Skip to content

Oppo enco gratis test

Ljudmarknaden har genomgått en verklig omvälvning med ankomsten av True Wireless-hörlurar (100% trådlösa). Varumärket med äpplet att följa efter och eftersom alla märken kommer ut sina egna modeller. Det finns de stora ljudmärkena som Bose, Sony eller Sennheiser och nu kommer också de kinesiska varumärkena i det Xiaomi, Realme och nu Oppo.

Oppo Enco Free är äkta trådlösa hörlurar (100% trådlösa). Just nu är Apple AirPods Pro, Sony WF-1000XM3 och Jabra Elite Active 75T högst upp på rankningen för de bästa sanna trådlösa hörlurarna. Kan Enco Free överskugga dessa konkurrenter? Ta reda på svaret i vårt test.

Bra poäng
– Ergonomi
– Autonomi
– Touch yta
– Bra ljud
– Medföljande tillbehör


Negativa poäng
– Design kopierad från Apple
– Kompatibilitet med andra smartphones
– Ingen brusreducering under musiklyssning (endast under samtal)

Oppo enco gratis hörlurar


hörlurar-oppo-enco-fri

Så snart vi tittar på Oppo Enco Free inser vi snabbt att den kinesiska tillverkaren inspirerades av Apples AirPods för designen. Enco Free finns i svartvitt. Hörlurarna har en in-ear-del som användaren placerar inuti öronkanalen och den långa stången förblir på utsidan (de är placerade längs kinden). Vi är utan tvekan på en kopia av AirPods estetiska nivå.

En liten silikonspets är placerad i hörsnäckans ände. Hörselstycket kan tas bort, det ska göras försiktigt för att inte skada hörsnäckan. Om munstycket är löstagbart beror det på att du har möjlighet att välja en annan munstycksstorlek.

Hörlurarna levereras i en vit kartong. När du har avmarkerat allt får du laddnings- / bärväskan, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik och tillbehör (en USB-C-kabel och öronsnäckor). Ändlock är det avtagbara, utbytbara elementet vi pratade om. De finns i tre storlekar (S / M / L). S-storleksparet är det förinstallerade.

Som vanligt måste du testa olika storlekar på tips för att hitta de som passar din kroppstyp. Du måste verkligen välja bra, eftersom det påverkar din användarupplevelse. I synnerhet vad gäller komfort, stöd och ljudåtergivning.

Oppo enco gratis test


hörlurar-oppo-enco-fri

Hörlurarna innehåller högtalare för att spela musik, närhetssensorer, beröringsytor för interaktion, mikrofoner (det finns två hörlurar på varje hörlurar för aktiva telefonsamtal och brusreducering), kontakter för laddning i laddningsboxen och 41 mAh-batterier. All ny teknik är integrerad.

Fodralet som medföljer hörlurarna används för transport och laddning (en funktion som finns med alla True Wireless-hörlurar). Väskan är rundad i form. Oppo-logotypen är stämplad på framsidan, en liten fysisk knapp är integrerad på sidan och USB-C-laddningsporten är integrerad under toppen. Du kommer också att kunna observera en liten aviseringslampa på den metallfärgade delen. Väskan är visuellt tilltalande och tillräckligt liten för att glida i fickan. Oppo Enco Free kan följa med dig i ditt dagliga liv.

Ärendet öppnas högst upp. Gångjärnet är tillräckligt starkt för att tåla mycket öppning och stängning. När väskan är öppen stöter vi på de två hörlurarna som hålls av magneter. Det är bekvämt, så att de inte faller ut när du hanterar ärendet. Den lilla lysdioden som syns på framsidan visar laddningen och batterinivån. Det är grönt när hörlurarna är laddade och rött när batteriet är urladdat. Lysdioden lyser orange när batteriet laddas. Den fysiska knappen på sidan används för att börja para ihop hörlurarna med din ljudkälla (smartphone / surfplatta / mp3-spelare). Trådlös ihopparning är väldigt enkelt. Du behöver inte bruksanvisningen för att skapa den trådlösa anslutningen.

Egenskaper


oppo-enco-free-review

En av nackdelarna med Enco Free är att de inte är lämpliga för alla smartphones. De fungerar med alla enheter som är kompatibla med Bluetooth-teknik, men användarupplevelsen kommer att variera beroende på vilken enhet du använder med Oppo Enco Free. I själva verket kommer du inte att kunna utnyttja hörlurarnas fulla potential om du inte använder dem med en Oppo-smartphone. Det är som med Huawei Freebuds 3

Till exempel, genom att använda Enco Free med en Oppo-smartphone kommer du att ha tillgång till ytterligare alternativ som förbättrar ljudet (Dolby Atmos) och användarupplevelsen när det gäller kontroller (personalisering av beröringsytor). Det finns dock ingen särskild applikation för dessa True Wireless-hörlurar. Du måste göra inställningarna direkt på din smartphone. Det är synd, eftersom appar låter dig anpassa vissa saker, som ljudet genom en equalizer.

