Skip to content

Sony WF-1000XM3 hörlurar recension

Om det finns ett varumärke som är aktivt inom ljudfältet är det japanska Sony. Tillverkaren lyckas alltid imponera med dessa olika avancerade hörlurar och hörlurar. Deras första modeller av True Wireless-hörlurar med namnet Sony WF-1000X var riktigt bra kvalitet. Återigen erbjuder Sony ett par 100% trådlösa hörlurar, WF-1000XM3. Så ingen M2-version, men med den här nya modellen erbjuder tillverkaren en verkligt trådlös design med brusreducering och fantastisk ljudkvalitet. Kommer de att hålla sina löften? Ta reda på svaret i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Bullerreducerande teknik
– Balanserad ljudåtergivning
– Design / tillverkning
– Komfort / support
– Autonomi


Negativa poäng
– mikrofon

Sony WF-1000XM3 hörlurar


hörlurar-Sony-WF-1000XM3

De Sony WF-1000XM3 levereras i en vit kartong. Du kan se de två öronkopparna på framsidan. Tillverkaren har också lyft fram några av deras tekniska egenskaper (autonomi, Bluetooth-anslutning, brusreducering). När lådan har öppnats får du laddnings- / bärväskan, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, in-ear-tips i flera storlekar, en USB-C-kabel och lite pappersarbete. WF-1000XM3 säljs för cirka 200 euro på internet. Det här försäljningspriset bekräftar att dessa är avancerade True Wireless.

Sony WF-1000XM3 recension


hörlurar-Sony-WF-1000XM3

Sony har gjort ett riktigt försök att förbättra designen av sina True Wireless-hörlurar. Den första generationen (WF-1000X) erbjuder helt klart inte samma estetik. Här är WF-1000XM3 svart med koppar. Det finns egentligen inget att göra med byggkvaliteten. Den japanska tillverkaren använde fasta och kvalitetsmaterial. Ytbehandlingarna är oklanderliga. Det som skiljer sig mest med sina första generationer av 100% trådlösa hörlurar är formen på öronkåporna. Sony WF-1000XM3 är inte de mest kompakta modellerna som finns på marknaden, men deras design är mycket mindre skrymmande än tidigare. WF-1000X stod verkligen ut när den var på plats. De sticker ut ur hörselgången mycket, så du kan vända på huvudet när du är dörrvakt offentligt. Lyckligtvis har dessa nya hörlurar en smalare design, så de är mycket mer diskreta.

Det här är hörlurar i örat, det vill säga de är utrustade med en silikonspets som tränger igenom hörselgången. Inte alla är nödvändigtvis förtjusta i denna typ av design, men vi blev inte besvikna över deras ergonomi. Vi kommer snart tillbaka till komfort och stabilitet. Vi påpekar också att hörlurarna inte har IPX-certifiering (motståndskraft mot fasta ämnen och vätskor). Som ett resultat kan WF-1000XM3 inte användas när det regnar eller för sport. Det är därför att föredra att sportanvändare vänder sig till en mer lämplig modell.

Fodralet som medföljer hörlurarna används för transport och laddning. Detta är en funktion som finns med alla True Wireless-hörlurar. Väskan erbjuder samma byggkvalitet och samma finish som hörlurarna. Vad vi ångrar lite är vilken typ av material som används för beläggning av fodralet. Han är väldigt känslig för spår. Under användning ser du dina fingeravtryck placeras runt omkring. Annars är fodralet kompakt, du har inga problem att placera det i en byx- eller jackficka. Sony WF-1000XM3 kommer att kunna följa med dig i vardagen utan att någonsin bli irriterande eller besvärlig. Höljet öppnas uppifrån. När vi väl öppnat faller vi på förmaken som hålls magnetiskt. Detta förhindrar att de av misstag faller när locket är öppet. Det är också via detta magnetiska system som batterierna laddas. När det gäller lådans batteri laddas den via USB-C-porten som är placerad strax nedanför. Laddningskabeln levereras i lådan.

