Skip to content

Sony MDR-XB50BS hörlurar recension

Idag behöver vi inte längre presentera det japanska varumärket Sony eftersom det har gjort sig ett namn runt om i världen. Det måste sägas att företaget designar och säljer produkter inom många områden (elektronik, telefoni, datorer, videospel, musik, film, audiovisuella). Inom ljudområdet säljer den hörlurar, hörlurar, högtalare, MP3-spelare etc. Idag testar vi ett av deras par hörlurar designade för sportanvändare, Sony MDR-XB50BS. Denna hörlursmodell kan endast användas med Bluetooth. De har en IPX4-certifiering och enligt tillverkaren förstärker Extra Bass-ljudet din motivation på gymmet eller på gatan. Upptäck prestanda för Sony MDR-XB50BS hörlurar i vår testa.

Bra poäng
– Beställningar
– Autonomi
– isolering
– Detaljerat ljud


Negativa poäng
– mikrofon
– Basåtergivning
– Design

Sony MDR-XB50BS hörlurar


MDR-XB50BS

Hörlurarna kommer i en vanlig kartong. Produkten är avbildad på lådans olika sidor och du kan också läsa de olika egenskaperna på beläggningen. När du väl öppnat hittar du inuti MDR-XB50BS, långa silikon hybrid öronkoppar (XS / S / M eller L), spännfästen (S / M eller L) och vanligt pappersarbete. Det finns inget skyddshölje, så du måste vara försiktig när du flyttar med den. Hörlurar finns tillgängliga för 50 euro på internet.

Sony MDR-XB50BS-test


hörlurar-Sony-MDR-XB50BS

Sony MDR-XB50BS är hörlurar som drivs av Bluetooth-teknik. De två öronkåporna är anslutna med en platt gummikabel. Det finns ingen knappfjärrkontroll på kabeln, kontrollknapparna placeras direkt på en av öronkåporna. De MDR-XB50BS finns i svart, rött eller blått (vår modell är blå). Designnivå har vi sett vackrare och mer diskret. Skroven är ganska stora. När hörlurarna har placerats i öronen sticker de ut ur öronen så att du bara ser det.

Hörlurarna levereras med flera storlekar av tips och stabilisatorer. De böjda fenorna sitter mot brosket i öronen. Du måste hitta den storlek som matchar din kroppstyp. En gång hitta Sony MDR-XB50BS ge bra stöd kan du träna utan att de faller ur öronen. Hörlurarna är IPX4-certifierade, vilket innebär att de är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Så din svett kommer inte att skada dem och du kan springa i regnet med dem. De är dock inte vattentäta, så doppa dem inte helt i vatten. Vad är en besvikelse om MDR-XB50BS det är deras byggkvaliteter. Skallen är gjorda av plast, vilket inte är den bästa styrkan. Så du måste vara försiktig när du hanterar dem, undvik stötar och droppar. Dessutom finns det inget bärväska, så du måste ta hand om dem när du inte bär dem. Inbäddad i en oskyddad ryggsäck är ingen bra idé.

Egenskaper


Sony MDR-XB50BS-recension

Satsen är lätt (22 gram), de glömmas snabbt bort när du bär dem. Om du väljer rätt storlek för tillbehören passar hörlurarna enkelt i dina hörselgångar. Bokstäverna “L” och “R” är tryckta på plastramen. Denna visuella ledtråd hjälper dig att placera Sony MDR-XB50BS i rätt riktning.

Kontrollknapparna är placerade på ramen på höger öronkopp. Knapparna är väl placerade, du har inga problem med att skilja dem. Det finns en knapp för att slå på / av hörlurarna, initiera Bluetooth-parning. Du kommer att använda samma knapp för att spela eller pausa musik och hantera dina telefonsamtal (ta upp / lägga på). Den andra knappen har tecknen “+” och “-“. Du kommer att kunna minska eller öka volymen och navigera mellan ljudspår.

Micro USB-laddningsporten är också placerad på höger öronkåpa. Det döljs av en liten plastklämma. Det måste sättas tillbaka när du inte längre använder det (vätskor kan skada det). Hörlurarnas batteri laddas helt på två timmar. I annat fall har du autonomi rätt till 8:30 timmars användning. Denna prestation tillåter Sony MDR-XB50BS att placera sig högst upp på rankningen av Bluetooth-hörlurar. Mikrofonen inbyggd i hörlurarna är av dålig kvalitet. Oavsett om det är i en tyst eller bullrig miljö är de överförda rösterna inte förståliga för din samtalspartner.

Prestanda och ljudkvalitet


Sony-MDR-XB50BS-test

När du lyssnar på musik där basen inte är för närvarande, erbjuder Sony MDR-XB50BS en anständig prestanda. Ljudet är inte aggressivt för dina trumhinnor, höjden är mjuk och exakt och rösterna är mycket begripliga. Du kan urskilja närvaron av de olika instrumenten.

Med orden “EXTRA BASS” tryckt ungefär på lådan vet vi att dessa hörlurar kommer att smickra vissa frekvenser. Så snart du byter musikregister (EDM, Hip-Hop) tar basen över. Kraften i Extra Bass-ljudet aktiverar återgivningen men förnekar precisionen och detaljerna i den låga änden. Men lyckligtvis undertrycks inte de andra frekvenserna helt. Medierna dras tillbaka, men rösterna lyckas fortfarande vara begripliga. Över 200 Hz är membranen reaktiva och ljudet blir mer detaljerat. Vi förklarade denna återgivning precis ovan.

Sony MDR-XB50BS-hörlurar har en relativt låg harmonisk distorsionshastighet, de är också tillräckligt kraftfulla. Du behöver inte höja volymen för att kunna njuta av din musik. Om du använder rätt storlek på öronsnäckorna är din hörselgång perfekt förseglad och de ger utmärkt passiv isolering. Närvaron av bas och god isolering gör att du kan fördjupa dig i din musiklyssning. Som ett resultat stör inte buller utanför dina träningspass.

Slutsats


test-Sony-MDR-XB50BS

Om du gillar förstärkt bas kommer Sony MDR-XB50BS att tillfredsställa. Annars är hörlurarna lätta att använda, batteriet har en bra batteritid och passiv isolering gör att du kan isolera dig från buller utifrån.

Sony MDR-XB50BS Sport-hörlurar


köp nu