Skip to content

KZ ZS10 Pro hörlurar recension

KZ är ett kinesiskt varumärke som specialiserat sig på design av in-ear-hörlurar. Dessa olika referenser säljer extremt bra på marknaden. Det måste sägas att detta varumärke har det särdrag att utforma prisvärda intras-hörlurar med egenskaper som är värdiga avancerade modeller (särskilt när det gäller ljud). Den här gången testar vi KZ ZS10 Pro som är ett par in-ear-hörlurar som är utformade för att tillfredsställa mobilanvändare som letar efter en hi-fi-rendering. Denna modell efterträder ZS10 och är utrustad med en 3-vägs hybridteknik (“3-vägs” innebär att hörlurarna separerar ljudet i 3 frekvensområden tack vare ett filtersystem). Ta reda på deras egenskaper och prestanda i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Detaljerat ljud
– bekvämt
– Konstruktion


Negativa poäng
– Få tillbehör
– Kabeln som placeras på örat kommer inte att behaga alla

KZ ZS10 Pro-hörlurar


hörlurar-KZ-ZS10-Pro

KZ ZS10 Pro-hörlurarna kommer i en rektangulär formad kartong. Vi blev lite besvikna över förpackningen. Allt är mycket välpackat, men innehållet är verkligen begränsat. Du får de två öronsnäckorna, silikonspetsarna och det är det. Vi skulle ha velat att tillverkaren skulle lägga till en skyddande tygpåse för att skydda dem under transport. Hörlurar finns tillgängliga för cirka trettio euro på internet.

KZ ZS10 Pro-test


KZ-ZS10-Pro-test

KZ ZS10 Pro har en snygg och solid konstruktion. Skyddsskalet är tillverkat av akryl och med stålplåt. Färgnivå har vi valet mellan svart, blå, lila och gul. Det är bara akryldelen som skiljer sig när du väljer färg. Det finns egentligen inget att säga om hörlurarnas konstruktion. Den medföljande kabeln är löstagbar. Du ansluter den till hörlurarna via de två 0,75 mm-stiften. Fördelen med en avtagbar kabel är att du kan byta ut den vid förlust eller skada. Det tar ungefär tio euro för inköp av en ny kabel. Denna design förlänger livslängden för ZS10 Pro. Observera att varumärket också erbjuder Bluetooth-mottagare om du föredrar att välja trådlös användning.

Egenskaper


KZ-ZS10-Pro-recensioner

Komforten är riktigt bra med den här modellen. Till att börja med placerar du hörlurarna med kabeln ovanför öronen. Det här formatet tilltalar inte nödvändigtvis alla användare. Vi kände dock inget obehag under användning. Dessutom är den övre delen av kabeln förstärkt så att kontakten med din hud blir trevlig. KZ ZS10 Pro är inte skrymmande, de förblir stabila en gång på plats i dina öron. Dessa är in-ear, så spetsen går in i din hörselgång. Men hej, de är inte så påträngande. Röret som kommer in i öronen är relativt kort, så du känner dig inte trött under användning.

Isolering är korrekt med rätt par ändlock. De måste anpassas till din morfologi så att din hörselgång förseglas och yttre ljud är mindre hörbart. När vi lyssnade märkte vi att ljudisoleringen var effektiv på mellanområdet och diskanten. Å andra sidan hördes de låga frekvenserna mer. Vi drar inte nytta av aktiv isolering, men det räcker fortfarande för nomadiskt bruk. Du måste bara höra motorljud lättare när du är i kollektivtrafik.

Som en påminnelse använder KZ ZS10 Pro en 3-vägs hybridteknik. Detta innebär att ljudet delas in i tre frekvensområden tack vare ett filtersystem. Låg-, mellan- och högfrekvens återges av en eller flera högtalare. Det finns 2, 3, 4 och till och med 5-vägs modeller på marknaden. Naturligtvis, ju fler spår det finns, desto mer exklusivt är modellen. Intresset för detta system är att göra högtalaren effektivare i sitt frekvensområde. När det gäller termen “hybrid” indikerar det att det finns flera typer av omvandlare inuti hörsnäckan. En dynamisk givare för basåtergivning och en eller flera balanserade armaturgivare för andra frekvenser.

Prestanda och ljudkvalitet


recension-KZ-ZS10-Pro

När det gäller ljud överraskade hörlurarna oss positivt. Du kommer helt klart att bli imponerad om du är van vid att använda in-ear hörlurar. Utan tvekan ligger KZ ZS10 Pro långt över hörlursmodellerna som säljs i samma prisklass. Här är det 3-vägs hybridsystemet som gör hela skillnaden. Det uppnår detaljerat ljud och bra lågfrekvensförlängning.

När vi lyssnade märkte vi att ljudsignaturen var ganska “V”. Detta innebär att bas och diskant läggs fram. Efter att medierna fortfarande lyckas uttrycka sig är de fortfarande detaljerade. Det finns ingen obalans i ljud och de oavsett vilken musik du lyssnar på. Basen är djup vilket möjliggör ett kraftfullt ljud, men kontrollerat. Betoningen på diskanten ger också god tydlighet. Det finns få in-ear-hörlurar som säljs i denna prisklass som klarar att prestera också. Vi gillade verkligen ljudet och de på alla typer av musik.

Det som är imponerande med KZ ZS10 Pro är detaljnivån vi får. Dessa är inte de bästa in-ear-hörlurarna för att få en bra separering av instrument på orkestermusik, men ljudet förblir perfekt detaljerat för de flesta musik. Det finns liten chans att bli besviken över dessa hörlurar när det gäller ljudåtergivning. Om du inte är en extremt kräsen ljudfil.

Slutsats


test-KZ-ZS10-Pro

KZ ZS10 Pro kan rekommenderas. De erbjuder detaljerat, kraftfullt och välbehärskat ljud. Vi drar också nytta av en snygg, solid design och god komfort. Med ZS10 Pro lyckas den kinesiska tillverkaren erbjuda prisvärda in-ear-hörlurar med riktigt tillfredsställande ljud. Om det fortsätter på den här vägen kommer varumärket KZ att bli mer demokratiskt i Sverige och över hela världen. Det kommer att vara känt för alla, även ljudfiler.

KZ ZS10 Pro-hörlurar


köp nu