Skip to content

QCY T5-hörlurstest

QCY-märket gör sin väg inom hörlurar. Detta kinesiska varumärke är specialiserat på hörlurar. I katalogen finns True Wireless (100% trådlöst), Bluetooth, sportmodeller eller till och med mono-headset. Så det är uppenbart att dessa olika produkter som säljs är framför allt för allmänheten med låg budget. Men varumärket lyckas fortfarande erbjuda bra valuta för pengarna. Den här gången beslutade varumärket att släppa ett nytt True Wireless-par, The QCY T5. De är i rörelse från Apple AirPods eller Huawei Freebuds. Ta reda på deras egenskaper och prestanda i vårt omfattande test.

Bra poäng
– pris
– bekvämt
– IPX5
– Det är rätt


Negativa poäng
– Micro USB
– Inte tillräckligt stabilt för att spela sport

QCY T5 hörlurar


hörlurar-QCY-T5

QCY T5-hörlurar kommer i en standardkartong. När allt har tagits bort får du fodralet som används för att ladda och transportera hörlurarna, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, öronsnäckorna i flera storlekar, en mikro-USB-laddningskabel och pappersarbete. T5 säljs för mindre än 30 euro på internet.

QCY T5-test


meddelande-QCY-T5

Vi börjar med laddningsfodralet som också används för att transportera öronsnäckorna. Den här är gjord av plast och har en kompakt storlek. Du har inga problem med att bära den i en av dina fickor (byxor eller jacka). Inuti har tillverkaren integrerat ett 380 mAh batteri för att ladda hörlurarna. Du laddar batteriet via mikro-USB-porten (numera är denna anslutning föråldrad. Tillverkaren ville förmodligen spara pengar). Annars öppnar fodralet på framsidan och när det öppnas faller vi på hörlurarna som hålls magnetiskt. Från vår är det en funktion som finns på majoriteten av True Wireless-hörlurar (riktigt trådlösa). Magnetfunktionen ger ett bra grepp i fodralet. Detta är viktigt eftersom hörlurarna kommer att följa med dig dagligen. Du är säker på att du inte ser dem glida av även om fodralet är öppet.

När hörlurarna är i handen kan du omedelbart se likheten med Huawei Freebuds. Det finns en filiering med True Wireless-modellerna från den kinesiska tillverkaren, men också med Apples AirPods. På QCY T5 hittar vi stången som är placerad längs användarens kind. Å andra sidan är de intraurikulära, spetsen på hörsnäckan är inrymd i hörselgången. Deras aspekter och former lämnar inget tvivel om inspiration. Stammen påminner om varumärkets modeller med äpple, men integrationen av intraspetsarna påminner mer om Freebuds. Hörlurarna är IPX5-certifierade. Som en påminnelse är IP-skyddsindex en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån som en enhet erbjuder för instruktioner av fasta och flytande kroppar. IPX5 betyder att hörlurarna är skyddade mot vattenstrålar från alla håll. Så regn eller svett kommer inte att skada dem. Å andra sidan är de inte vattentäta, du kan inte helt doppa dem i vatten. Många användare kan inte nödvändigtvis se skillnaden.

Egenskaper


test-QCY-T5

QCY T5-hörlurar använder Bluetooth 5.0-teknik och stöder AAC- och SBC-codec. Att parkoppla med dina olika enheter är extremt enkelt (du kan ansluta det till din smartphone, mp3 / mp4-spelare, surfplatta). Innan du börjar använda dem måste du ladda batteriet i lådan med hörlurarna inuti. När det är klart kan du ta ut hörlurarna ur fodralet för att starta trådlös ihopparning. När detta är gjort behöver du inte längre gå till Bluetooth-menyn på din enhet och välja T5s. Trådlös och snabb och enkel parning. Hörlurarna är Bluetooth 5.0-kompatibla, men också bakåtkompatibla med Bluetooth 4.2, 4.1. Å andra sidan kommer du inte att dra nytta av den låga latenstiden om din enhet inte är kompatibel med den senaste versionen av Bluetooth-teknik. På den positiva sidan är hörlurarna oskiljaktiga när det gäller anslutning. Du kan bara använda en av de två hörlurarna. Den här funktionen efterfrågas ofta av användare. Så med dessa hörlurar kan du njuta av det. Det är sant att det är användbart när du vill lyssna på musik medan du vill vara medveten om din omgivning.

