Skip to content

I12 TWS hörlurar recension

De i12 TWS är kloner av Apple AirPods. Apples första True Wireless (100% trådlösa) hörlurar släpptes i december 2016. Det var en enorm kommersiell framgång för allmänheten. Från det ögonblicket märktes det snabbt att människor gick på gatan eller i transport med långa vita stjälkar som sticker ut från öronen. Det är sant att det var förvånande om vi inte kände produkten. Men vid den tiden fanns det bara en riktigt trådlös hörlursreferens. Så det var lätt att veta att de var från äppelmärket. Idag har situationen förändrats.

Denna kommersiella framgång har inspirerat andra märken, plötsligt har många andra referenser av True Wireless-hörlurar dykt upp på ljudmarknaden. Det har också funnits okända varumärken för allmänheten som planerat att skapa kopior som är identiska med Apple-modellen. De första modellerna släppte marknaden där ljudet var väldigt luddigt. Men gradvis förbättrades kopiorna. Deras design förändrades, ljudkvaliteten var trevligare och de integrerade teknikerna kom närmare och närmare vad Apple föreslog.

I denna testa vi är intresserade av i12 TWS som är riktiga kopior av AirPods (identisk design). De säljs 5 gånger billigare än Airpods, men vad är de värda? Ta reda på svaret i vårt omfattande test.

Bra poäng
– pris
– Design, byggkvalitet
– Autonomi


Negativa poäng
– Ljudåtergivning

I12 TWS hörlurar


TWS-i12

I12 TWS hörlurar kommer i en liten kartong i vit färg. En liten röd kant skrivs ut i det övre högra hörnet (bokstäverna TWS skrivs ut). Tillverkaren skrev också ut modellnumret (i12) och ett foto som representerar de två öronkåporna. När lådan har öppnats får du i12-hörlurarna, lådan som brukade bära True Wireless och ladda dem. En USB till Lightning-kabel för att ladda fodralets batteri och ett pappersarbete. De 100% trådlösa i12-hörlurarna finns tillgängliga för cirka 20 euro på internet.

i12 TWS-test


i12-TWS-recension

En gång i handen märker vi snabbt att kopian av designen är identisk. I12 TWS hämtade inte bara inspiration från AirPods, de har bara samma form och design. Fodralet och öronkåporna är identiska med Apple-modellerna. Det är väldigt enkelt om du placerar i12 TWS bredvid Apples AirPods så undrar du vilken som är den kopierade versionen. Det enda kännetecknande elementet mellan de två versionerna är nämnda ”designad av Apple i Kalifornien”. Det här är det enda sättet att veta om du har AirPods i handen. Designen är verkligen densamma. Bär- / laddningsväskan och de två öronsnäckorna på i12 TWS har samma storlek som Apple-märkesmodellen. Byggkvaliteten är också densamma. Byggaren använde praktiskt taget samma plast. De i12 TWS hörlurar är robusta nog för att motstå daglig användning. Fördelen med identisk design är att du kan njuta av tillbehören som säljs till AirPods. Det finns många referenser tillgängliga på internet. Du hittar olika typer av tillbehör: avtagbara spetsar, silikonskydd, fantasy, etc.

Med samma design ger hörlurarna samma komfort och stabilitet. När de placeras i öronen är hörlurarna bekväma och ger bra stöd. Du kan bära dem i flera timmar i taget utan att känna något obehag. Människor som har kunnat testa AirPods och njuta av att använda dem kommer att få samma tillfredsställelse från i12 TWS. De i12 TWS hörlurar är något lättare än AirPods. I12 väger 31 gram på skalan, medan Apple-modellen väger 47 gram. Den lätta designen bidrar till god komfort. Ett enda hörlurar väger 3 gram (4 gram för en AirPods). I12 TWS erbjuder praktiskt taget samma byggkvalitet. Men dessutom är de IPX6-certifierade. Apple-modeller har ingen IPX-certifiering.

IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån för en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX6 betyder att hörlurarna är skyddade mot starka vattenstrålar från alla håll. De är motståndskraftiga mot vatten och din svett, men var försiktig, de är inte vattentäta. Du kan inte doppa dem i vatten.

