Skip to content

Mycarbon v5.0 hörlurstest

Du känner förmodligen inte märket Mycarbon. Detta är helt normalt eftersom det är ett slumpmässigt varumärke som det finns ungefär hundra i dessa dagar. Detta fokuserade på utvecklingen av hörlurar av flera slag. Varumärket hade redan släppt ett första par Mycarbon v5.0-hörlurar. De hade också sålt extremt bra. Varumärket fortsätter för en andra version som har genomgått modifieringar. De Mycarbon v5.0 andra generationen är fortfarande True Wireless-hörlurar, men de prissätts lite mer. Ta reda på deras egenskaper och prestanda i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Bluetooth 5.0
– IPX5-certifiering
– Befruktning och design
– Komfort
– pris


Negativa poäng
– Känslig för spår
– Micro USB
– Ineffektiv brusreducering

Mycarbon hörlurar v5.0


mycarbon-v5.0-recension

Mycarbon v5.0 hörlurar finns i en fyrkantig kartong. Tillverkaren har skrivit ut ett foto av hörlurarna på framsidan och på baksidan hittar vi en del av deras tekniska egenskaper (autonomi, Bluetooth-version, IPX-certifiering etc.) När lådan är öppen kommer du över lådan som innehåller de två öronkoppar och en liten låda för tillbehören. Allt är perfekt packat och skyddat i skum. Tillbehörsnivå får du en mikro-USB-kabel för att ladda batteriet i lådan och flera par silikonspetsar (innehållet i lådan är grundläggande). Det finns också en användarhandbok översatt till svenskar. Hörlurar finns tillgängliga för cirka 50 euro på internet.

Mycarbon v5.0 Test


mycarbon-v5.0-hörlurar-bluetooth

Fodralet som medföljer hörlurarna används för att transportera och ladda dem. Inget nytt i denna punkt, alla True Wireless-hörlurar (100% trådlösa) fungerar så här. Å andra sidan observeras så snart det hanteras att höljbeläggningen är extremt känslig för spår. Byggaren bestämde sig för att applicera en reflekterande finish. Det är vackert när solljuset landar på det, men spåren är iögonfallande. Så du behöver en liten trasa för att rengöra den då och då. Den är utrustad med ett 800 mAh batteri och en mikro-USB-port. Varumärket ville säkert spara pengar genom att integrera denna föråldrade anslutning.

När du väl öppnat locket faller du på de två öronkopparna som hålls magnetiskt på plats. Hörlurarna sitter båda på plats även om fodralet är upp och ner. Du kommer att märka bokstäverna “L” och “R” skrivna direkt i plasten så att du inte blir förvirrad när du placerar hörlurarna i fodralet. Positiv punkt tillverkaren har integrerat en liten digital skärm som anger batterinivån. Det här är första gången vi har sett detta på True Wireless-hörlurar. Fodralet är kompakt, det glider mycket lätt i en byxficka. Mycarbon v5.0 kan följa med dig på alla dina resor.

Båda öronkåporna är kompakta och lätta. De är utrustade med utbytbara silikonspetsar och en taktil knapp på baksidan. Du trycker på den för att interagera. Hörlurarna är svarta med en reflekterande plastbeläggning (som på fodralet). Som ett resultat kommer de också att vara känsliga för spår. De taktila knapparna på baksidan är stämplade med märkeslogotypen och omges av en blå lysande cirkel. Det här är en bra idé, för det bryter svart monotonin. Hörlurarna är IPX5-certifierade. Detta innebär att de är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Din svett eller regn kommer inte att skada dem. Å andra sidan är de inte vattentäta, du kan inte doppa dem i vatten.

Egenskaper


mycarbon-v5.0-test

Hörlurarna använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Den senare standarden förbättrar hastigheten, förbrukar mindre ström och räckvidden för den trådlösa anslutningen. Det är väldigt enkelt att para ihop med dina olika ljudkällor (smartphone / surfplatta / mp3-spelare). Först och främst måste du ladda batteriet i lådan via mikro-USB-porten och lämna hörlurarna kvar. När du väl är laddad behöver du inte ta ut hörlurarna för att automatiskt starta trådlös ihopparning. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din källenhet och väljer hörlurar. Det är snabbt och enkelt att göra. Alla som någonsin har använt en enhet med Bluetooth-teknik är vana vid denna manipulation. Hörlurar kan anslutas i stereo eller mono. Användning med ett öronsnäcka är användbart om du vill lyssna på din musik samtidigt som du är medveten om din omgivning. Du behöver bara ta det andra hörlurarna ur lådan för att växla till stereoläge.