Du bör också veta att Bluetooth-versionen som används av din ljudkälla spelar en viktig roll i ljudkvaliteten. Oppo Enco Free stöder Bluetooth-teknik i version 5.0 och om du använder en enhet med en tidigare version kommer ljudkvaliteten inte att vara densamma. Vi förlorar ljudkraft och djup när vi lyssnar. Så det rekommenderas starkt att använda en enhet som stöder Bluetooth 5.0 om du vill ha bättre ljud med Enco Free.

De taktila ytorna är integrerade på hörlurarnas yttre del. Du måste trycka eller glida för att interagera. Alla vanliga kontroller är närvarande. Du kan ändra ljudvolymen, navigera mellan spår och spela, svara / lägga på dina telefonsamtal och pausa din musik. Det tar bara lite tid att anpassa sig för att förstå vilken rörelse på vilket hörsnäcka du måste utföra för att kunna interagera. Oroa dig inte, du kommer att vänja dig mycket snabbt. Oppo Enco Free har den smarta sensorn. Allt du behöver göra är att ta bort ett hörsnäcka och musiken pausar. Du behöver bara lägga tillbaka den i örat för att din musik ska kunna startas om. Denna funktion är inte ny, men den är ändå lika användbar som någonsin. Det är bra när du vill utbyta med någon eller när du vill höra något.

Prestanda och ljudkvalitet


oppo-enco-free-test

Som vi har sagt påverkas ljudupplevelsen starkt av vilken typ av enhet du använder. Kodeknivå Enco Free stöder Dolby Atmos, AAC och SBC. Ingen aptX eller aptX HD som är Qualcomms codecs.

Med hjälp av hörlurarna med en Bluetooth 5.0-kompatibel smartphone kunde vi njuta av kraftfullt och tillfredsställande ljud. Ljudåtergivningen är bra, även om vi skulle ha velat att basen skulle vara lite kraftfullare. Ljudet kommer inte att tillfredsställa krävande ljudfiler, men totalt sett är det framgångsrikt. De flesta användare kommer att vara nöjda med undantag för dem som gillar djup bas.

Aktiv brusreduceringsteknik används när du ringer, men inte när du lyssnar på musik. Detta är en av de andra negativa punkterna i Oppo Enco Free. De bästa paren True Wireless-hörlurar har verkligen den här funktionen. Så användarens hörselgång är väl blockerad med rätt öronskydd, men du kommer alla att kunna höra ljud från utsidan på samma sätt om du befinner dig i en högljudande miljö.

Samtalskvaliteten är bra med dessa True Wireless-hörlurar. Du får höra den andra personen och de får höra dig. Aktiv brusreducering fyller sin roll perfekt under telefonsamtal (synd att det inte finns under musiklyssning). Omgivande buller runt dig minskar, vilket gör att den andra parten kan höra dig bättre under konversationen. Vi vill påpeka att den aktiva brusreduceringsfunktionen inte fungerar med alla smartphones. Återigen saknar Enco Free kompatibilitet med alla smartphones som finns på marknaden. Lyckligtvis behöver du inte aktivt brusreducering för att nödvändigtvis höras under samtal.

Båda hörlurarna har 41 mAh-batterier och fodralet har ett 410 mAh-batteri. Oppo lovade totalt 25 timmars batteritid (5 timmar kontinuerligt med hörlurarna och 20 timmar med fodralet). Löftet hålls, vi kunde njuta av vår musik i över 5 timmar på en enda laddning. Var försiktig, ljudvolymen påverkar hörlurarnas autonomi. Du laddar batteriet i lådan via USB-C-porten. Det tar ungefär en timme att få full laddning. Lådan är inte kompatibel med trådlös laddning.

Slutsats


test-mot-enco-fri

Oppo Enco Free är bra trådlösa hörlurar. De förtjänar perfekt sina 4 stjärnor av 5. Vi njuter av god ergonomi tack vare utbytbara tips, bra ljud, bra batteritid och de är överkomliga. Det verkliga problemet med Enco Free är deras kompatibilitet med andra Android-smartphones. Faktum är att du måste använda dem med en Oppo-smartphone för att dra nytta av alla deras funktioner och potential.

Oppo enco gratis hörlurar


köp nu