Skip to content

Mpow M20-test

Mpow är ett kinesiskt varumärke som försöker ta marknadsandelar inom ljudindustrin. Katalogen består av olika hörlurar och hörlurar. Varumärket strävar framför allt efter att tillfredsställa små budgetar. Det visar dock fortfarande innovation genom att följa den tekniska trenden. Beviset med Mpow M20 som är äkta trådlösa hörlurar. Denna typ av hörlurar har verkligen blivit populär nyligen. Det finns verkligen tusentals referenser tillgängliga för försäljning. Låt oss tillsammans ta reda på om M20s kan rekommenderas för köp.

Bra poäng
– pris
– IPX7-certifierad
– Autonomi
– Komfort


Negativa poäng
– Micro USB
– mikrofon
– Ingen ansökan

Mpow M20 hörlurar


hörlurar-Mpow-M20

Hörlurarna levereras i en kartong i röd och svart färg. Tillverkaren skrev ut foton av öronkåporna och laddnings- / transportlådan på kartongen. Det lyfte också fram vissa funktioner (Bluetooth-användning, autonomi, IPX-certifiering, etc.). När lådan har öppnats får du väskan att bära och ladda hörlurarna, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, öronsnäckorna i flera storlekar, en mikro-USB-kabel för att ladda fodralets batteri och pappersarbete. Innehållet i förpackningen är klassiskt för True Wireless-hörlurar.

Mpow M20-test


hörlurar-Mpow-M20

Mpow M20s erbjuder ett attraktivt försäljningspris, så vi är inte förvånade över att tillverkaren främst använde plast för att utforma laddnings- / transportboxen och öronsnäckorna. Kvaliteten på plasten är inte optimal, men den är fortfarande tjock och tillräckligt stark för att hörlurarna ska kunna användas dagligen. Väskan är formad som en sten. Det är lite skrymmande än andra True Wireless-hörlurar, men det kommer fortfarande att passa i byxfickan. M20-talet kommer därför att kunna följa med dig dagligen. Väskan öppnas på framsidan. När du väl har öppnat kommer du över hörlurarna som hålls magnetiskt. Detta gör att de kan hålla sig perfekt på plats även om locket är öppet.

På utsidan av fodralet kan vi se mikro-USB-porten som gör att batteriet kan laddas. Det är synd att tillverkaren har beslutat att integrera den här föråldrade porten. Å andra sidan finns det en USB-A-port. Du kan därför använda den för att ladda din källenhet (smartphone / ljudspelare). Batterikapaciteten är lägre jämfört med den som finns i din telefon, så du får mer av en reservladdning. Men hej, den här “Power Bank” -funktionen är fortfarande välkommen. Återstående batterilivslängd indikeras av fyra lysdioder på framsidan av lådan.

Öronkopparna är gjorda av samma svarta plast. Fördelen med att använda denna typ av material är att öronkopparna är otroligt lätta. Detta har en positiv inverkan på komforten (vi kommer tillbaka till detta senare). Annars är deras design väldigt klassisk. Det finns den utbytbara silikonspetsen, de gyllene elementen för den magnetiska anslutningen och på baksidan kan du se en taktil yta som är stämplad med Mpow-logotypen. Designen och konstruktionen är väldigt klassisk. I slutändan motsvarar de hörlurarnas försäljningspris.

Egenskaper


Mpow-M20-recension

Mpow M20-hörlurar använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Den senare standarden förbättrar dataöverföringen och räckvidden för den trådlösa anslutningen. Det är väldigt enkelt att para ihop med dina olika källenheter. När du använder den första gången laddar du batteriet i fodralet med hörlurarna inuti. När batteriet är fullt tar du ut hörlurarna för att aktivera parkopplingen. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din källenhet (smartphone / ljudspelare) för att välja M20s. När detta är gjort görs den trådlösa anslutningen automatiskt. Det är snabbt och enkelt. Dessutom fanns det inget anslutningsproblem under vårt test. Signalen har alltid varit pålitlig och stabil inomhus och utomhus.

