Skip to content

Klipsch T5 True Wireless hörlurar recension

Klipsch är ett historiskt varumärke i premium-ljudindustrin. Det grundades i Hope, Arkansas 1946 av Paul W. Klipsch. I katalogen finns högtalare, hörlurar och hemljudsystem. Dessa olika produkter som säljs är avsedda att vara ganska avancerade. Den här gången har varumärket också beslutat att använda True Wireless-teknik. 100% trådlösa hörlurar har verkligen förökats sedan Apple släppte sina första AirPods. Idag släpper alla varumärken i ljudsektorn sina egna modeller. Låt oss ta reda på tillsammans om Klipsch T5 True Wireless lyckas stå ut mot konkurrerande modeller.

Bra poäng
– Bygg kvalité
– Varmt och detaljerat ljud
– Autonomi


Negativa poäng
– Ingen skyddande påse
– Djup passform

Klipsch T5 äkta trådlösa hörlurar


hörlurar-Klipsch-T5-True-Wireless

Klipsch T5 True Wireless-hörlurarna kommer i en fin kartong. Fotografiska framställningar av höljet och öronkåporna kan ses på beläggningen. Tillverkaren har också lyft fram några av deras tekniska egenskaper (100% trådlös anslutning, IPX-certifiering, codec, etc.) När allt har packats upp får vi transportväskan som också används för laddning, de två hörlurarna för att lyssna på musik, en bruksanvisning, en USB-C-kabel, en USB typ C till USB-A-adapter och öronsnäckor i olika storlekar. Förpackningen är komplett. Vi skulle bara ha velat ha en liten extra påse för att skydda fodralet från repor. T5 True Wireless säljs för 200 euro på internet.

Klipsch T5 True Wireless Test


recension-Klipsch-T5-True-Wireless

Äkta trådlösa hörlurar har verkligen svampat nyligen. Sök bara på internet för att se att det finns många modeller som liknar varandra. Fördelen med Klipsch T5 True Wireless är att de inte liknar någon annan modell. Designen är verkligen unik. Låt oss börja med fodralet, som väljer en mycket original zippo-form. När det gäller material har Klipsch beslutat att göra sig av med den billiga plasten som används på de flesta 100% trådlösa hörlursfodral. Här har tillverkaren valt borstad metall. Så det är en extremt vacker aspekt, men å andra sidan är den kall vid beröring och lite tung. När det gäller dimensioner är det inte heller det mest kompakta. Målet med True Wireless-hörlurar är framför allt att optimera transporten (vi vill att de ska vara lätta att bära i ditt dagliga liv). T5 True Wireless förlorar den här funktionen lite på grund av fodralets form och storlek. Det är inte perfekt att bära i en byxficka, men du kommer ändå att klara den i en jackficka.

Vi beklagar att tillverkaren inte tillhandahåller ett litet skydd för att skydda borstad metall. USB-C-porten är centrerad på baksidan av fodralet (du använder den för att ladda batteriet). Dessutom kan du observera tre vita lysdioder som visar batteriets laddningstillstånd. När det gäller locket öppnas det på sidan. Det är särskilt denna aspekt som påminner om zippotändarna. Klipsch använde denna egenskap för att påminna Amerika och få en liten rock n roll edge. När du känner till varumärket och dess universum vet du att det är ganska normalt att få den här typen av design. Det som är säkert är att ingenjörerna arbetade som galna och resultatet levde upp till förväntningarna. Lite mer kan fallet lasergraveras. Om du någonsin vill anpassa det.

Båda hörlurarna är rundade i form och passar lätt över öronen. Det här är hörlurar i örat, så tipsen går in i hörselgången. Tillverkaren tillhandahåller hörlurar i flera storlekar så att Klipsch T5 True Wireless anpassar sig till olika storlekar av hörselgångar. Det är synd att det inte finns några minneskumtips i förpackningen. På hörlurarna kan du se en liten lysdiod som anger status för Bluetooth-anslutningen och om batteriet är lågt. Hörlurarna är IPX4-certifierade. IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån för en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX4 betyder att hörlurarna är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Regn eller svett kommer inte att skada dem. De är dock inte vattentäta. Du kan inte sänka ner dem i vatten (många användare skiljer inte mellan styrka och vattentätning).

