till 8 timmar.

Spark Wireless är utrustade med drivrutiner med en diameter på 9,5 mm, de har en känslighet på 103 Db och ett frekvenssvar på 20 – 20 000 Hz. De flesta proffs vet att Focal är en stor tillverkare av hi-fi-högtalare. Fi, vilket leder till viss förväntan när det gäller ljud. För den här produkten försöker varumärket hellre nå en ganska stor publik, de är gjorda för allmänheten. Basen och diskanten läggs fram, basen är där för att få kraft och slag, eftersom det för diskanten förbättrar tydligheten och detaljerna. Det saknar inte energi och ljudspektrumet är brett för hörlurar i örat. Det är en “V” ljudsignatur, basen är stark och ljudet är kopplat till energiska toppar. I grund och botten är de musikgenrer som passar dessa hörlurar: Hip Hop, Pop, Rock och EDM. På isoleringssidan blockerar de en del av det yttre bullret om du väljer silikonspetsarna som passar dina öron. Passformen är väsentlig för komfort, men också för att minska omgivningsbuller runt omkring dig.

Slutsats


test-fokal-gnist-trådlös

Focal Spark Wireless erbjuds till ett pris av € 99 och har en minimalistisk design men effektiv. Ljudsignaturen i “V” kommer att tillfredsställa majoriteten av allmänheten och de sticker ut från tävlingen tack vare sin autonomi.

Binaural Spark Trådlösa hörlurar


köp nu