Skip to content

OnePlus-knoppar

Om du bär OnePlus-knopparna på gatan kanske folk du träffar undrar om det här är ett par AirPods, eftersom de har en hel del gemensamt med Apple-märkta hörlurar. Särskilt på designnivå, rundad övre del och stång som går ner längs örat.

OnePlus var verkligen inspirerad av AirPods och det är inte nödvändigtvis en dålig sak. De två par hörlurarna delar några vanliga punkter när det gäller design, men priset är annorlunda, OnePlus Buds säljs till halva priset (89 euro).

När handlar det om funktionerna, om ljudkvaliteten? Ta reda på svaret i vårt fullständiga test.

Bra poäng
– Bra ljud
– Väldigt bekväm
– Utmärkt autonomi
– Ett konkurrenskraftigt pris


Negativa poäng
– Brist på passiv och aktiv isolering
– Stöder endast AAC- och SBC-codec
– Begränsad vattentålighet

OnePlus Buds-hörlurar


hörlurar-OnePlus-Buds

OnePlus har ett mycket gott rykte, dess produkter är alltid välgjorda. De som arbetar för det kinesiska företaget vet hur man utnyttjar sin talang, särskilt när det gäller design. Det är också tack vare medarbetarnas engagemang som varumärket har kunnat utveckla och behålla sina kunder genom åren. Dess smartphones, laddare och tillbehör är alla kvalitet och värda sitt pris.

Vi beklagar att OnePlus Buds inte sticker ut mer. Det är första gången vi har intrycket av att inte ha en OnePlus-produkt i våra händer. Visuellt kan vi urskilja en kopia av AirPods. Apple kunde bevisa för oss att det rundade formatet med rund stam fungerar bra och är bekvämt, så vi visste från början att OnePlus Buds inte kommer att svika på denna punkt. Men bristen på visuell identitet får dem att förlora poäng.

Hörlurarna kopieras, liksom formatet på fodralet. Locket öppnas överst och de två öronkåporna hålls av starka magneter. Fallformatet är identiskt med AirPods, men fallet med OnePlus Buds är lite större och mer rundat. Fodralets yta är täckt med en matt struktur som är resistent mot fingeravtryck. Det finns en USB-C-port längst ner och en parkopplingsknapp på baksidan.

Knoppar finns i tre färger: vit, blå och grå (endast vita och gråa alternativ finns över hela världen). Den gula och blå varianten kommer endast att säljas i Europa och Indien.

OnePlus Buds Test


hörlurar-OnePlus-Buds

Väskan är inte utrustad med ett trådlöst laddningssystem, det innehåller ett 430 mAh-batteri som kan ladda upp till 30% av sin kapacitet på bara 10 minuter. När de är fulladdade har hörlurarna en batteritid på sju timmar och väskan erbjuder ytterligare tre laddningar. Så totalt sett har vi cirka 30 timmars autonomi. Dessa är hållbara True Wireless-hörlurar, du behöver inte oroa dig för batterifel så länge du laddar upp batteriet då och då.

OnePlus-knopparna är bekväma, de kan bäras i flera timmar utan att känna obehag. Dessutom är de inte påträngande eftersom de antar ett semi-in-ear-format. De kommer inte in i hörselgången, vilket kommer att behaga känsliga människor. Genom nackdelar med detta format förlorar vi passiv isolering.

OnePlus Buds-formatet är både ett plus och ett minus. Den semi-intra designen gör det lättare att vara medveten om yttre ljud. Detta är viktigt för människor som rör sig i en stads- eller trafikmiljö. Det är säkrare när du går eller spelar sport ute. Men problemet med detta format är att vi förlorar isolerat. Du måste öka volymen lite mer om du befinner dig i en bullrig miljö.

För att minska buller utifrån kunde OnePlus ha utrustat Buds med ett aktivt brusreduceringssystem. Detta skulle ha gjort det möjligt att undertrycka ljudet i basen, såsom motorer och luftkonditioneringsapparater. Naturligtvis skulle tillägget av denna funktion ha ökat försäljningspriset. Det är uppenbart att OnePlus har tagit bort vissa funktioner så att dessa hörlurar säljs relativt attraktivt.