Egenskaper


i12-TWS-test

Apple integrerade ett W1-chip på den första generationen AirPods. Den andra generationen innehåller ett H1-chip. Dessa två marker möjliggör en förenklad parning med enheter som körs under IOS. Detta är en av de andra punkterna som skiljer sig från i12 TWS: parning. Den här modellen drar inte nytta av Apple-chips utan Bluetooth-anslutning i version 5.0. Den trådlösa anslutningen görs manuellt genom att välja hörlurar i Bluetooth-menyn på din enhet. Den trådlösa anslutningen är stabil under användning, men i12-enheterna tappar poäng på den här delen. Det är tydligt att det är enkelt att para ihop AirPods dagligen. Nu måste du spendera 150 euro för att kunna dra nytta av den här funktionen. Det är upp till dig att veta om den här funktionen verkligen är nödvändig för dig. Det är en fråga om budgeten, för 130 euro i skillnad är inte ingenting. Inte alla användare har råd att lägga in så mycket pengar i True Wireless-hörlurar. De I12 TWS är kompatibla med iOS- och Android-enheter.

Prestanda och ljudkvalitet


test-i12-TWS

Designen på i12 TWS är densamma som AirPods, men ljudet är annorlunda. När musiken har startat förstår vi snabbt att basen inte är tillräckligt närvarande. Apples modell lider av samma problem, men det accentueras ytterligare på i12 TWS-hörlurarna. När allt kommer omkring är Apple AirPods helt klart inte det bästa valet för ljud. Ljudet från i12 TWS är inte extra, men det passar de flesta användare. Du måste justera basen och diskanten genom equalizern på din enhet för att få en bättre ljudupplevelse.

Vi var tvungna att misstänka att hörlurar som säljs till detta pris inte kan göra mirakel på ljudsidan. När du köper ett par hörlurar som säljs mellan 100 och 200 euro betalar du för varumärkets berömdhet, det är marknadsföringssidan. Ett företag som Sony eller Bose är nödvändigtvis på den bättre sidan än ett varumärke som Xiaomi (åtminstone när det gäller ljudprodukter). Men förutom marknadsföringsaspekten betalar du för kunskapen och särskilt de tekniker som är integrerade i hörlurarna. Som inkluderar högtalare av god kvalitet. Så det är därför som ett par True Wireless-hörlurar som säljs för mindre än 20 euro aldrig kommer att kunna erbjuda högkvalitativt ljud.

Hörlurarna i i12 TWS-hörlurarna är båda utrustade med 55 mAh batteri. Tack vare detta är autonomin ungefär 3-4 timmar. Prestanda varierar beroende på ljudvolym. Detta är mer än tillräcklig prestanda för riktigt trådlösa hörlurar (särskilt när man tar hänsyn till deras försäljningspriser). När öronsnäckornas batterier är tomma behöver du inte längre sätta tillbaka dem i höljet för laddning. När lådans batteri är fulladdat får du fem fulla laddningar. Så du får cirka 15 timmars batteritid totalt. Du kommer att kunna njuta av din musik i många timmar utan att behöva ladda om fodralet. Tillverkaren har verkligen sett till att i12 TWS är helt identisk med AirPods, den har integrerat ett blixtuttag under fodralet. Så du kan använda kabeln till din Apple-produkt eller den som erbjuds i lådan.

Slutsats


meddelande-i12-TWS

I12 TWS är en sann klon av Apples AirPods, äntligen speciellt när det gäller design. De har samma former och dimensioner. Det är svårt att skilja i12 TWS och AirPods från varandra när de är bredvid varandra. För resten är kvaliteten inte densamma. Tillverkningen är något mer ömtålig, det finns inget W1- eller H1-chip för att förenkla den trådlösa parningen och ljudåtergivningen är inte densamma. I12 TWS uppfyller sina roller, men du bör inte kräva på ljudet (en justering med din källenhets equalizer är nödvändig). De kommer alla att kunna stödja dig dagligen. I12 TWS hörlurar kommer att tillfredsställa människor med en budget.

i12 TWS


köp nu