Skip to content

Hur monterar man hörlurarna i öronen?

Nedgången i hörlurar är verkligen irriterande. Speciellt när du lyssnar på musik när du är på språng eller när du spelar sport. Dessutom är det möjligt att tappa hörlurarna när du är utomhus. Äkta trådlösa hörlurar (även kallade True Wireless), som Apples AirPods, är mycket populära, men har inga kablar för att hålla kontakten. Om hörlurarna faller av kan du förlora dem. I den här guiden ger vi dig tips och en lista över tillbehör som du kan köpa för att hålla dina hörlurar säkert i dina hörselgångar.

Håll i hörlurarna

Vi har listat användningstips så att hörlurarna inte faller ut under användning. Först och främst måste du se till att de placeras i rätt riktning. Det kan vara enkelt, men trådlösa hörlurar är utformade som ett par och den högra öronsnäckan kan inte placeras i användarens vänstra öra. Du kan hänvisa till märkningen av bokstäverna “L” och “R” för dem placerade i rätt riktning. Om du använder dem fel ökar risken för att falla.

De olika hörlurarna har sin egen design och design. Dessa påverkar insättningen och positioneringen i öronen. Vissa hörlurar sticker ut ur användarens öra, medan andra är påfallande. Apples AirPods är till exempel lättare synliga på grund av stången som kommer ut och riktas nedåt.

Testa tillbehören som medföljer hörlurarna


Jaybird-X4-tillbehör

Många använder inte öronspetsarna och andra tillbehör som kommer i lådan med hörlurarna. Det är synd, eftersom tipsen påverkar komfort, stabilitet och ljudåtergivning. Dessa tips finns för att förbättra din användarupplevelse. Det blir bättre om du får en bra passform. Tillverkare erbjuder flera storlekar av öronspetsar eftersom öronen har olika form och storlek. Vissa avancerade par hörlurar kommer med fem eller sex olika öronspetsar för att hjälpa dig hitta rätt passform. Ibland måste du matcha paren, eftersom dina två hörselgångar är av olika storlek.

För bättre stabilitet kan du linda kabeln runt öronen. Observera att detta inte fungerar med alla hörlurar. Genom att göra detta får du bättre stöd under användning. Risken för fall kommer att undvikas. Vissa modeller kräver denna typ av justering, annars faller de ut.

Ibland faller hörlurarna av eftersom den anslutna enheten drar i ledningen. En tung telefon eller iPod kan tappa hörlurarna medan du springer eller går. Om så är fallet, försök att placera enheten på ett armband så att den ligger närmare dina öron. Olika tillbehör förbättrar din användarupplevelse. Öronspetsar med minneskum är bäst för komfort och anpassningsförmåga. När det gäller manschetten kommer den att förhindra att ledningen dras och det kommer också att skydda din enhet.

Kom ihåg att ta hand om dina öron. Denna del av människokroppen måste rengöras precis som resten. Din användarupplevelse kommer inte att vara optimal om öronvax blockerar din hörselgång. Vissa människor är emot bomullspinnar eftersom de kan trycka öronvax mot trumhinnan. Vi är inte en medicinsk webbplats, så vi kommer inte att utveckla detta ämne. Använd bara den metod som fungerar bäst för dig. Vad som är säkert är att det är absolut nödvändigt att ha rena öron för att korrekt höra din musik. Det kommer också att förhindra att dina in-ear-tips blir smutsiga.

intra-tips

Varför faller hörlurarna av

För att åtgärda problemet måste du förstå varför hörlurarna faller av. Det kan bero på dålig design (vissa hörlurar är inte särskilt stabila), men ibland beror det på en av anledningarna nedan.

– Tryck på kabeln. Trycket kan orsakas av en enhet som hörlurarna är anslutna till, eller helt enkelt att kabeln inte är tillräckligt lång.

– Tipsen är inte lämpliga. Många med ovanliga öronstorlekar har problem. Vanligtvis ingår flera tips när du köper ett par hörlurar. Om de inte passar bra i hörselgången faller de ut. Tips som är för stora eller för små orsakar ofta detta problem.

– Intensiv träning. Om du deltar i ansträngande aktiviteter kan du behöva hörlurar speciellt utformade för sport för att uppnå bättre stabilitet.

