Skip to content

RHA MA390 hörlurar recension

RHA-företaget har gjort sig ett namn inom ljudområdet genom att sälja hörlurar av olika slag (trådbundna, Bluetooth, etc.) De senaste åren har de designat modeller som hade mycket bra ljudåtergivning, men som såldes ganska dyra. Den här gången bestämde de sig för att nå ut till en annan publik, eftersom RHA MA390 är de billigaste in-ear-hörlurarna från märket (mindre än 30 €). Ett prisfall innebär inte nödvändigtvis att hörlurarna är av dålig kvalitet. Ta reda på det i vår testa de positiva och negativa attraktionerna i MA390 Universal.

Bra poäng
– pris
– Aluminiumkonstruktion
– Fjärrkontroll kompatibel med Android och iOS


Negativa poäng
– Fjärrkontrollens finish
– Ingen volymkontroll
– Kabelljud

RHA MA390 hörlurar


RHA-MA390-test

RHA MA390-hörlurarna kommer i en vanlig kartong, hörlurarnas utseende syns på lådans framsida. Det finns också några funktioner som indikerar: kabeln slutar i en 3,5 mm-kontakt, de har tre års garanti, de designades i Storbritannien och de har en fjärrkontroll för att styra din musik / samtal / dina enheter.

När lådan är öppen hittar du inuti hörlurarna, 3 par silikonöronsnäckor av olika storlek (S / M / L), ett klämma för att fästa kabeln och en liten skyddspåse. Du kan köpa dem för mindre än 30 € på Amazon-webbplatsen!

Test av hörlurar


RHA-MA390-recensioner

Det brittiska företaget RHA är ett av de enda varumärkena som har lyckats skapa produkter med ett bra kvalitet / prisförhållande som konkurrerar med ljudmästarnas produkter (Sony, Sennheiser m.fl.). Med tanke på deras försäljningspriser, RHA MA390 in-ear hörlurar har en fin design och en mycket bra byggkvalitet. Skallen är gjorda av aluminium, vilket gör att de kan vara robusta, de är lättare motståndskraftiga mot stötar / droppar. Att använda denna metall ökar inte hörlurarnas vikt, de väger 15 g och de använder en kompakt design. Visuellt verkar de mer satin än glänsande. “RHA” -logotypen finns på baksidan av varje skrov.

Funktioner och design


test-RHA-MA390

Kabeln är tjock och täckt med gummi på överdelen, den nedre delen är flätad nylon. Detta förhindrar att hörlurarna trasslar när du placerar dem i din jacka / byxficka. Annars kan du placera dem i skyddspåsen när du rör dig. När du väl har placerat dem i öronkanalerna erbjuder den komfort som erbjuds av RHA MA390 är korrekt. Tack vare sin lätta och kompakta design placeras de enkelt och är inte påträngande. De kommer med 3 par silikonspetsar, du måste testa olika storlekar för att hitta de som passar bäst för dina hörselgångar. Kom ihåg att en bra passform förbättrar komforten, men också isoleringen. Å andra sidan, när du börjar använda dem kommer du att inse att friktion kan vara irriterande när du rör dig. För att minska dessa ljud kan du använda klämman för att fästa kabeln till din t-shirt / tröja.

Fjärrkontrollen för RHA MA390-hörlurarna kan vara av bättre kvalitet. Den är gjord av en mycket tunn plast och monteringen ska granskas. Annars är den kompatibel med enheter som använder Android och iOS. Det finns bara en knapp för att styra din musikuppspelning, telefonsamtal och navigera mellan ljudspår. Du kan inte kontrollera volymen, du måste ta telefonen ur fickan. För att spela eller pausa bara ett tryck på knappen, två tryck för att gå till nästa låt. Du måste fortsätta trycka på knappen för att starta den personliga assistenten på din telefon. Om du använder Android kommer det att vara Google Assistant och på Ios blir det Siri.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-RHA-MA390

Att veta att det här är in-ear-hörlurar som säljs för mindre än 30 €, kan du inte få högkvalitativ ljudåtergivning. När varumärken designar avancerade hörlurar måste de kompromissa. De MA390 Universal har en V-formad ljudsignatur som saknar finess. Basintensiteten gör att de kan anpassas för att lyssna på följande musikgenrer: pop / hip-hop / electro. Ljudåtergivningen skiljer sig också från vad varumärket vanligtvis erbjuder. Du måste vara försiktig, för när lyssningsvolymen accentueras kan lite musik vara aggressiv för dina trumhinnor. Passiv isolering är korrekt, bullret runt dig är väl dämpat. Isolering är inte lika effektivt som med ett ANC-system, men du kan njuta av din musik utomhus utan att den mänskliga aktiviteten runt dig helt stör din musik. Å andra sidan, om du använder en smartphone / inte särskilt kraftfull spelare, måste du öka volymen för att lyssningsnivån ska vara tillfredsställande.

Slutsats


In-ear-hörlurar-RHA-MA390

Om du inte gillar ljudet från hörlurarna i örat som medföljde din telefon, RHA MA390 kan vara ett bra alternativ. De är billiga, välkonstruerade och bekväma att bära. Med den universella fjärrkontrollen kan du använda telefonens virtuella assistent och använda mikrofonen för att ringa telefonsamtal. Å andra sidan för detta pris kommer du att ha en ljudåtergivning som bara är acceptabel.

RHA MA390


köp nu