Hörlurarna levereras med flera par öronproppar av silikon. Så som vanligt måste du testa dem för att hitta de som matchar din kroppstyp. För oss var de förinstallerade tipsen den bästa matchningen. Vi beklagar att tillverkaren inte tillhandahåller stabilisator eller fenor för att förbättra stabiliteten. Därefter förblir M20s stabila nog för vardagligt och sportligt bruk. För ja, hörlurarna har IPX7-certifiering. Detta innebär att de är skyddade mot nedsänkning upp till 1 meter djup och i 30 minuter. Så regnet eller din svett kommer inte att skada dem. Du kan också skicka dem under rinnande vatten för att rengöra dem. Komfort är inte att överträffas. Du kommer att kunna använda dem flera timmar i rad utan att känna det minsta obehaget. Som vi har sagt ovan beror ljusheten på plastdesignen.

M20: erna har taktila ytor på baksidan. Fördelen med beröringskänsliga ytor är att hörlurarna inte tränger djupare när du interagerar. Detta kommer att behaga känsliga människor. Annars är alla vanliga kontroller närvarande. Du kommer att kunna hantera musikuppspelning, ljudvolym, navigering mellan ljudspår, svara / lägga på dina telefonsamtal och ringa till din smartphones virtuella assistent (Siri för Ios och Google Assistant för Android). Å andra sidan är mikrofonen för handsfree-satsen av dålig kvalitet (som ofta på True Wireless-hörlurarna som säljs i detta prisklass). Så det är bättre att använda telefonen direkt när du får ett samtal.

Prestanda och ljudkvalitet


Mpow-M20-test

Mpow M20s levereras inte med någon app. Så du kommer inte att kunna ändra kontrollerna eller justera ljudåtergivningen via en equalizer. Lyckligtvis erbjuder M20s ett ljud som är balanserat totalt. Basen är kraftig och diskanten är skarp. Vi uppskattade också att vi kunde njuta av god ljudkraft utan att distorsionen förstör återgivningen. Observera att M20s är äkta trådlösa hörlurar. Audiofiler kan aldrig vara nöjda med sitt ljud. Du måste vara medveten om att hörlurar som säljs till ett attraktivt detaljhandelspris aldrig kommer att kunna konkurrera med avancerade modeller. Om du letar efter en perfekt ljudbalans är det att föredra att vända dig till Apple AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3. I grund och botten är M20-talet bra på ljudsidan, men du får inte alla detaljer om din favoritmusik med dem. Högtalarna har inte tillräckligt bra kvalitet för att bas, mellanregister och diskant ska vara perfekt balanserade.

Hörlurarna har ingen aktiv brusreducerande funktion. Som ett resultat görs isoleringen bara passivt. Det blir därför nödvändigt att välja rätt silikontips. De som är perfekt anpassade till din morfologi så att dina hörselgångar är väl förseglade. På det sättet kommer yttre ljud att vara mindre hörbara. Detta är viktigt om du inte vill att dina musiksessioner ska vara ostörda. Om du tycker att öronspetsar av silikon inte ger bra isolering kan du köpa öronspetsar med minneskum. Varumärket Comply har mycket bra modeller. De är dyra att köpa, men åtminstone får du bra passiv isolering.

Batteriet integrerat i fodralet är 2600 mAh. Du kommer därför att kunna ladda hörlurarna många gånger under din användning. Tillverkaren lovar till och med 100 timmars lyssnande (vi kunde inte verifiera denna prestanda under vårt test). Å andra sidan erbjuder en gång laddning av hörlurarna verkligen 5 till 6 timmars autonomi. Användningstiden varierar beroende på ljudvolymen. Vi påminner dig också om att det finns en USB-A-port för att kunna ladda din smartphone. Detta kommer att vara användbart om ditt batteri är nära 0%. Å andra sidan är det som verkligen är synd att Mpow har beslutat att integrera en mikro-USB-port för att ladda batteriet. Numera använder alla USB-C. Lyckligtvis är lådans batteri stort så att du inte laddar den för mycket ofta.

Slutsats


test-Mpow-M20

Mpow M20s är äkta trådlösa hörlurar som uppfyller sina roller. Allt är inte perfekt, men du får vad du betalar för. Människor som inte har råd med toppmoderna 100% trådlösa modeller kommer att vara nöjda med M20-talet.

Mpow M20 hörlurar


Mpow-M20-true-wireless

köp nu