Egenskaper


OnePlus-Buds-recension

OnePlus Buds har en funktion som kallas “omgivande brusreducering”. Det senare möjliggör dämpning av externa ljud under telefonsamtal. Omgivningsbrusreduceringsalgoritmer använder de inbyggda mikrofonerna för att minimera brus. Det fungerar ganska bra, åtminstone lika bra som på konkurrerande modeller. Personen i andra änden av telefonen hör dig även om du befinner dig i en relativt bullrig miljö.

Knoppar stöder inte aptX-codec, de stöder bara SBC- och AAC-codecs. Naturligtvis måste din ljudkälla vara kompatibel med AAC-codec för att inte gynna, annars kommer sändningen att ske via SBC-codec. Hörlurarna har funktionen “Fast Pair” som gör det enklare att para ihop Bluetooth-hörlurar på Android. För att använda det, öppna bara fodralet nära din mobil och tryck på popup-meddelandet.

Fast Pair-funktionen utför tre funktioner: det förenklar parning; det synkroniserar metadata mellan dina Android-enheter (så att du inte behöver para ihop dina andra enheter manuellt) och det ger en inställningsmeny. Vi är mycket glada över att OnePlus Buds utnyttjar funktionen Fast Pair.

Det fanns ingen anslutningsproblem under vårt test, ingen strömavbrott eller synkronisering. På den positiva sidan har OnePlus Buds sensorer som upptäcker när du tar av ett hörsnäcka, musiken pausar. Spelet återupptas till och med automatiskt när du byter ut öronsnäckan.

Varumärket klargjorde att det ville göra användningen av hörlurar så enkelt som möjligt. I praktiken kan vi säga att så är fallet. Touch-kontrollerna är enkla och lyhörda. Alla vanliga kontroller är närvarande, uppspelning / paus, navigering mellan spår, ändring av ljudvolymen, aktivering av Google Assistant. Vi anger att de konfigurerbara funktionerna endast är möjliga med en OnePlus-telefon.

Prestanda och ljudkvalitet


OnePlus-Buds-test

Precis som första generationens AirPods har OnePlus Buds en semi-in-ear design. Det betyder att de placeras vid ingången till örat, så att du förlorar passiv isolering. Trots detta producerar Buds ett detaljerat ljud med djup bas. Vi förväntar oss inte denna rendering med vetskap om att de hade en semi-intra-design. Rendering är bättre än de första AirPods. När det gäller ljud kan vi till och med säga att de är bland de bästa True Wireless-hörlurarna i denna prisklass.

De erbjuder en bra återgivning av mediet, rösterna och instrumenten som verkar i dessa frekvenser är väl transkriberade. Topparna är också närvarande, cymbalerna och några stränginstrument är trevliga att lyssna på. Det finns ingen möjlighet som förstör återgivningen. OnePlus Buds låter bra med tanke på deras prislapp, men du måste trycka upp volymen lite medan du lyssnar eftersom de har en semi-in-ear-design.

OnePlus Buds låter väldigt bra med tanke på deras försäljningspris. Dessa True Wireless-hörlurar (100% trådlösa) är riktigt bättre när du jämför dem med många referenser som säljs i samma prisklass. Men det är tydligt att OnePlus också har gjort några uppoffringar. Rendering gynnar fortfarande basen, plötsligt tappar vi tydligheten på vissa instrument (gitarrer, strängar) och på sången.

Slutsats


test-OnePlus-Buds

OnePlus Buds är äkta trådlösa hörlurar som är bekväma, har anständig ljudkvalitet, men med begränsade funktioner om de inte används med en OnePlus-smartphone. Så det här är bra 100% trådlösa hörlurar, men de skiljer sig inte från konkurrenterna trots en attraktiv prislapp.

De bästa alternativen till OnePlus Buds är Creative Outlier Air och Anker Soundcore Liberty Air 2.

OnePlus Buds-hörlurar


köp-oneplus-knoppar

köp nu