Skip to content

KZ ZS3 hörlurar recension

Kunskap Zenith (KZ) är ett kinesiskt företag som specialiserar sig på tillverkning av hörlurar. Företaget grundades 2008, huvudkontoret ligger i Guangdon. De har släppt ett brett utbud av hörlurar genom åren, deras produkter erbjuder fortfarande mycket attraktiva priser. I detta test kommer vi att ge dig vår åsikt om KZ ZS3 hörlurar.

Bra poäng
– Klart ljud med kraftfull bas
– Avtagbara kablar
– pris


Negativa poäng
– Ingen bärpåse
– Pris på ersättningskabeln
– Kabeln som ligger över örat när du bär hörlurarna tilltalar inte alla

KZ ZS3 hörlurar


kz-zs3-test

KS ZS3 har en original och vågad design. De är tillverkade av plast med en blank yta i svart färg. Hörlursskalarna förblir starka, de tål stötar och oavsiktliga droppar. På varje hörsnäcka ser du inskriptionerna “vänster” och “höger”, en liten visuell guide så att du inte blir förvirrad när du placerar hörlurarna i öronen. De två anslutningsuttagen sitter inuti skalen, du kommer lätt att märka dem eftersom de är röda i färgen. Det är på dessa uttag som du ansluter tvåstiftskabeln, du har förstått att kabeln är borttagbar (du kan koppla bort kabeln från hörlurarna). Men det rekommenderas att du inte tar loss dem för ofta, du kan bryta tapparna och du måste köpa en ny kabel. Det är förvånande att hitta den här typen av processer på den här typen av in-ear-hörlurar. Eftersom vanligtvis denna typ av design med löstagbar tråd används på avancerade hörlurar, säljs mellan 300 och 500 €.

KZ ZS3-test


kz-zs3-recension

Förpackningen är ganska enkel, hörlurarna levereras med kabel och 3 par silikonspetsar i olika storlekar. Inget skyddshölje tillhandahålls och vi har gillat att varumärket ger olika typer av tips. Till exempel minneskumtips. Hörlurar säljs för mindre än 20 € på Internet!

Funktioner och design


kz-zs3-recension

Den del av kabeln som är ansluten till hörlurarna använder ett styvt material, du böjer kabeln för att placera den runt öronen när du bär hörlurarna. Kabeln slutar i en guldpläterad vinklad 3,5 mm-kontakt. Kabeln är av god kvalitet och motståndskraftig mot trassel. Att ha möjlighet att byta kabel är en bra idé och en tillgång för KZ ZS3. Denna design hjälper till att förbättra livslängden för dina nya hörlurar. Det finns fortfarande en hake, det är en bra idé att kunna byta ut kabeln om den skadas, men att köpa en ny kabel kostar dig nästan lika mycket som hörlurarna. Det tar cirka tio euro för en ersättningskabel.

Hörlursskalarna är perfekt gjutna, när de väl har placerats i öronen är insättningsdjupet inte påträngande. Du lägger öronsnäckan i öronen och kabeln lindas runt öronen. Hörlurarnas form ger mycket bra komfort, passformen är optimerad. De stannar på plats, men om du letar efter ett par intra för din träning rekommenderar vi att du hittar en annan referens. Deras design ger också bra isolering, yttre ljud är väl dämpat. Du kommer inte att störas av buller utifrån när du lyssnar på din musik, men om du vill vara helt avskuren från omgivande ljud måste du investera i ett par hörlurar med ett brusreduceringssystem. Å andra sidan kommer inte alla att behöva placera kabeln runt öronen när du bär hörlurarna.

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-kz-zs3

KZ ZS3 har utmärkt ljudkvalitet för sitt pris. De har 8 mm högtalare med en frekvens på 20 – 20 000Hz och impedans på 106 db. Vi testade hörlurarna medan vi lyssnade på flera musikgenrer och med olika källor. Vi var mycket imponerade över att se att de anpassar sig till alla musikstilar. När du lyssnar på musik med dessa hörlurar är du verkligen nedsänkt i din musik, särskilt tack vare deras design. Ljudet är klart och basen är kraftfull. I den här prisklassen finns det många referenser som betonar basen. För ZS3-hörlurarna är basen kraftfull, men mellansidan är väl balanserad jämfört med tävlingen. Mids är närvarande och väl detaljerade, rösterna förblir mycket tydliga. Höjderna är detaljerade utan att vara garish, men lite bakom kan du ändå justera ljudet med källans EQ. Vi får en verklig spatialisering av ljudet och en ganska stor ljudavlastning. Allt som allt ger de ett riktigt trevligt ljud, för priset är ljudkvaliteten topp!

Slutsats


opinion-on-kz-zs3

Ju mer åren går, desto fler produkter kommer till ljudmarknaden. Tävlingen är tuff, det finns något för alla smaker och alla budgetar. När du letar efter intrar finns det många referenser, det är svårt att göra ett val. För några år sedan var du tvungen att välja mellan att äga hörlurar med en attraktiv design eller högkvalitativ ljudkvalitet. Men nu med hörlurar som KZ ZS3har situationen förändrats. Eftersom de har ett bra ljud, en original design och intressanta funktioner. Om du har en budget är detta par med mindre än 20 € ett mycket bra val.

Kunskap Zenith ZS3


köp nu