Det är enkelt att sätta in hörlurarna i hörselgångarna. Du placerar den inre delen i kanalen och roterar den så att plastfenan trycker mot brosket i öronen. Hörlurarna levereras med flera par öronproppar av silikon. Så du måste prova olika storlekar för att hitta de som passar din kroppstyp. Kom ihåg att detta har en inverkan på komfort och isolering (vi kommer tillbaka till den här delen strax efter). En gång på plats i öronen är hörlurarna lätta och stabila. Vi kunde bära dem i flera timmar i taget utan att känna det minsta obehaget. Att använda plast är en bra idé att lätta på vikten och de håller sig säkert på plats tack vare den finformade delen. Vi har inte använt dem för sport, men normalt måste de stanna på plats när du gör fysiska aktiviteter. Dessutom är de IPX5-certifierade, så du kan vara säker på att din svett inte skadar dem.

Lysdioden runt knapparna indikerar hörlurarnas driftsstatus. Som vi berättade precis ovan är Mycarbon v5.0 utrustad med en tryckknapp. Du måste trycka på för att kunna interagera. De vanliga kommandona är närvarande: spela / pausa, navigera mellan ljudspår, svara / lägga på dina telefonsamtal och starta röstassistenten på din smartphone (Google Assistant eller Siri eftersom hörlurarna är kompatibla med smartphones som kör iOS och Android). Touchkontrollerna är enkla att använda och varje kran är väl omhändertagen. Du har inga problem med att använda hörlurarna.

Prestanda och ljudkvalitet


review-mycarbon-v5.0

Inte mycket att säga om ljudet. Mycarbon v5.0 erbjuder en liknande lyssningsupplevelse som de flesta True Wireless-hörlurar som säljs i samma prisklass. För att vara tydlig kommer dessa hörlurar som säljs av denna typ av märke aldrig att tillfredsställa ljudfiler. Dessa märken måste nödvändigtvis göra uppoffringar för att erbjuda attraktiva priser, plötsligt kan deras True Wireless-hörlurar aldrig konkurrera med de modeller som erbjuds av märken som Bose, Sony eller Sennheiser. De 100% trådlösa hörlurarna från dessa märken säljs för mer än 100 euro eftersom de har en viss berömdhet. Men framför allt integrerar den högpresterande tekniker: högkvalitativa drivrutiner, ANC-funktion etc.

Att lyssna är verkligen inte dåligt med Mycarbon v5.0. De olika frekvenserna lyckas alla uttrycka sig, men du kommer inte att kunna njuta av alla detaljer i din favoritmusik. Som ett resultat kommer krävande människor inte att vara nöjda, men vanliga människor kommer att dra nytta av ett par True Wireless-hörlurar som är tillräckligt kraftfulla för att lyssna varje dag. På deras datablad har lite läst att det utnyttjar HVAC 8.0 bullerreduceringsteknik. Tyvärr är detta bara en marknadsföringstillgång. Vi såg ingen effektivitet under vår användning. Så hörlurarna erbjuder bara passiv isolering. Detta kommer att vara mer eller mindre effektivt beroende på in-ear-spetsarna på hörlurarna. Du måste absolut välja rätt par öronspetsar så att dina öronkanaler är perfekt förseglade. Annars hörs yttre buller lättare.

Fodralet är utrustat med ett 800 mAh batteri. När det gäller hörlurarnas batteri är det 50 mAh. När hörlurarna har laddats upp i ca 5 timmar (användningstiden varierar beroende på ljudvolymen. Detta är fallet för alla True Wireless-hörlurar). De måste bytas ut i fallet när batteriet är urladdat. Tack vare batteriet erbjuder lådan åtta laddningar. Vilket tar autonomin till cirka 40 timmar. Å andra sidan är den största kritiken som vi kommer att göra integrationen av en mikro-USB-port. Vi förstår verkligen inte varför Mycarbon har integrerat denna anslutning. Idag har standarden blivit USB-C! Alla tillverkare av elektroniska enheter och High Tech använder det nu. Annars levereras mikro-USB-laddningskabeln i den lilla kartongen. Du kan ladda batteriet i lådan på en nätadapter eller med din dator.

Slutsats


test-mycarbon-v5.0

Den andra versionen av Mycarbon v5.0 erbjuder några förbättringar, särskilt skärmen på rutan för att indikera batteriets laddningsnivå. Annars drar vi för resten av samma användarupplevelse. True Wireless Mycarbon v5.0-hörlurarna kan inte konkurrera med modeller från Sony, Bose eller Sennheiser, men de gör sitt jobb perfekt. Nej, vi upptäckte inget förlamande fel under vårt test. De kommer att kunna följa dig perfekt dagligen.

Mycarbon hörlurar v5.0


köp nu