Skip to content

Shure SE215 Trådlösa hörlurar recension

Vi presenterar inte längre det amerikanska varumärket Shure. Sedan 1925 har hon skapat produkter inom ljudområdet. Audiophiles är särskilt förtjusta i sina hörlurar. Med utvecklingen av teknik anpassar tillverkare och erbjuder produkter som använder dess teknik. Alla tillverkare har designat trådlösa hörlurar. Varumärket Shure var en av få tillverkare som ännu inte hade designat den här typen av hörlurar. Nu är det klart Shure SE215 trådlös är in-ear-hörlurar som ansluts via Bluetooth till din enhet. De behåller designen på SE215 med avtagbar kabel. Upptäck de olika detaljerna i deras design i vår testa.

Bra poäng
– Ljudåtergivning
– bekvämt
– Utbytbar kabel
– Intuitiva kontroller


Negativa poäng
– Kabeln som ligger över örat när du bär hörlurarna tilltalar inte alla
– Genomsnittlig autonomi

Shure SE215 trådlösa hörlurar


Shure-SE215-Wireless-recension

Shure SE215 trådlösa hörlurar kommer i en vit kartong. Det finns en del av lådans framsida som är genomskinlig. Så att du kan se hörlurarna när de är förpackade (det här är praktiskt om du köper dem i en butik). När lådan är öppen hittar du inuti hörlurarna med den avtagbara kabeln, ett litet skyddskåpa (tack vare karbinhaken kan du enkelt fästa den i en väska), en USB-kabel för att ladda dem, 3 par öronsnäckor i olika storlekar och 3 par skum. Det finns också ett klämma för att fästa kabeln på dina kläder och ett litet verktyg för att rengöra intrasen. Hörlurar finns tillgängliga för cirka 130 euro på internet.

Shure SE215 trådlöst test


hörlurar-Shure-SE215-trådlös

Shure SE215 trådlösa hörlurar har samma design som den trådbundna Shure SE215. Skallen är gjorda av plast med böjda ändlock. De finns i svart, blått, vitt eller transparent. Vårt par intrar var svart i färg, men du kan märka att även på den här versionen är skalen något genomskinliga. Du kan se komponenterna placerade inuti skalen. Skillnaden med denna trådlösa version är att den löstagbara kabeln är utrustad med ett plastfodral som innehåller batteriet och Bluetooth-sändtagaren, samt en tre-knapps fjärrkontroll för att hantera din musik.

Funktioner och design


Shure-SE215-Trådlöst test

När du inte är van vid Shure-hörlurar tar det lite tid att anpassa sig för att placera dem korrekt. Men hörlursnipplarna är böjda, vilket gör det lättare att sätta in dem i dina hörselgångar. En gång på plats i dina ledningar placeras kabeln runt dina öron. Fördelen med denna design är att den hjälper till att bibehålla intra i öronen. Den övre delen av kabeln, den som ligger nära hörlurarna, är förstärkt och tjockare. Detta för att kabelns kontakt på öronen ska bli jämnare. Denna del av kabeln förblir flexibel, du kan vrida den för att förbättra passformen. Trots detta finns det några användare som inte uppskattar att vara i kontakt med kabeln. Naturligtvis kommer inte alla användare att gilla det. I vilket fall som helst SE215 Trådlös är bekväma och håller sig säkert på plats. Om du är atletisk kan du ta dem för fysiska övningar. Å andra sidan måste du använda kabelklämman för att blockera sladden och använda tången för att förhindra att de två plastlådorna (batteriet och fjärrkontrollen) rör sig under dina övningar.

För att hitta rätt passform rekommenderar vi att du experimenterar med olika storlekar på öronsnäckorna. Du måste hitta det par som bäst passar din öronmorfologi. En bra passform förbättrar komfort, isolering och din lyssnarupplevelse. Vi valde att använda skumspetsarna. Dessa tips anpassar sig lättare till användarnas morfologi och de är mycket effektivare när det gäller att isolera externt buller.

