Skip to content

Optoma Nuforce BE2 hörlurar recension

NuForce är ett Kalifornienföretag som grundades 2005 av teknikentusiaster. De utvecklar olika system inom ljudområdet. Varumärket har till och med vunnit priser från audiofila tidskrifter (USA och Japan). De erbjuder oss nu ett nytt par Bluetooth-in-ear-hörlurar: Optoma Nuforce BE2. Det är inte första gången som företaget tillverkar trådlösa intras, innan den nya modellen fanns BE6i och BE Sport 3. Nuforce tog utmaningen att integrera de positiva attraktionerna hos de gamla modellerna i detta nya par trådlösa hörlurar och allt till ett överkomligt pris. Låt oss ta reda på det tillsammans testa om de lyckades.

Bra poäng
– Ljudkvalitet
– Ljudisolering
– Design
– AAC-codec-stöd


Negativa poäng
– Ingen flerpunktsanslutning
– Stöder inte aptX codec
– Inga öronkrokar eller skumspetsar

Nuforce BE2 Bluetooth-hörlurar


Nuforce-BE2

Hörlurarna levereras i en vit kartong. På framsidan kan du se Optoma Nuforce BE2-hörlurarna på bilden och frasen “trådlösa hörlurar” på flera språk. På baksidan av lådan hittar du de olika egenskaperna hos in-ear-enheterna. Autonomi (10 timmar), AAC-codec-stöd, IPX5-index och de inkluderar en mikrofon.

När lådan är öppen hittar du inuti hörlurarna, 3 par silikonspetsar i olika storlekar (S, M, L), ett par specialdesignade SpinFit Twin Blade-spetsar, en mikro-USB-kabel för laddning av hörlurar, en kabelspännare och en användarhandbok. Vi beklagar frånvaron av en väska och de kunde ha integrerat andra tips. Precis som Comply Memory-öronspetsar (de isolerar bättre från yttre buller) eller öronkrokar (för mer stabilitet). Satsen säljs för cirka 50 € på Internet!

Optoma Nuforce BE2-test


Nuforce-BE2-hörlurar-Bluetooth

Estetiskt liknar Nuforce BE2 de äldre modellerna som säljs dyrare och följer den nuvarande trenden, de kombinerar en plast- och gummidesign. Hörlurarna är vinklade, anslutna med en platt kabel och har en 3-knapps fjärrkontroll. NuForce-logotypen är diskret tryckt på varje sida. Färgnivå du har valet mellan svart, vitt, metallgrått och rosaguld.

Som vi har påpekat för dig tar Nuforce BE2 Bluetooth-hörlurar över vissa egenskaper hos de gamla modellerna. Och du kommer att märka att hörlurarnas baksida är magnetisk. Detta är en funktion som fanns på Be Sport 3.-hörlurarna, och många tillverkare borde hämta inspiration från det, för det är väldigt praktiskt. När du inte längre använder hörlurarna klämmer du ihop dem och fortsätter att ha dem runt halsen som ett halsband.

Funktioner och design


Optoma-Nuforce-BE2-test

När du bär hörlurarna placeras kabeln bak på nacken och du kan använda dem för sport eller utomhus i regnet eftersom de är IPX5-certifierade. Vilket innebär att de kommer att motstå stänkande vatten och din svett. Var dock försiktig, de är inte vattentäta, du kan inte helt doppa dem i vatten, försök inte gå till poolen med dem.

Designnivå vi tappar aluminiumkonstruktionen på NuForce BE6i och Be Sport 3. Plasten som används är dock av mycket god kvalitet och när du placerar hörlurarna i öronen är det inget obehag. De är bekväma att bära, du måste testa olika storlekar på tips för att se vilken som bäst passar din kroppstyp. Om du vill dämpa buller utifrån rekommenderar vi att du använder paret SpinFit TwinBlade-tips. Synd att det inte finns några tips på minneskum, de isolerar buller utanför ännu mer och anpassar sig lättare till användarnas hörselgångar. Och de borde ha lagt till öronspetsar med öronkrokar, eftersom de förbättrar stödet när du är i rörelse.

Fjärrkontrollen till Nuforce BE2 Bluetooth-hörlurar är utrustad med tre knappar. Du kommer att kunna öka och sänka volymen, spela upp och pausa musik, hoppa till nästa låt, spola tillbaka och svara på telefonsamtal. Du kan också använda dem med virtuella assistenter Alexa, Cortana, Siri eller till och med Google-assistenten.

Prestanda och ljudkvalitet


Optoma-Nuforce-BE2-recension

NuForce BE2 är inte kompatibla med Qualcomms aptX-codec. Denna codec förbättrar ljudåtergivningen av trådlösa hörlurar, ljudkvaliteten ligger nära CD. Eftersom den inte är integrerad kommer ljudåtergivningen att vara av bättre kvalitet på IOS än på Android. När du använder dessa hörlurar med en enhet som använder Android sker Bluetooth-ljudöverföring via SBC-codec. Hörlurarnas batteritid är inte spektakulär (10 timmar), men det kommer att vara mer än tillräckligt för de flesta användare.

Med tanke på hörlurarnas försäljningspris har det lite att säga att NuForce var tvungen att göra kompromisser och att ljudkvaliteten måste påverkas. Men du kommer gärna se att ljudet av BE2 liknar Be Sport-hörlurarna 3. Naturligtvis är det inte högprecisionsljud, men de anpassar sig till de flesta musikgenrer. Basen är djup, men den saknar precision. Topparna är där, men de låter kemiska, det känns på cymbaler och sång och effekten kan accentueras när du höjer volymen. Å andra sidan är mediumregistret samtidigt rättvist, mer exakt och väldefinierat. Det finns en bra stereofonbredd, källorna lyckas placeras i rymden.

Slutsats


optoma-nuforce-be2-hörlurs-test

Företaget har lyckats med sin insats, de har skapat ett par Bluetooth-hörlurar av hög kvalitet till ett överkomligt pris (cirka 50 €). Naturligtvis, för att erbjuda detta försäljningspris var de tvungna att offra. Du kan säga adjö till aluminiumfodral, Bluetooth-anslutningen med flera punkter och det finns inte så många tillbehör som med NuForce BE6i eller BE Sport3-hörlurarna. Men de kommer att tillfredsställa de flesta användare, Optoma Nuforce BE2 göra sina jobb mycket bra.

Nuforce BE2


köp nu