Skip to content

Hur rengör jag hörlurarna?

Låt dina gamla hörlurar se ut som nya genom att följa dessa rengöringstips. I den här guiden lär du dig hur du tar bort öronvax, rengör öronkåporna och rengör hörlursuttaget.

Hörlurarna försämras och blir smutsiga vid användning. Detta är ännu mer fallet om du använder dem för sport. Om du inte rengör dem kan smuts byggas upp och orsaka lukt. Så efter ett tag kanske du inte vill bära dem längre. Lyckligtvis kan du rengöra dina hörlurar och få dem att se ut som nya. Allt du behöver är några verktyg och några minuter av din tid.

Varför är det viktigt att rengöra hörlurarna

Ansamling av smuts på hörlurarna kan leda till obehaglig lukt och det påskyndar också materialets försämring. Som ett resultat blir det nödvändigt att göra städning då och då. Lyckligtvis är denna uppgift inte så komplicerad och tar inte mycket tid.

bakterie-hörlurar

Hörlurarna blir smutsiga över tiden. Detta är inte problematiskt för hörlurar med hörlurar och hörlurar, men å andra sidan är det för hörlurar i örat. På grund av orenheterna känns hörlurarna obehagliga och kan orsaka öroninfektion och dålig lukt. Detta kan orsakas av öronvaxbildning eller svettning. Det rekommenderas därför inte att bära en smutsig anordning. Det är ännu värre om flera personer använder det. Spridningen av bakterier kommer att bli ännu större. Så det är absolut nödvändigt att rengöra hörlurarna.

Hygien i dina öron

Öronhygien påverkar dina hörlurar och din hörsel. Uppbyggnaden av öronvax i dina hörselgångar förändrar din hörsel och du kan höra mindre bra. Dessutom finns en del av detta öronvax kvar på hörlurarna, och om det kommer till känsliga delar som ledare kan det förkorta deras livslängd.

Var dock säker på att hörlurarna måste vara extremt smutsiga för att ljudet ska påverkas. Det tar extremt mycket smuts för att högtalarna inte ska fungera normalt. Men kom ihåg att hörlurar i örat är lite känsligare, även om ljudet vanligtvis inte påverkas.

Det kommer också att vara nödvändigt att vara uppmärksam på tipsen. Dessa måste också rengöras. Ackumulering av cerumens kan också göras på detta element och plötsligt kommer detta att minska uppfattningen av olika ljud. Tillverkare tillhandahåller ofta silikontips med sina in-ear-hörlurar. Vi påminner dig om att det är att föredra att använda öronspetsar med minneskum eftersom de lättare anpassas till användarens hörselgångar.

Rengör hörlurarna


rengör hörlurarna

Det enklaste sättet att ta bort fettfläckar och öronvax är att använda alkohol. Naturligtvis talar vi inte om att dricka alkohol. Du måste köpa isopropylalkohol eller använda en blandning av etanol. Dessa produkter säljs i alla stormarknader och på internet. Handdesinfektionsmedel fungerar också. Alkohol är utmärkt för rengöring av fett och synliga fläckar.

Här är stegen för att rengöra hörlurarna:
– Ta en liten ren mikrofiberduk
– 2. Applicera en måttlig mängd alkohol på den.
– 3. Lägg trasan över de smutsiga ytorna för att ta bort fläckarna (du kan också använda bomullspinnar)

Om du inte har någon rengöringsprodukt kan du alltid använda en trasa och fukta den med varmt vatten och diskmedel. Det kommer inte att ha samma effekt, men det kommer fortfarande att ta bort smuts.

Undvik särskilt att använda pappershanddukar, eftersom de kan lämna märken om du gnuggar för mycket. Du bör inte heller använda alkoholhaltiga drycker eller annan olämplig alkohol för att rengöra hörlurarna. Engångshanddukar som används för att rengöra händerna är inte lämpliga.

Isopropylalkohol

Hur tar man bort öronvax?

Ta bort ändlocken och rengör dem separat. Du kan använda alkohol, väteperoxid och till och med diskmedel. Tvätta dem i varmt vatten och tvål och låt dem torka. När öronspetsarna är rena, torka dem helt innan du byter dem, eftersom vatten kan komma in i öronsnäckorna och skada ledarna. Använd samma metod för att ta bort öronvax. Var försiktig, en enkel tygbit fuktad med alkohol tar inte bort det mesta av öronvaxet, speciellt om det är torrt. Använd därför en tandborste med mjuka borst för att lossa smutsen innan du torkar av den med trasan.

rena hörlurar

Tandborstens borst passerar genom små utrymmen och gör ett mycket bättre jobb än en enkel trasa. Barnens tandborstar är de mest effektiva. Naturligtvis bör du undvika att återanvända dem för att borsta tänderna efteråt. Använd sedan spritservetten för att ta bort kvarvarande smuts. Blöt inte hörlurarna direkt i alkohol, eftersom vätskan kan skada dem.

Håll dina hörlurar rena?

Rengör öronen regelbundet. Du är källan till all smuts. Om du håller din hörselgång ren kommer mindre att finnas kvar på hörlurarna. Använd en bärväska. Små partiklar som damm är alltid närvarande och kan över tid bli smutsproblem. Ett skyddande fall skyddar mot daglig exponering och olyckor. Dessutom skyddar ett fodral dina hörlurar från eventuellt fall och spill av vätska.

Rengör dem efter varje användning, särskilt om du använder hörlurarna utomhus eller för sport. Sporthörlurar med hög IPX-klassning är helt vattentäta och dammtäta, men det betyder inte att de är självrengörande. De är skyddade men måste rengöras. Föroreningar från utsidan är “mat” för bakterier, som sedan utvecklar dåliga dofter och gör dina hörlurar smutsiga.

Hur rengör jag en domkraft?

Jacket som du ansluter hörlurarna till blir också smutsigt med tiden. Damm och fukt kan skapa en smutsförsegling som förhindrar en bra anslutning.

Jackkontakt

Du kan inte riktigt rengöra den med en bomullspinne och att hälla alkohol kommer att skada elektroniken. Det är därför du måste använda tryckluft. Ingen gnuggning krävs för att avlägsna smuts. Denna lösning är väldigt enkel och perfekt för rengöring av ackumulerat damm. Skaffa en elektrisk eller flaskdammsamlare och blåsa luft in i utloppet. Detta bör ta bort alla orenheter och återfå en bra anslutning.

Tryckluftrenare