Skip to content

Razer släpper trådlösa hörlurar i Pikachu-färger

Här är en nyhet som kommer att glädja Pokémon-fans: det kända varumärket Razer har gått ihop med The Pokémon Company för att skapa ett magnifikt par trådlösa hörlurar i bilden av Pikachu. Detta är en begränsad upplaga av Razer Hammerhead, sann trådlös som är en av få kompatibla spelmodeller tack vare deras mycket låga latens.

Trådlösa hörlurar som inte motsvarar AirPods

Baserat på Hammerhead-modellen av varumärket med den trehuvade ormen ärver dessa hörlurar logiskt dess egenskaper. Endast designen ändras, med en ljusgul färg och Pikachu-mönster på sidokontrollsektionerna. Dessa är därför trådlösa hörlurar med en klassisk AirPods-typ. Förstå av detta att det inte är hörlurar i örat. Här placeras förmakarna bara i örat. Fördelen med denna design är att den inte orsakar obehag eller smärta efter långvarig lyssnande. Hela saken är IPX4-certifierad, vilket innebär att det är mycket bra motståndskraft mot vatten och svett. Men för allt detta, kommer du att våga bära hörlurarna i viktrummet?

När det gäller ljudkvalitet är vi långt ifrån vad som kan erbjuda det bästa Bluetooth-hörlurar av marknaden. Å ena sidan finns det inget aktivt brusreduceringssystem, som Sony WF-1000XM3, Sennheiser Momentum True Wireless 2 eller till och med Huawei FreeBuds Pro kan erbjuda. Å andra sidan är ljudåtergivningen som erbjuds av 13 mm-högtalarna i allmänhet tillfredsställande, men når inte den kvalitet som man har rätt att förvänta sig av hörlurar i detta prisklass (mer än 120 €). Basen är lite för närvarande och diskanten är dåligt bearbetad. Audiofiler måste gå sin väg! Den maximala ljudnivån är dock ganska hög, och märkbart kan var och en av hörlurarna (vänster eller höger) användas ensamma (om du till exempel behöver spara batteriet i det andra).

Blixtsnabb anslutning

Razer är framför allt ett riktmärke i spelvärlden. Och det som gör dessa trådlösa hörlurar så speciella är att de riktar sig till spelare på smartphones. Faktum är att det stora nuvarande problemet med äkta trådlösa hörlurar är att förlita sig på Bluetooth-teknik. Denna teknik är för närvarande fortfarande ganska olämplig för överföring av ljuddata. I praktiken har Bluetooth-hörlurar en ganska hög latens, i storleksordningen 150 till 300 millisekunder. Detta resulterar i en fördröjning mellan ljudet och bilden som visas på smarttelefonen. Under ett telefonsamtal märks inte denna fördröjning och den är densamma när man lyssnar på musik. På Netflix eller Youtube kringgås problemet av applikationer som tar hänsyn till denna latens och inducerar en förändring i videoströmmen för att justera den till ljudströmmen. Men i ett videospel, där bilden av naturen måste visas i realtid, är den latens på 150 till 300 ms som vi har med de flesta Bluetooth-hörlurarna verkligen märkbar, och detta är ett verkligt problem för dem.

Och detta är den stora fördelen med Razer Hammerheads: de är optimerade för att ha extremt låg latens: knappt 60 ms. Överlägset den lägsta latensen på marknaden. Dessa hörlurar i färgerna på Pikachu är därför ett mycket bra val för spelare av Pokémon Go eller något annat mobilspel.

Razer släpper-Pikachu-trådlösa hörlurar

Ett laddningsfodral i form av en Poké-boll

Gillar du utseendet på dessa Pikachu-hörlurar? det är inget bredvid deras väska. Till glädje för Pokémon-fans är fallet en trogen reproduktion av en Poké-boll, vilket gör att Pokémon kan fångas och transporteras i spelen och tecknade med samma namn. Här används inte den främre knappen för att öppna Poké-bollen utan för att indikera batteriets laddningsnivå. Det finns också en handledsrem som gör att du kan fästa Poké-bollen i bältet och därmed göra din tränare perfekt. Eller för mer diskretion låter remmen dig använda Poké-bollen som en nyckelring.

På egen hand har bara hörlurarna en batteritid på cirka 3 timmar. Av okänd anledning är det trettio minuter mindre än Razer Hammerheads, som de ändå tar tillbaka egenskaperna. Med lådan som också fungerar som en laddare är det möjligt att ha ytterligare 4 laddningar innan du måste ansluta enheten igen. Detta ger den trådlösa autonomin totalt cirka femton timmars lyssnande.

Den enda bristen i det här fallet är att du måste placera hörlurarna själv på laddningsportarna, som de är magnetiskt anslutna till. Det är därför inte möjligt – och till och med starkt avrådt av tillverkaren – att kasta Poké Ball på trådlösa hörlurar för att “fånga” dem och att de lagras ensamma i fodralet. Synd, men motsatsen skulle ha varit väldigt överraskande … och verkligen revolutionerande!

Fånga dem alla … men du måste åka till Kina

Dessa Razer Pikachu-hörlurar är för närvarande exklusiva för den asiatiska marknaden. Om du har en vän som är i Kina, Singapore, Hongkong, Thailand, Indonesien eller Malaysia, kan han ta ett par från dig för summan av 849 yuan, eller cirka 110 euro. Efter att ha lagt till fraktkostnader kostar dina Pokémon-hörlurar dig nästan lika mycket som AirPods Pro. Till det här priset föreställer vi oss att endast de största fansen av franchisen kommer att försöka få dem. De andra kan hoppas vänta på en möjlig frisläppning i Sverige, men för närvarande har inget officiellt beslut meddelats.