Egenskaper


Sony-WF-1000XM3-recension

Vi påminner dig om att dessa är True Wireless in-ear. Människor som inte stöder insättning bör hellre gå mot en semi-in-ear-modell (Apple AirPods till exempel). Sony WF-1000XM3-hörlurarna kommer med flera storlekar av öronsnäckor. Så som vanligt måste du testa tipsen för att hitta de som matchar din kroppstyp. Alla människor som använder denna typ av headset (intra) är vana vid denna manipulation. På denna typ av modell bör du aldrig glömma att ändkåporna påverkar komfort, stabilitet och isolering. Dessutom är det märkbart att se att Sony har varit väldigt generös på tipsen. Du kan välja mellan 4 par silikonspetsar och 3 par skumspetsar. Du kommer säkert att hitta rätt passform. Efter att ha valt rätt tips kunde vi se att WF-1000XM3 erbjöd mycket bra komfort och stöd. Vi använde skumspetsarna eftersom de erbjuder en behaglig kontakt och de anpassar sig lättare till användarens hörselgång (skummet deformeras vid införande och tätar sedan kanalen). Vi kände inte något obehag under användning. Så alla människor kan bära dem i flera timmar i taget. Du måste bara hitta de tips som matchar.

Kontrollerna utförs via de taktila ytor som finns på varje headset. Användningen är inte nödvändigtvis lätt i början. Du måste famla med fingrarna för att hitta deras positioner. Du vänjer dig vid det först efter några dagars användning. Med den högra beröringsytan kan du hantera musikuppspelning (pausa / spela) och även navigera mellan ljudspår. Den till vänster används för att hantera den aktiva bullretekniken. Du kan också aktivera funktionen “Snabb uppmärksamhet”. Denna funktion, som finns på alla modeller i 1000X-serien, låter dig sänka ljudnivån för din musik och förstärka externa ljud. På så sätt håller du dig medveten om din omgivning utan att behöva ta bort hörlurarna från öronen. Den enda kontrollen som saknas på Sony WF-1000XM3 är volymhantering. Efter det kan det inte betraktas som en negativ punkt, eftersom majoriteten av True Wireless-hörlurar som erbjuds på marknaden kräver att användaren tar sin smartphone ur fickan för att justera ljudeffekten. Bristen på denna funktion är frustrerande, men inte förlamande under användning.

Sony WF-1000XM3 har “Smart Sensor” -teknologi. Det vill säga att de stänger av musiken automatiskt när du tar bort en hörlurar från kanalen och sätter hörlurarna i vila när du inte använder dem. Närvaron av denna funktion är verkligen märkbar. Observera att de åtföljs av ett program som heter “Sony Headphones Connect”. Du kan ladda ner den gratis från Apple Store och Google Play. Tack vare detta kommer du att kunna ändra hörlurarnas funktion. Du kommer att kunna aktivera / avaktivera funktionerna, ändra beteende-känsliga ytor eller till och med ändra språk för röstmeddelanden. Det finns till och med en 6-bands equalizer för att justera ljudåtergivningen. När du ändrat inställningen lagras i hörlurarna. Så du kan behålla denna personalisering av ljud permanent.

Applikationen låter dig också justera Bluetooth-anslutningen. Du har två alternativ att välja mellan. Är du privilegierad anslutningens stabilitet eller ljudkvaliteten. Vi rekommenderar det andra alternativet istället, eftersom den trådlösa anslutningen ska förbli stabil när vi använde den (ingen avstängning av den trådlösa signalen). WF-1000XM3 är kompatibel med Bluetooth 5.0-teknik. Denna standard förbättrar hastigheten och räckvidden för den trådlösa anslutningen. Naturligtvis måste din ljudkälla vara kompatibel för att använda den. Om detta inte är fallet görs Bluetooth-anslutningen i version 4.2 eller 4.1. Annars görs parningen mycket enkelt. När du använder den för första gången laddar du batteriet i fodralet via USB-C-porten med hörlurarna inuti. När det är klart tar du hörlurarna ur lådan för att starta trådlös ihopparning. När du inte har något mer ärende gå till Bluetooth-menyn på din enhet och välj hörlurarna. Det är snabbt och enkelt. Du behöver inte bruksanvisningen för att förstå operationen.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-WF-1000XM3-test