Shure SE215 Wireless har MMCX-kontakter (Micro-Miniature CoaXial). Kontaktdonen har en låsmekanism som möjliggör 360 graders rotation. Dessa kontakter finns på Wi-Fi-kort, på GPS-antenner och de används också av olika märken av in-ear-hörlurar. Denna design möjliggör byte av öronsnäckor, du kan välja en något mer exklusiv modell (till exempel Shure SE425 eller SE846-modellen). Avtagbara kablar förbättrar hörlurarnas livslängd. Modeller med en icke avtagbar kabel hamnar vanligtvis i papperskorgen när batteriet är urladdat eller skadat. Medan det finns vid brott eller förlust kan du köpa höger eller vänster hörsnäcka separat (50 euro per enhet). Kabeln kan också köpas separat (100 euro). Du kan också byta ut den trådlösa kabeln med en kabelansluten kabel som har ett uttag, USB-C eller blixtkontakt. Du väljer enligt uttaget på din enhet (smartphone / ljudspelare).

Prestanda och ljudkvalitet


recension-Shure-SE215-trådlös

Som vi nämnde ovan är de trådlösa hörlurarna SE215 anslutna med en gummikabel. Det finns lådan för batteri och elektronik och 3-knapps fjärrkontroll. Knapparna är lyhörda och lätt urskiljbara. Den centrala knappen låter dig slå på och av hörlurarna, aktivera parning och spela / pausa din musik (du måste stanna längre eller kortare genom att trycka på knappen för att utföra dina åtgärder). Du använder de andra två knapparna (+ / -) för att justera volymen. Micro USB-porten som kan användas för att ladda hörlurarna placeras på fjärrkontrollen. Den är skyddad av en liten gummiklämma, glöm inte att fälla ner den! Batteriet erbjuder en genomsnittlig autonomi, vi lyckades nå 8 timmars användning. Vilket är tillräckligt för de flesta användare. Du laddar batteriet med den mikro-USB-kabel som medföljer Shure SE215 trådlösa hörlurar.

Shure SE215 Wireless är utrustad med elektrodynamiska givare. Generellt har varumärket integrerade flerkanalsgivare med balanserad armatur på sina toppmodeller. Shure bytte givare för att sänka hörlurarnas försäljningspris. Men ljudåtergivningen förblir väl balanserad, vi kommer tillbaka till detta senare. Hörlurarnas form fortsätter att fylla helt användarens hörselgång. Detta ger en hög ljudisolering. Om du använder öronspetsarna med minneskum kommer yttre buller att bli ännu mer isolerade (de stör inte din musik). Vi rekommenderar dem om du vill vara isolerad från omvärlden så mycket som möjligt.

Ljudåtergivningen som erbjuds av SE215 Wireless är av mycket god kvalitet. Utmärkt passiv isolering kombinerar med en uttrycksfull ljudsignatur. Dessa hörlurar ger dig den mest tillfredsställande musikupplevelsen. Att lyssna på jazz gnistrar cymbalerna och basen är varm. Varje ton som spelas är lätt att identifiera, det finns en tydlig åtskillnad mellan varje instrument. Även när du lyssnar på pop förblir ljudet balanserat och klart. Denna typ av tydlighet är också ganska sällsynt att hitta på Bluetooth-hörlurar som säljs till detta pris. Att lyssna är extremt trevligt, hörlurar ger en livlig energi till varje musikstycke. Denna modell försämrar inte det amerikanska varumärkets rykte.

Slutsats


test-Shure-SE215-trådlös

Superkvalitetsljud, en bekväm passform och avtagbara kablar, vad mer kan du be om. Shure SE215 Wireless är verkligen en framgång, de klarar att stå ut från konkurrerande trådlösa hörlurar.

Shure SE215 trådlös


köp nu