Skip to content

SoundPEATS TrueEngine SE

När nya funktioner dyker upp i hörlurarna tenderar dessa funktioner att vara av sekundär betydelse. Detta kan vara funktioner för att förbättra kvaliteten på telefonsamtal, laddningshastighet för hörlurar etc. Men de funktioner som erbjuds har sällan en direkt inverkan på ljudkvaliteten. Men SoundPEATS TrueEngine SE är undantag. Faktum är att tillverkaren har integrerat två drivrutiner i varje headset. Hittills var hörlurar med dubbla drivrutiner mest avancerade modeller. Men förbättrar denna design verkligen ljudkvaliteten på TrueEngine SE. Ta reda på svaret i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Dubbla förare
– Snabb laddning
– Brusreducering av mikrofon


Negativa poäng
– Inga tips för minneskum
– Fallet kunde göras bättre

SoundPEATS TrueEngine SE-hörlurar


hörlurar-SoundPEATS-TrueEngine-SE

Idén är inte svår att förstå: att placera två små högtalare inuti öronkopparna ger bättre ljud jämfört med modellen med endast en högtalare. Men eftersom det här är low-end True Wireless-hörlurar är Soundpeats mestadels fokuserade på budgetar för den här funktionen. Faktum är att resten av egenskaperna hos TruEngine SE är ganska grundläggande.

När det gäller hörlurarna är deras aspekter inget anmärkningsvärt, förutom de två högtalarna som kan identifieras via den genomskinliga väggen. Annars väljer SoundPEATS TrueEngine SE ett klassiskt format. De är inget annorlunda jämfört med andra True Wireless-hörlurar som säljs till samma pris på marknaden. Därefter är deras form fortfarande fördelaktigt för användarkomforten.

Hörlurarna har lätt identifierbara taktila gränssnitt. De är inringade på baksidan med märket logotyp. Du kommer inte att ha problem med att upptäcka dem med fingret. Genom att trycka på kontrollknappen kan du växla mellan spår, starta Siri, ändra ljudvolym etc. Pekssensorerna har placerats på smarta sätt. Det är lätt att interagera och varje interaktion är välkänd.

Väskan är också klassisk, tillverkad av plast med svart färg. För oss är hörlurarna bättre än fallet. Byggaren kunde ha använt lite mer på sin design. Efter det är fortfarande tillräckligt tillfredsställande med tanke på hörlurarnas försäljningspris. Som du förväntar dig innehåller frontpanelen lysdioder så att du kan gissa återstående batteritid. Integrationen av lysdioder är inte det bästa sättet att få en exakt autonomi, men vi kommer att vara nöjda med det.

Hörlurarna har en IPX6-certifiering. Denna certifieringsnivå finns ofta på senaste True Wireless-hörlurar. En IPX6-certifiering innebär att hörlurarna är skyddade mot vattenstrålar från alla håll. Så regnet eller din svett kommer inte att vara ett problem. Å andra sidan är de inte vattentäta. De kan inte helt nedsänkas i vatten.

SoundPEATS TrueEngine SE-test


hörlurar-SoundPEATS-TrueEngine-SE

Autonominivån har en stark inverkan på tidpunkten för användning. Om du lyssnar på din musik med en volym inställd på 50% kan du njuta av en autonomi på cirka 6 timmar. Utöver 50% kommer autonomin att vara mer än 4,5 timmar. Dessa är inte de längsta 100% trådlösa hörlurarna på marknaden, men de är fortfarande genomsnittliga.

Väskan erbjuder nästan fyra fulladdningar. Plötsligt är den totala autonomin lite mindre än 30 timmar. Detta är ett ganska tillfredsställande resultat. Många True Wireless-hörlurar erbjuder samma prestanda. Vi har en snabbladdningsfunktion. En laddning på 30 minuter ger 4 timmars speltid. Detta är särskilt användbart när du vill använda hörlurarna i sista minuten. Vi skulle ha velat njuta av trådlös laddning, men det ber lite för mycket med tanke på deras försäljningspris.

Egenskaper


SoundPEATS-TrueEngine-SE-recension

Hörlurarna stöder aptX-codec. Denna kompatibilitet är ganska intressant för ljuddelen (vi kommer tillbaka till den strax efter). En annan positiv punkt, SoundPEATS TrueEngine SE har ett CVC-chip som minskar omgivningsbuller när du ringer. Det gör verkligen skillnad när du befinner dig på en bullrig plats (upptagna gator, kollektivtrafik).

Det finns dock ingen ANC-funktion (brusreducering). Du måste spendera mer pengar om du vill utnyttja den här funktionen. Vi skulle också ha velat att tillverkaren skulle ge tips om minneskum. Öronspetsar av silikon tjänar sitt syfte, men öronspetsar av skum ger bättre ljudisolering. Passiv isolering är viktigt, särskilt om du planerar att använda hörlurarna utomhus. Efter det har vi fortfarande nytta av god isolering med TrueEngine SE. Du måste bara hitta rätt par tips (den som anpassar sig till din morfologi). Vi vill påpeka att hörlurarna är garanterade i ett år.

Prestanda och ljudkvalitet


SoundPEATS-TrueEngine-SE-test

För ljud använder TruEngine SE dynamiska drivrutiner. Och som vi sa ovan har varje headset två drivrutiner. Högtalarnas kvalitet är lite bättre än vanligt. Tillverkaren ska integrera en högfrekvent högtalare täckt med beryllium och ett lågfrekvent horn med kompositmembran. Men i slutändan är de dynamiska högtalarna fortfarande begränsade. Vi utnyttjar bara en bredare och lite mer detaljerad ljudåtergivning.

Så ja SoundPEATS TrueEngine SE-ljudet är lite bättre jämfört med andra True Wireless-hörlurar, men det ser inte heller fantastiskt ut. En av högtalarna fokuserar på mellanområdet och den andra på basen. Vi har ett tillräckligt balanserat ljud för att lyssna på olika typer av musik. Å andra sidan kan audiofiler leta efter en annan referens. På den positiva sidan stöder hörlurarna Qualcomms aptX-codec. Naturligtvis måste din ljudkälla vara kompatibel för att kunna använda den.

Slutsats


test-SoundPEATS-TrueEngine-SE

SoundPEATS TruEngine SE-hörlurarna kommer att tillfredsställa dem som letar efter ett billigt True Wireless-par. Vi uppskattar att SoundPEATS har integrerat två drivrutiner per hörsnäcka. Vi drar inte nytta av en ljudfilåtergivning, men ljudet är fortfarande något bättre jämfört med vissa andra referenser som säljs för samma pris.

SoundPEATS TrueEngine SE-hörlurar


köp nu