Sony WF-1000XM3 är utrustade med drivrutiner med 6 mm diameter med en bandbredd från 20 till 20 000 Hz. Efter mer än en veckas lyssnande kan vi säga att ljudkvaliteten är överraskande. Det som förvånade oss mest är att ljudsignaturen är super nära WH-1000XM3-hörlurarna. Byggaren lyckades få renderingen att se nästan lika ut. Basen är närvarande och slående. Om det är för uttalat för dig, gå bara igenom appen för att spela med utjämnaren. Diskanten är bra, även om det inte är det bästa vi har hört på marknaden. Mediet läggs fram, vi kan särskilt se det på sång och gitarrer. Sammantaget är ljudet mycket tydligt och skarpt. Vi uppnår inte prestanda för ett HiFi-ljudheadset, men ljudet är fortfarande väldigt bra med vetskap om att de är True Wireless-intra. Ljudet är aldrig aggressivt oavsett vilken typ av musik du lyssnar på och det finns en trevlig ljudbild. I slutändan måste vi göra ett ljud som är trevligt, exakt, luftigt och definierat. Efter att ha lyssnat på vår olika musik i flera timmar kunde vi bara se att Sony återigen hade gjort ett mycket bra jobb. WF-1000XM3 erbjuder ljudåtergivning som är balanserad.

När det gäller isolering är WF-1000XM3 bara anmärkningsvärt. Dessa är de första True Wireless-hörlurarna som erbjuder en så kraftfull aktiv brusreducering. Det överstiger alla andra modeller av trådbundna eller trådlösa hörlurar. Så den föreslagna isoleringen tävlar ännu inte med avancerade hörlurar, men effektiviteten bluffar fortfarande. Vi märkte en perfekt dämpning av motorljud, vilket kommer att vara användbart för människor som använder kollektivtrafik. Å andra sidan saknar mänskliga röster dämpning. Observera att brusreduceringen är justerbar på flera nivåer. Så du kan välja intensitet efter situationen. Det kommer till exempel att vara intressant att förstärka de externa ljuden för att lyssna på ljudmeddelandena. I slutändan kan vi säga att WF-1000XM3 sticker ut som de bästa True Wireless-hörlurarna med brusreducering.

Vi avslutar med att prata om autonomi. På denna punkt besviken Sony WF-1000XM3 inte oss. De placerar sig till och med på toppen av rankningen när det gäller uthållighet. När deras batterier är fulladdade har dessa True Wireless-hörlurar knappt 7 timmars batteritid. Dessutom använde vi dem med en bekväm ljudvolym och med brusreducering. Tillverkaren lovar 6 timmars autonomi utan brusreducering, plötsligt kunde vi se att löftet var undervärderat. Som vi sa precis ovan kan bärväskan också ladda hörlurarna. Detta erbjuder tre fulla påfyllningar. Plötsligt ger detta autonomin totalt cirka 24 timmar. Detta är en mycket bra prestanda för 100% trådlösa hörlurar. En snabbladdningsfunktion är tillgänglig, 10 minuters laddning ger 90 minuters lyssning. Detta är mycket användbart om du vill använda hörlurarna i sista minuten och batteriet är urladdat. Lådans batteri laddas via USB-C-porten. Laddningskabeln levereras i lådan.

Å andra sidan finns det en punkt som Sony måste förbättra, att fånga röster via mikrofonen. Den inbyggda mikrofonen lyckas ta upp röster och ge en korrekt återgivning när du är på en lugn plats. Å andra sidan går det fel när du är i närvaro av olika ljud. Det räcker att vara i kollektivtrafik eller på en upptagen gata så att din samtalspartner inte förstår dig mer. Så det rekommenderas att använda din smartphone direkt om du får ett telefonsamtal.

Slutsats


test-Sony-WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3 är äkta trådlösa hörlurar som helt enkelt är fantastiska. Den japanska tillverkaren har lyckats med sin satsning. WF-1000XM3 erbjuder bra komfort, bra batteritid och bra ljudåtergivning. Förutom allt detta, dra nytta av den bästa brusreduceringen. Inget annat par trådbundna eller trådlösa hörlurar kan uppnå denna effektivitet. WF-1000XM3-hörlurarna förtjänar verkligen sina 5 av 5 stjärnor.

Sony WF-1000XM3 hörlurar


köp nu