Skip to content

Mpow M5 hörlurar recension

Mpow är ett varumärke som tillverkar olika högteknologiska produkter. I katalogen finns hörlurar, hörlurar, spelheadset, Bluetooth-mottagare och olika objekt för smartphones. Varumärket är mycket aktivt inom True Wireless-hörlurar (100% trådlösa). Katalogen innehåller 9 referenser. Dess olika referenser är low-end modeller. Mpow strävar framför allt efter att tillfredsställa små budgetar. I detta test är vi intresserade av riktigt trådlösa hörlurar Mpow M5. På papper erbjuder de flera användbara funktioner och en lång batteritid. Låt oss ta reda på tillsammans om löftet hålls.

Bra poäng
– Fast (IPX7)
– Bra autonomi
– aptX codec
– Det är korrekt för priset


Negativa poäng
– Grundläggande design
– Micro USB

Mpow M5-hörlurar


hörlurar-Mpow-M5

Hörlurarna levereras i en kartong i röd och svart färg. Du kan se en återgivning av laddningsboxens hörlurar på framsidan. Tillverkaren har också lyft fram några av deras tekniska egenskaper (trådlös anslutning, IPX-certifiering, autonomi, etc.) När lådan är öppen får du transportväskan som också låter dig ladda hörlurarna, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, tre par silikonöronsnäckor i olika storlekar, ett handledsrem, en laddningskabel och en användarmanual översatt till flera språk. M5: erna är tillgängliga för cirka femtio euro på internet.

Mpow M5-test


hörlurar-Mpow-M5

Mpow M5-hörlurarna har en relativt enkel design. De kännetecknas inte av sin design. De är rundade i form med en plastkropp i svart färg. På framsidan hittar vi det utbytbara silikonspetsen (dessa är hörlurar i örat). Knapparna för att interagera är fysiska. De placeras på den bakre delen av öronkåporna. De är lätt att identifiera eftersom tillverkaren beslutade att stämpla Mpow-logotypen på dem och använda en blank svart beläggning. Det är inte mycket, men den blanka beläggningen bryter upp monoton av matt svart. På hörlurarna har en liten lysdiod som visar deras tillstånd (av, ansluten eller i parningsläge). Det finns också en mikrofon för samtal i handsfree-kit och de magnetiska elementen så att laddningen kan utföras när de är på platser i fodralet. Hörlurarna är riktigt lätta, de är bara 5 gram. Denna låga vikt bidrar till god komfort.

Fodralet som följer med hörlurarna används för transport och laddning. Dess mått är 40 x 85 x 43 mm. Det är inte det mest kompakta fodralet på marknaden, men du har inga problem att ta det med dig överallt (det kan glida i valfri ficka). Den är inte särskilt tung, den väger 72 gram på skalan när hörlurarna placeras inuti. Väskan är konstruerad med samma plast som hörlurarna. Sammantaget finns det inget att klaga på finishen på helheten. Vi har att göra med en lågmodell, men inga fula spår syns. På framsidan av fodralet kan man se fyra lysdioder som indikerar batteriets laddningsnivå. Den senare laddas via mikro-USB-porten på baksidan. Det är verkligen synd att tillverkaren har integrerat denna åldrande anslutningsport. När de väl placerats inuti hörlurarna hålls magnetiskt. På det sättet faller de inte av misstag.

Egenskaper


Mpow-M5-recension

Mpow M5 är in-ear-hörlurar. Det vill säga spetsen som finns på öronkopparna kommer in i din hörselgång. Dessa är grundläggande silikontips, men kontakten är inte obehaglig. Tillverkaren erbjuder flera storlekar så att alla anpassar hörlurarna efter deras morfologier. Prova olika för att hitta de tips som passar bäst. Det är de som kom förinstallerade som fungerar bra för oss, men det är inte nödvändigtvis ditt fall. Valet av öronsnäckor är viktigt eftersom det påverkar komfort, isolering och ljudåtergivning. Dessutom kan du köpa öronspetsar med minneskum på internet om du vill dra nytta av bättre ljudisolering (detta förbättrar också komforten). När rätt par öronspetsar har valts är M5: erna bekväma och stabila. Du kan bära dem i timmar utan att känna obehag. Du kommer att kunna utföra olika huvudrörelser utan att se dem glida ut ur hörselgångarna. M5: erna är IPX7-certifierade. Detta innebär att de är skyddade mot tillfällig nedsänkning upp till 1 meters djup och i 30 minuter. Så din svett och regnet kommer inte att skada dem.

