Skip to content

Onkyo e700M hörlurar recension

Varumärket Onkyo grundades 1946 och förvaltas av Naoto Othsuki. Från början av skapandet har varumärket kunnat utveckla innovativa produkter och har gjort sig ett namn inom högtalare och ljudkomponenter. Företaget har gjort sig ett namn synonymt med excellens och hög kvalitet. Enligt Onkyo levererar E700M-hörlurarna högre ljudkvalitet än CD-format och högupplöst ljudlyssning som avslöjar detaljerna i din musik. Låt oss ta reda på det tillsammans testa om Onkyo e700m är upp till uppgiften.

Bra poäng
– Ljudkvalitet
– Design
– bekvämt


Negativa poäng
– Kabel-jackanslutningen är ömtålig
– Högupplöst ljudcertifiering
– Du kan inte kontrollera volymen

Onkyo e700M hörlurar


Onkyo-e700M-test

E700M-hörlurarna har fina glänsande metallfinisher, Onkyo har integrerade kvalitetsmaterial, du kommer att känna det vid beröring. De finns i svart eller silver. Den tvåfärgade flätade kabeln påminner om House of Marley-hörlurar. Genom att använda dessa färger sticker kabeln ut och den flätade effekten förhindrar att den trasslar. De använder halvöppen design, den här funktionen kombinerar några fördelar med stängda och öppna strukturer. Externa ljud isoleras med bibehållen utmärkt ljudspatialisering.

Onkyo e700M-test


Onkyo-e700M-recension

Hörlurarna levereras i en vit kartong, på framsidan av lådan ser du hörlurarna på bilden och en inskription: ”In-ear hörlurar med mikrofon” och närvaron av Hi-Res Audio-logotypen. I rutan finns Onkyo e700m hörlurar , tre par silikonspetsar i olika storlekar (S, M och L), ett par skumspetsar från den amerikanska tillverkaren Comply. Dessa tips har flera fördelar, de isolerar bättre externt ljud (kvaliteten på att lyssna är av bättre kvalitet) och de anpassar sig bättre till din morfologi. Minneskummet deformeras när du placerar öronproppar i öronkanalerna och de passar bättre. Hörlurarna levereras också med en flexibel påse, du kan bära dem på ett säkert sätt. Satsen säljs för 100 € på Internet!

Funktioner och design


hörlurar-Onkyo-e700M

Fjärrkontrollen integrerad i kabeln fungerar under IOS och Android, men den integrerar bara en knapp. Du kan spela och pausa din musik, ta dina telefonsamtal, å andra sidan om du vill ändra volymen måste du ta telefonen ur fickan. Kabeln är 1,2 meter lång och slutar i en rak jackplugg.

Bristen på funktioner kompenseras av byggkvaliteten, metallhöljena är motståndskraftiga mot slag och fall. Problem kabeln är inte borttagbar, om du har det minsta problemet (om det är klippt till exempel) måste du köpa ett par hörlurar. Under alla omständigheter en gång placerad i öronen och speciellt om du använder Comply-skummet tippar du Onkyo e700M är mycket bekväma. Tipsen passar perfekt i dina hörselgångar och förbättrar isoleringen. Skalens form, plus deras vikt (18 gram), gör att hörlurarna kan hålla sig på plats. Och så snart du bär dem kommer du snabbt att glömma dem.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-Onkyo-e700M

Hörlurarna har ett par givare med 13,5 mm diameter. De drar nytta av Hi-Res Audio-certifiering. De levererar ljudkvalitet överlägsen CD. På en CD komprimeras ljudet, så ljudkvaliteten försvinner. Å andra sidan ger Hi-Res Audio-standarden en högre digital reproduktionskvalitet än vad ljud-CD-skivor kan erbjuda. Lyssnaren hittar en riktigt högkvalitativ ljudkvalitet. Tyvärr är termen Hi-Res ett marknadsföringsargument som ibland används felaktigt av vissa tillverkare. Speciellt vid Onkyo, dessa hörlurar har ett frekvenssvar på 6 Hz – 40 kHz, det mänskliga örat är känsligt för frekvenser som sträcker sig från 20 Hz för de allvarligaste till 20 000 kHz för de mest akuta. Och på den här modellen, även om du använder ljudfiler som är kodade i högupplöst, kommer det nästan inte att finnas någon skillnad, även om det återgivna frekvensbandet täcker ett stort antal frekvenser.

Så du kan glömma Hi-Res-certifiering, men annars återger Onkyo e700M in-ear-hörlurarna kvalitetsljud. Ljudåtergivningen är balanserad och överlägsen många hörlurar som säljs till detta pris (100 €). Deras känslighet på 108 Db gör att de kan leverera ljud utan förvrängning, och impedansen på 32 ohm betyder att du kan använda dem utan problem på någon enhet som använder ett 3,5 mm-uttag. Tack vare de halvöppna 13,5 mm-drivrutinerna är e700M lämplig för alla musikstilar. Rock, Punk, Pop, Metal föreställningen är imponerande. Det finns många hörlurar som skjuter basen för mycket, vilket skapar en obalans och bara gynnar vissa musikstilar (till exempel EDM). Men där levererar Onkyo e700M-hörlurarna en välbalanserad bas som låter mellanhöga och höga andas samtidigt som de ger lämplig kraft. Bara gripe, det finns lite möjlighet när du höjer volymen på vissa låtar.

Slutsats


test-onkyo-e700m

Även om Onkyo e700M levererar inte högupplöst ljud, de erbjuder balanserad ljudåtergivning. Basen är kontrollerad och exakt, de anpassar sig till alla musikgenrer. Och de är väldigt bekväma när du bär dem. Om du är redo att lägga in hundra dollar i in-ear-hörlurar kommer e700M från Onkyo-märket att kunna tillfredsställa dig helt.

Onkyo e700M hörlurar


onkyo-e700m-recension

köp nu