– Felaktig användning. Om du sätter in-ear-hörlurarna på fel sätt, eller om du inte använder dem som avsett, kan de vara benägna att falla.

Hur man sätter in hörlurar korrekt

Med dessa tips listade är det dags att förklara rätt sätt att sätta i hörlurarna. Först och främst, om du använder trådbundna hörlurar, se till att kabeln är lös nog och inte för hårt, vilket riskerar att dra i hörlurarna. Kontrollera också markeringarna på hörlurarna för att sätta in dem i rätt riktning. Se illustrationerna på förpackningen eller guiden för att ta reda på om dina in-ear-hörlurar är utformade för att bäras på ett visst sätt.

Vissa har en speciell design och plötsligt är infogningen annorlunda från modell till modell. Vissa måste placeras i kanalen och sedan måste du rotera dem för att placera dem korrekt. Medan du för andra inte bara placerar dem direkt i din hörselgång. Placera hörlurarna i öronen så att de håller sig på plats. Å andra sidan borde de inte vara alltför påträngande, annars känner du obehag. De ska stanna i hörselgången, men inte för nära trumhinnan.

Du måste också vara försiktig så att munstycket förseglar din hörselgång ordentligt om du vill att det omgivande bullret ska dämpas. Människor som vill vara medvetna om sin omgivning måste vända sig till semi-in-ear-hörlurar som Apples AirPods. När du har satt in dem gör du ett litet test. Skaka på huvudet och försök att gå upp och ner några steg kort. Detta är för att kontrollera om öronspetsarna är korrekt justerade och om de kommer att stanna kvar under din sport eller på språng. Om hörlurarna inte passar ordentligt kan det vara dags att prova andra tips.

De bästa tillbehören för att förhindra att hörlurar faller ut

Om du har försökt allt för att hörlurarna inte ska falla ut och de inte kommer att stanna kvar kan du behöva andra tillbehör. Vissa aktiviteter kräver specifika modeller. Du behöver sportdesignade hörlurar om du vill springa eller göra någon annan fysisk aktivitet. Sporthörlurar har ofta stabilisatorer för att förbättra stödet. Å andra sidan, om dina öron är riktigt små, kan du behöva leta efter hörlurar som passar små öron.

Så om hörlurarna inte anpassar sig till din kropp från början måste du köpa ytterligare tillbehör. Tillverkarna är mer eller mindre generösa med de tillbehör som medföljer hörlurarna. Ibland utnyttjar vi tips, men också stabilisator. Du måste köpa dem separat om de inte tillhandahålls.

Öronkrokar

Vissa hörlurar säljs med krokar som går runt örat. Det är vanligtvis en silikonbit med en viss smidbarhet som gör att den kan anpassas till ditt öra. Du kan också köpa öronkrokar separat. Många krokar är utformade för att vara generiska, men de passar inte alla hörlurar. Du hittar olika referenser på internet. Många har redan hörlurar, men inte alla levereras med tillbehör för att förbättra stabiliteten. Lyckligtvis är det möjligt att köpa öronkrokar. Dessutom kostar det här tillbehöret dig bara cirka tio euro.

köp-öronkrok

Öronvingar

Öronvingar liknar krokar, förutom att de passar in i örat. Många människor förvirrar dem med öronkrokar. Många hörlurar designade för sport har detta tillbehör. De passa in i örat och håll hörlurarna ordentligt på plats, till skillnad från krokarna på örat. Du kan köpa Ear Wings på internet. Liksom krokarna är många modeller designade för Apple-hörlurar och kommer att kämpa för att passa några generiska hörlurar.

köp-örhängen

skumtips

För att undvika problemen med att tappa hörlurarna, köp bara bättre öronspetsar. Skumspetsar är bättre än silikonspetsar. Det mest populära varumärket är Comply. Var noga med att köpa tips som är kompatibla med dina in-ear-hörlurar.

Öronspetsar med minneskum förbättrar stöd såväl som passiv ljudisolering. Skumspetsar är mycket effektiva för att blockera omgivningsbuller. Kvaliteten på skummet varierar dock från modell till modell. Det finns low-end modeller som inte kommer att vara så länge och verkligen inte erbjuder samma nöje att använda. Så hänvisa till de utvärderingar som gjorts av köpare för att vara säkra på deras egenskaper.

köp-tips-skum