Skip to content

Rock Jaw Alfa Genus V2 hörlurar recension

Det brittiska företaget Rock Jaw Audio grundades 2012, det är ett ungt företag jämfört med vissa märken som har funnits i årtionden. Företaget erbjuder för närvarande endast in-ear-hörlurar och ljudtillbehör. Det finns tre par hörlurar tillgängliga på deras webbplatser, priserna varierar från 29 € till 142 €. Vi kommer att undersöka detta testa de Alfa Genus V2, detta par hörlurar finns för knappt femtio euro. För att sticka ut från tävlingen erbjuder dessa intras en anpassningsbar ljudsignatur. Är denna egenskap tillräcklig för att få dem att sticka ut från tävlingen? Kolla in svaret nedan.

Bra poäng
– Ljudåtergivning
– Multifunktionsknapp
– Robust konstruktion
– Många tillbehör tillhandahålls


Negativa poäng
– Ingen knapp för att ändra volymen
– 1 filter av 3 användbara

Rock Jaw Alfa Genus V2 hörlurar


Rock-Jaw-Alfa-Genus-V2-test

Rock Jaw Alfa Genus V2 hörlurar kommer i en svart och blå kartong. Lådans överkant är genomskinlig så att du kan se hörlurarna och tillbehören. När lådan är öppen måste du ta bort hörlurarna och tillbehören från skummet där de är placerade.

Inuti hittar du Alfa Genus V2, silikonspetsar i olika storlekar (S / M / L), minneskumspetsar (M / L), ett par dubbla flänsspetsar (S), ett klämma för kabeln och ett litet skydd omslag. Förpackningen är ganska komplett för in-ear-hörlurar som säljs till detta pris. De är tillgängliga för mindre än 50 € på internet!

Rock Jaw Alfa Genus V2 Test


Alfa-Genus-V2

Rock Jaw Alfa Genus V2 liknar de flesta andra mellanregisterhörlurar och har samma funktionalitet. Lådorna är gjorda av metall och är tillräckligt robusta för att motstå stötar och droppar. Men när du placeras i din hörselgång är de inte tunga. De är ganska vackra, de tacklar en modern design med silvergrå yta och röda höjdpunkter inuti silikonspetsarna. Du kan se varumärkeslogotypen tryckt på framsidan av varje fodral.

Funktioner och design


hörlurar-Rock-Jaw-Alfa-Genus-V2

Alfa Genus V2 har många tips i olika storlekar och material. Det finns de traditionella silikontips som du hittar på de flesta par hörlurar. Men det finns också två par minneskumspetsar och ett par dubbla flänsspetsar. Oavsett din morfologi måste du hitta det du letar efter. Som vanligt påminner vi dig om att en bra passform förbättrar komfort, isolering men också din lyssnarupplevelse. På tal om isolering, om du vill minska buller utifrån måste du använda skumspetsar. Eftersom de anpassar sig bättre till dina hörselgångar är isoleringen bättre. Du stör mindre av ljudet runt dig när du lyssnar på din musik.

Gummikabeln är tjock och robust, men den trasslar ganska lätt. Speciellt om du är van att lägga hörlurar i fickan när du är på resande fot. Vi rekommenderar att du använder den lilla påsen som tillhandahålls av Rock Jaw, de blir säkrare en gång inuti. Det finns också ett litet klipp för att fästa kabeln i din skjorta / t-shirt, detta förhindrar att kabeln rör sig och studsar mot dig. Mikrofonen är ganska effektiv, ljudet är högt och tydligt. När du ringer har människor inga problem att förstå vad du säger, även på bullriga platser.

Det finns en multifunktionsknapp som du svarar på och lägger på dina telefonsamtal och du använder den också för att spela eller pausa dina låtar. För att gå till nästa låt måste du trycka på den två gånger och för att gå tillbaka måste du trycka på den tre gånger. Det är bara att vi inte kan styra volymen med fjärrkontrollen, den måste ändras direkt på din smartphone / surfplatta. Fjärrkontrollen fungerar med Android / Ios smartphones och även på Windows Phone.

Prestanda och ljudkvalitet


rock-jaw-alfa-genus-v2-hörlurar

Som vi förklarade för dig i början använder Rock Jaw Alfa Genus V2 tre avstämningsfilter. Du kan anpassa ljudåtergivningen med dessa filter. De placeras enkelt och tas bort från hörlurarna. De skruvar på bra, du behöver inte oroa dig för att de kommer att stanna kvar när de är fästa. Ingen risk för att de faller ut när du använder dem. På papper förstärker det silverfärgade filtret basen, det svartfärgade filtret ger detaljerade mellan- och höjdpunkter och det guldfärgade filtret ger en neutral ljudsignatur.

Vi har funnit att silverfiltret som ska förbättra basen är det värsta av de tre. Oavsett vilken musikgenre du lyssnar på med det här filtret är ljudet rörigt och obehagligt att lyssna på. Det svarta färgfiltret ger inte tillräckligt med detaljer. Det är det guldfärgade filtret som är det mest tillfredsställande, det erbjuder en neutral, balanserad ljudåtergivning. Om du är den eklektiska musikälskartypen är detta det filter som bäst passar din musiklyssning. Å andra sidan, när volymen är hög finns det sibilansproblem, men med hänsyn till deras försäljningspris kommer vi inte att klaga. Du måste fortfarande vara medveten om att dessa inte är avancerade in-ear-hörlurar. Högkvalitativ ljudåtergivning har en viss kostnad!

Slutsats


in-ear-hörlurar-Rock-Jaw-Alfa-Genus-V2

Om du letar efter in-ear-hörlurar för under $ 50, Rock Jaw Alfa Genus V2 kan tillfredsställa dig. Det här är hörlurar av god kvalitet, de låter bra och de kommer med flera tillbehör. Å andra sidan är avstämningsfiltret inte det mest effektiva, det finns bara ett filter av de tre som är tillfredsställande, det är guldfärgsfiltret (neutral ljudsignatur).

Rock Jaw Alfa Genus V2 hörlurar


köp nu