Egenskaper


test-Klipsch-T5-True-Wireless

Klipsch T5 True Wireless använder Bluetooth i version 5.0. De är kompatibla med SBC-, AAC- och aptX-codecs för personer som vill använda CD-kvalitetsfiler. Vissa journalister har frågat ingenjörerna på Klipsch varför du inte driver Bluetooth ännu längre för att ha en stor codec eller full hastighet för att ha CD-kvalitet? Ingenjörerna svarade att de ville driva koderna för att få mer genomströmning i Bluetooth 5.0. Men om vi trycker på Bluetooth 5 med ljudets maximala bithastighet, kommer vi att förneka något annat. Det vill säga stabilitet eller parning. Så vi förstår att Klipsch ville skapa en produkt som fungerar med klassiska codecs och vara säker på tillförlitligheten hos deras produkt. Annars görs parningen mycket enkelt. När du använder den första gången laddar du batteriet i fodralet via USB-C-porten med hörlurarna inuti. När detta är klart tar du Klipsch T5 True Wireless ur lådan för att starta trådlös parning. Efter det behöver du inte längre gå till Bluetooth-menyn på din enhet och välja hörlurar. Det är snabbt och enkelt. Alla som använder denna typ av headset är vana vid denna manipulation.

Klipsch erbjuder olika tips. Observera att ändkåporna måste väljas noggrant, eftersom de garanterar passiv isolering (som blockerar yttre ljud). Klipsch T5 True Wireless är in-ear, så de är placerade i hörselgången. Så om du väljer rätt tips blir ljudet bättre och du får bra passiv isolering från yttre buller. Tillverkaren tillkännager en passiv minskning av yttre buller med 22 decibel. Så ta dig tid att välja tips. Det finns olika storlekar för att se till att hörlurarna passar alla kroppstyper.

T5 True Wireless-hörlurarna är inte de mest kompakta modellerna vi har testat. En gång på plats i öronen sticker de ut med detta utsprång som sticker ut. Estetik och form kanske inte passar alla, men det är inget fel med komfort och stabilitet. Du skjuter in öronpropparna djupt i öronkanalerna så att de inte faller ut under användning. Å andra sidan är detta inte modeller som rekommenderas för sportanvändning, även om de är IPX4-certifierade.

Klipsch T5 True Wireless integrerar inte pekytor utan fysiska knappar. Du måste därför utöva tryck för att interagera. Du kommer att kunna styra musikuppspelning, telefonsamtal och starta röstassistenten på din smartphone. Hörlurarna är kompatibla med Android och iOS. Det som är olyckligt är att varje gång du trycker på knapparna kommer du att känna en tränga in i hörselgången. Det är minimalt, men det är fortfarande inte trevligt. Taktila ytor skulle ha erbjudit en bättre användarupplevelse när det gäller kontroller.

Prestanda och ljudkvalitet


Klipsch-T5-True-Wireless-test

Inuti varje hörsnäcka finns 5 mm drivrutiner med en bandbredd på 10 till 19 000 Hz. Klipsch gör skillnad med designen, men också på ljudnivån. Faktum är att företaget från 1946 har verklig kunskap inom ljud och det bevisar det igen med dessa riktigt trådlösa hörlurar. Klipsch T5 True Wireless levererar rikt, varmt och detaljerat ljud. Bas är inte dominerande och sång återges bra. Du kommer att kunna skilja mellan olika instrument, oavsett vilken typ av musik du lyssnar på. Det är tydligt att ljuddelen är en av styrkorna för dessa 100% trådlösa hörlurar. Alla kommer att vara nöjda, även ljudfiler. Vilket inte är en lätt uppgift.

Klipsch tillkännager en autonomi på 8 timmar per laddning och du har möjlighet att ladda dem upp till tre gånger med lådans batteri. Detta är en prestanda över genomsnittet. De flesta sanna trådlösa hörlurar som säljs på marknaden har en batteritid på mellan 3 och 5 timmar. Så det råder ingen tvekan om att Klipsch T5 True Wireless är varaktiga modeller. Du kan använda dem flera gånger under dagen utan att batteriet tar slut. Laddningen sker via USB-C-porten (kabeln levereras i förpackningen).

Slutsats


Klipsch-T5-True-Wireless-recension

Det amerikanska varumärket har gått in i området True Wireless-hörlurar med en originalmodell. Så det är tydligt att designen av Klipsch T5 True Wireless inte kommer att tilltala alla. Men för resten kunde tillverkaren övertyga oss, särskilt när det gäller ljud. Även ljudfiler kommer att vara nöjda med denna varma och detaljerade återgivning. Vi får inte heller glömma att nämna deras superautonomier.

Klipsch T5 True Wireless hörlurar


köp nu