Mpow M5-hörlurar är kompatibla med Bluetooth 5.0-teknik och stöder SBC-, AAC- och aptX-codec. Om du inte vet, har ljudkodek påverkat ljudkvaliteten. M5 kan användas med enheter som kör Android och IOS. Ihopparning är väldigt enkelt. Du tar ut hörlurarna ur laddnings- / bärväskan för att starta den trådlösa anslutningen. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din källenhet för att välja hörlurar. Det är snabbt och enkelt. Du kommer att ha en räckvidd på cirka 10 meter under användning. Bluetooth-anslutningen och förblir alltid stabil under vårt test. Positiv punkt dessa True Wireless-hörlurar kan användas individuellt. Den här funktionen kommer att vara till nytta om du vill lyssna på din musik medan du är medveten om din omgivning. Till exempel om du inte vill missa en ljudsändning på stationen.

Som vi har sagt ovan, placeras knapparna för att interagera på baksidan av öronkopparna. De vanliga kontrollerna är närvarande. Du kan läsa var du ska pausa din musik, navigera mellan ljudspår, svara / lägga på dina telefonsamtal och även använda din smartphones virtuella assistent (Google Assistant på Android och Siri på IOS). M5: erna är utrustade med ett 8,0 CVC-chip. Det senare minskar buller under dina samtal. Observera att detta inte har något att göra med aktiv brusreducering. Här minskar chipet bara omgivningsbuller som genereras av mikrofonen. Bilar, människors röster och andra ljud runt dig är tysta så att den andra personen kan höra och förstå dig bättre. Efter att funktionen inte är optimal. Mikrofonen når sina gränser när du placeras på en mycket bullrig plats. Dess prestanda är fortfarande tillfredsställande med tanke på hörlurarnas försäljningspris.

Prestanda och ljudkvalitet


Mpow-M5-test

När det gäller ljud kommer vi att vara tydliga från början, det är inte med denna typ av hörlurar som du kommer att njuta av ett superbalanserat ljud och detaljer. Samtidigt är det ganska logiskt med tanke på deras försäljningspriser. Mpow försöker tillfredsställa så många människor som möjligt och det är vad det också gör när det gäller ljud. De olika frekvenserna är tillräckligt balanserade för att majoriteten av människorna är nöjda. Du kan lyssna på din favoritmusik utan att skada trumhinnorna. Du tappar detaljer när du trycker på volymen, men vi har redan hört sämre i denna prisklass. Om din källenhet är kompatibel föreslår vi att du använder aptX-codec. Generell rendering blir bättre än med SBC- och AAC-koderna. Skillnaden är inte häpnadsväckande, men Qualcomms codec ger fortfarande bättre ljudkvalitet. I slutändan när det gäller ljud kan vi säga att Mpow M5 kommer att tillfredsställa människor som har en liten budget, å andra sidan kan ljudfiler gå sina egna vägar.

Batterilivslängden är en av styrkan i dessa True Wireless-hörlurar. När de är fulladdade ger hörlurarna 5 timmars användning. Denna prestation placerar dem högst upp på autonominivå. Dessutom, tack vare batteriet i lådan, får du 6 till 7 fulladdningar, vilket ger autonomin cirka 40 timmar. Du kommer att kunna njuta av din musik under en hel vecka om du lyssnar på din musik i 2 till 3 timmar varje dag. Å andra sidan har tillverkaren integrerat en mikro-USB-port för att ladda batteriet. Det är en föråldrad anslutning, alla använder USB-C idag. Det tar cirka 2 timmar att ladda batteriet (laddningskabeln ingår i förpackningen).

Slutsats


test-Mpow-M5

Mpow M5 är low-end True Wireless-hörlurar som håller sina löften. De säljs till ett attraktivt pris, deras konstruktion är korrekt (vi drar nytta av en IPX7-certifiering), ljudet är relativt balanserat och de erbjuder stor autonomi. M5 är inte de bästa 100% trådlösa hörlurarna där ute, men människor som inte vill spendera mycket pengar på dessa typer av hörlurar kommer att vara nöjda.

Mpow M5-hörlurar


mpow-m5-bluetooth-5.0-ipx7

köp nu