Skip to content

Mpow M9

Märken som SENNHEISER, Audio-Technica, AKG, etc. är bland de bästa referenserna i ljud. Men under ganska många år finns det kinesiska märken som har dykt upp på marknaden. Mpow är en av dem. Detta företag designar olika produkter: hörlurar, hörlurar, telefonhållare. Företaget strävar främst efter att tillfredsställa människor som har små budgetar.

Den här gången testar vi Mpow M9s. Äkta trådlösa hörlurar (100% trådlösa) till ett lågt pris. De har intressanta egenskaper på papper (Bluetooth 5.0, USB-C, IPX8 …), men när är deras prestanda? Ta reda på svaret i vårt test.

Bra poäng
– Pris
– Autonomi
– Vattentät design
– Perfekt för basälskare


Negativa poäng
– Ingen batteriindikator

Mpow M9 hörlurar


hörlurar-Mpow-M9

När du har packat upp förpackningen får du bär- / laddningsväskan, öronsnäckor för att lyssna på din musik, öronsnäckor i olika storlekar, en USB-C-kabel, en användarhandbok och ett garantikort. M9s finns att köpa för cirka femtio euro.

Mpow M9-test


hörlurar-Mpow-M9

Hörlurarnas design är ganska klassisk. Mpow inspirerades av Airpods för sin design. Å andra sidan är deras format något större och de är inte semi-intra-auricular, utan intra-auricular. De är utrustade med ett intraspets som tränger igenom din hörselgång. Detta format är att föredra för människor som vill uppnå bra ljudisolering. Omgivande ljud runt dig är mindre hörbara eftersom kanalen är väl förseglad. Hörlurarna kommer med flera tips i olika storlekar. Du behöver bara välja rätt örontips för öronstorleken för att få en bra passform och komfort. En gång på plats passar hörlurarna i dina hörselgångar och stången placeras längs kinden (som med Apple Airpods).

Det finns många trådlösa hörlurar på marknaden, men M9 fokuserar på pris, verkligt trådlöst format och funktionalitet. Hörlurar kan användas i monoläge (båda hörlurarna stöder den här funktionen). Detta är användbart när du vill lyssna på din musik medan du fortfarande vill vara medveten om din omgivning. Denna funktion är också användbar när du får telefonsamtal. Mpow M9s har också en IPX8-certifiering. Detta innebär att de är skyddade mot långvarig nedsänkning. Du kan därför tvätta dem under rinnande vatten eller använda dem för sport.

Hörlurarna är fulladdade på två timmar. Du behöver inte placera dem i fodralet för att ladda. Laddningsboxen är utrustad med en USB-typ C-kontakt, den kan användas med vilken laddare som helst som har stöd för USB-typ C. När hörlurarna är fulladdade får de upp till 7 timmars batteritid. Naturligtvis varierar användningstiden beroende på ljudvolymen. Batteriet i fodralet erbjuder fem fulla laddningar. Plötsligt är autonomin ungefär fyrtio timmar. Du kommer att ha mycket att njuta av din musik när du gör din sport eller när du tar kollektivtrafik under din vecka.

Egenskaper


Mpow-M9-recension

Mpow M9s ansluter trådlöst med Bluetooth 5.0-teknik. De är också kompatibla med äldre Bluetooth-versioner. Ihopparning är väldigt enkelt. Välj bara hörlurarna i Bluetooth-menyn när parkopplingen startar. När de väl är anslutna till telefonen stannar de hela tiden såvida du inte sätter dem i laddningsfodralet. Om du bara vill använda en öronsnäcka behöver du bara ta bort en av öronsnäckorna från fodralet och sätta tillbaka den andra i fodralet. Vi beklagar att Mpow inte har integrerat en indikator för batteriladdningen. Detta är en av de små bristerna i dessa True Wireless-hörlurar.

Dessa hörlurar är utrustade med pekstyrning. Vi interagerar via ytorna på den yttre delen. Det är nödvändigt att göra knackningar för att utföra kontrollerna. Du kan hålla och fortsätta trycka på höger öronsnäcka för att öka volymen och vänster öronsnäcka för att minska den. På samma sätt kan du dubbelklicka på höger eller vänster hörlurar för att hoppa till spåret. För att spela eller pausa musik måste du trycka på vänster eller höger öronsnäcka en gång.

För samtalshantering kan du trycka på beröringsytan en gång för att acceptera samtalet eller hålla fingret på det för att avvisa det. Denna funktion kan utföras på båda hörlurarna. För att starta Siri eller Google Assistant måste du trycka på pekytorna tre gånger. Touch-kontroller är enkla att använda och komma ihåg. Den anpassar sig mycket lättare jämfört med andra True Wireless-hörlurar.

Prestanda och ljudkvalitet


Mpow-M9-test

Frekvensrespons är en av de viktigaste punkterna när man vill köpa ett par hörlurar. Mpow M9s erbjuder ett frekvenssvar som liknar de flesta low-end trådlösa hörlurar. Vi drar nytta av en ljudsignatur i V. Tillverkaren har fokuserat på bas och diskant. Trots denna rendering piercerar hörlurarna aldrig för trumhinnorna. Men det är tydligt att dessa True Wireless-hörlurar särskilt tillfredsställer människor som lyssnar på musik med en stark basnärvaro (electro, Hip-Hop, US Rap). Människor som letar efter en tydlig och exakt återgivning måste välja ett annat par 100% trådlösa hörlurar. Efter det är det ganska logiskt. Vi har ännu inte hittat audiofila hörlurar till det här priset!

Dessa hörlurar har inte ANC-funktion (brusreducering). Lyckligtvis är passiv isolering tillfredsställande. Du behöver bara hitta tips som motsvarar din morfologi för att få en dämpning av omgivande ljud. De tips som finns i lådan är gjorda av silikon. Om du någonsin vill ha ännu mer isolering rekommenderar vi att du köper tips av minneskum. Med rätt par tips får du bra isolering. Men du får inte total isolering med Mpow M9s.

Mikrofonen är inte den starka punkten i dessa True Wireless-hörlurar. Det räcker för telefonsamtal på tysta platser, men resultatet blir annorlunda när du befinner dig i en bullrig miljö. Det är inte heller tillräckligt bra för ljudinspelningar.

Slutsats


test-Mpow-M9

Sammanfattningsvis är dessa True Wireless-hörlurar tillräckligt bra för att tillfredsställa människor med en budget. Å andra sidan kan ljudfiler gå sin väg. Den V-formade ljudsignaturen passar inte alla. Du måste uppskatta tonvikten på bas och diskant.

Mpow M9 hörlurar


köp nu