Skip to content

Jaybird Freedom 2 hörlursrecension

Jaybrid är ett amerikanskt företag som ägs av Logitech. Företaget designar och tillverkar headset och bärbara aktivitetsspårare. Det är mest känt för allmänheten för sitt utbud av Bluetooth-hörlurar som är lämpliga för idrottare. Du kan gå till varumärkets officiella webbplats för att se deras olika referenser. Det finns flera modeller tillgängliga, klassiska trådlösa hörlurar och True Wireless-hörlurar (riktigt trådlösa). Den här gången är inte modellen helt ny eftersom de är efterträdarna till Freedom. Döp bara Jaybird Freedom 2, lovar tillverkaren vissa förbättringar av denna nya referens. Speciellt när det gäller komfort och deras användning. Upptäck deras egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Modifierbar ljudåtergivning
– Lätt och stark
– Lätt att använda
– Autonomi


Negativa poäng
– Inga skumspetsar
– Hög volym av röstindikationer

Jaybird Freedom 2 hörlurar


hörlurar-Jaybird-Freedom-2

Jaybird Freedom 2 hörlurar kommer i en kartong med en fin beläggning. Du kan se foton på hörlurarna och bilder på idrottsmän. Det finns också några tryckta egenskaper på lådans baksida (Optimalt stöd + SpeedFit, anpassningsbart ljud, svettbeständig design, etc.) När lådan har öppnats hittar du inuti Bluetooth-hörlurarna, 4 par silikontoppar, 4 par fenor , ett klipp för att fästa sladden, en USB 2.0-laddningskabel, en bärpåse och vanligt pappersarbete. Företaget är alltid ganska generöst med tillbehör. Hörlurar säljs för mindre än 70 euro på internet.

Jaybird Freedom 2 Test


hörlurar-bluetooth-Jaybird-Freedom-2

Utformningen och utformningen av Jaybird Freedom 2 har inte förändrats väsentligt från den första versionen. I vilket fall som helst drar de fortfarande nytta av en gedigen design. Hörlurarna är anslutna med en tjock kabel där det finns en fjärrkontroll med tre knappar. Satsen är kompakt och har mycket bra finish. In-ear-skalen är gjorda av aluminium och kabeln har en gummibeläggning. Materialet som används förstärker hörlurarnas grepp, de glider inte även om dina händer är våta. På tal om fukt kan hörlurarna motstå svett och vatten. Å andra sidan är de inte vattentäta, du kan inte doppa dem i vatten. De visade inte något fel under vår användning, du kan använda dem på gymmet eller utomhus i regnet.

Egenskaper


test-Jaybird-Freedom-2

Vad som skiljer sig mellan den första och andra versionen är öronsnäckorna och buntbandet. Jaybird integrerade spetsarna och stabilisatorerna tillsammans, så det var lättare att sätta på hörlurarna. Du sparar också tid. Å andra sidan, vad som är synd är att det inte finns fler skumtips som levereras med Jaybird Freedom 2. Personligen föredrar vi skum framför gummi, men då är det en fråga om preferens. Här hittar du 4 par silikonöratoppar i olika storlekar. Du måste bara prova dem för att hitta paret som matchar din kroppstyp. Du kan inte matcha storleken på spetsarna för att se till att spetsens storlek passar båda dina öron. Vi rekommenderar att du använder den lilla klämman för att hänga kabeln på dina kläder. Detta hjälper till att förhindra oönskat ljud och rörelse.

När Jaybird Freedom 2 väl har satts in i öronkanalerna är den bekväm och erbjuder bra stöd (fenorna pressas mot brosket i öronen). Du kan bära dem i flera timmar i taget utan obehag. Tack vare sin vikt förblir hörlurarna diskreta och stabila, oavsett intensiteten i dina sportaktiviteter. De kombinerade spetsarna och fenorna ger mycket god komfort. Buntbandet är ett riktigt användbart tillbehör. Du justerar storleken hur du vill, det är snabbt och det förhindrar att plastspetsarna förloras.

Fjärrkontrollen med tre knappar som placeras på kabeln möjliggör traditionella kontroller. Knapparna “+” och “-” används för att kontrollera volymen och navigering mellan ljudspåren och den mellersta knappen är multifunktionell. Du använder den för att slå på / av hörlurar, spela upp / pausa, Bluetooth-parning och hantera dina telefonsamtal. Knapparna är lyhörda och väl placerade. Intran är enkla att använda, varje utförd åtgärd meddelas av röstmeddelanden. Å andra sidan borde Jaybird ha uppmärksammat ljudnivån på sångmeddelandena, för där är volymen för hög. De Jaybird Freedom 2 Bluetooth erbjuder god autonomi. Du kommer att ha 2 x 5 timmars användning och hörlurarna laddas helt på cirka 1 timme och 15 minuter.

Prestanda och ljudkvalitet


Jaybird-Freedom-2-test

Freedom 2 kommunicerar med dina enheter via Bluetooth-teknik i version 4.1 (codec som stöds: AAC, SBC). Hörlurar kan anslutas till två enheter samtidigt. Denna andra version är likartad när det gäller design och uppfattning, men också när det gäller autonomi och användarvänlighet. De Jaybird Freedom 2 arbeta med MySound-applikationen som låter dig konfigurera ett skräddarsytt ljud. Du anpassar frekvenssvaret efter eget gottfinnande tack vare en 5-frekvensutjämnare som är exakt och enkel att använda. Du sparar och namnge ljudprofilen i systemet och sedan kan du dela den inom samhället. Du kan också kolla in equalizer-förinställningarna för idrottare och artister. Batterinivån visas i appen. Mikrofonen integrerad i hörlurarna är av genomsnittlig kvalitet, det är absolut nödvändigt att gynna tysta platser att höras.

Det är inte heller någon förändring i ljudåtergivningen. Ljudsignaturen i V är fortfarande lika tillfredsställande. Det är en del av bas och diskant som läggs fram. Basen är djup och har en bra inverkan över hela spektrumet. Det finns något märkbart väsande i diskanten, men sången är begriplig och tydlig. Huvudtillgången i Frihet 2 är att du kan anpassa ljudåtergivningen tack vare EQ. Om basen till exempel är för stor för dig kan du temperera den genom appen (du kan justera och anpassa alla frekvenser). Förvrängningen har förbättrats något jämfört med den tidigare modellen. Skillnaden är inte överväldigande uppenbar, men du kan fortfarande höra skillnaden när du skruvar upp volymen.

Passiv isolering är bra med öronproppar av silikon, men de mäter inte upp öronsnäckor med minneskum. Det är synd att Jaybird tog dem ur förpackningen. Dessa tips mjukgör ljudåtergivningen i höga frekvenser, men framför allt möjliggjorde de bättre isolering av externt ljud. Att använda equalizern är ännu mer meningsfullt med Jaybird Freedom 2.

Slutsats


Jaybird-Freedom-2-recension

Den andra versionen av Freedom har förändrats väldigt lite jämfört med den första modellen. Men Jaybird Freedom 2 förblir lika kraftfull och effektiv. De är ganska lämpliga för sportanvändare.

Jaybird Freedom 2 Bluetooth-hörlurar


köp nu