Att sätta in hörlurarna i öronen är mycket enkelt. Vi påminner dig om att dessa är True Wireless in-ear. Munstycket kommer in i dina hörselgångar. Dessutom måste du testa olika storlekar på tips för att få en bra passform. Tipsen måste matcha din kroppstyp. En gång på plats är hörlurarna bekväma och stabila. Å andra sidan är stödet inte tillräckligt fast för att kunna spela sport. De kommer oundvikligen att glida ur öronen om du börjar utföra rörelser med slag (när du till exempel springer). Som ett resultat är QCY T5 bättre lämpade för daglig användning än för sport.

Hörlurarna är utrustade med pekreglage. Du måste knacka på utsidan av skroven för att interagera. Med två tryck kan du spela eller pausa din musik. Tre tryck på höger hörlurar gör det möjligt att starta systemet med “låg latens” vilket gör det möjligt att minska latenstiden. Detta är användbart om du spelar spel eller tittar på en video. Med tre tryck på vänster hörsnäcka kan du starta röstassistenten på din smartphone. Hörlurarna är kompatibla med Android och iOS. Efter ett långt tryck på två sekunder på vänster öronkåpa växlar den till nästa pisa. Å andra sidan finns det ingen “smart sensor” -funktion när du tar bort hörlurarna från öronen.

Prestanda och ljudkvalitet


QCY-T5-test

Att lyssna på ljudet är korrekt, sång och bas är närvarande. Denna storlek förstärks kanske tack vare förmakens in-ear-format, men i alla fall behöver vi inte trycka på ljudet helt så att de olika frekvenserna kan uttryckas, särskilt basen. Dessutom kan du trycka på ljudet till maximal volym utan att öronen lider av ett förvrängt eller genomträngande ljud. QCY lever upp till sitt rykte om ljud. Det vill säga det är helt korrekt för detta försäljningspris. Givningen är tillräckligt balanserad så att vi kan njuta av vår favoritmusik. Så naturligtvis är T5 mer riktad mot massan. Särskilt för att de är billiga, men framför allt för att ljudet aldrig kommer att tillfredsställa ljudfilanvändare. Detta är korrekt för vanliga människor, men vi får inte en högkvalitativ återgivning. Vilket är helt vettigt med tanke på deras försäljningspriser.

QCY T5 har en mikrofon för telefonsamtal. Detta är dock inte deras styrkor (så ofta med Bluetooth-hörlurar). Din samtalspartner kommer att höra dig och förstå när du placeras i en lugn miljö. Å andra sidan kommer det att vara helt annorlunda i kollektivtrafiken eller om du befinner dig på en upptagen gata. Så ta inga chanser när du får ett samtal. Svara direkt på din smartphone.

Batteriet inuti fodralet är 380 mAh och kan ladda hörlurarna upp till fyra gånger. När batteriet är urladdat laddar du det via mikro-USB-porten (laddningskabeln ingår i lådan. Det är synd att det är så litet). Vi beklagar verkligen att tillverkaren gjorde detta val när det gäller anslutning. Idag använder alla USB-C på denna typ av produkt. Det inbyggda batteriet i hörlurarna är 40 mAh. När de har laddats upp kommer du att ha cirka 4 timmars batteritid. Naturligtvis varierar användningstiden beroende på lyssningsvolymen. Annars är det en anständig prestanda för True Wireless-hörlurar som säljs i denna prisklass. Du har tillräckligt med batteritid för daglig användning. En snabbladdningsfunktion är tillgänglig. Du placerar hörlurarna i 5 minuter i fodralet och du har i teorin en timme användning.

Slutsats


QCY-T5-meddelande

QCY T5-enheterna gjorde oss inte besvikna. Dessa är low-end True Wireless-hörlurar som gör sitt jobb. Så de är naturligtvis främst riktade till människor med en liten budget. Audiofiler kan gå sina egna vägar. Annars kommer de flesta användare att vara nöjda med sin design, ljud och batteritid. De är ganska lämpliga för daglig användning. Å andra sidan måste idrottare också välja en annan referens. Faktum är att komforten och stödet är tillfredsställande för en klassisk användning, men å andra sidan kommer de att glida av dina kanaler om du gör sport.

QCY T5 hörlurar


Hörlurar-QCY-T5

köp nu