Skip to content

Huawei Freebuds 3 hörlurar recension

Tillverkaren Huawei designar produkter inom olika områden: smartphones, surfplattor, klockor etc. I detta test är vi intresserade av deras hörlurar Huawei Freebuds 3. Det här är inte de första True Wireless-hörlurarna som varumärket släpper, vi har redan testat några av deras modeller på vår webbplats. Fördelen med Freebuds 3 är att de är optimerade för att fungera med Huawei smartphones. Dessa True Wireless-hörlurar sticker också ut tack vare den teknik de bäddar in (Kirin A1-chip, aktivt brusreduceringssystem, pekreglage). Vi tillbringade flera dagar med deras företag för att ta reda på vad de verkligen hade att erbjuda inför tävlingen. Ta reda på svaret i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Inbyggda tekniker
– Autonomi
– Konstruktion


Negativa poäng
– Design inspirerad av AirPods
– Öppen design

Huawei Freebuds 3 hörlurar


Freebuds-3

Huawei Freebuds 3-hörlurarna kommer i en standardkartong, men förpackningen förblir snygg. Allt är mycket välpackat och skyddat. Öronkopparna och laddnings- / bärväskan visas på framsidan. På baksidan hittar vi lite teknisk information. När lådan är öppen får du Freebuds 3, lite pappersarbete och en USB-C-kabel. Innehållet i lådan är lätt, men det tar inte mycket för att hörlurarna ska fungera ordentligt. De säljs för 189,99 euro på internet.

Huawei Freebuds 3-test


hörlurar-Huawei-Freebuds-3

Freebuds 3 är äkta trådlösa hörlurar, vilket betyder att de är 100% trådlösa. Denna typ av headset är den stora nyheten sedan Apple släppte sina AirPods. Alla tillverkare släpper sina egna modeller, plötsligt står vi inför hundratals referenser när vi gör en sökning. Den första modellen av äkta trådlösa hörlurar från Apple var särskilt nedslående när det gäller ljudkvalitet, å andra sidan hade de kvalitetsmikrofoner och användarvänlighet. Användare av Apple-märkesprodukter uppskattar dem också för att de är lätta att integrera med Apples smartphones och surfplattor. Trots sina dåliga ljudkvaliteter har de sålt mycket bra på marknaden.

När Apple följde med sina AirPods, inspirerades alla tillverkare som beslutade att släppa sina egna modeller i processen av deras design. Från och med den tiden hade True Wireless-hörlurarna som kom ut på marknaden alla stavar som sticker ut från användarens öron. Lyckligtvis använde andra märken som specialiserat sig på ljud (Sony, Bose, Sennheiser) ett tomt ritbord för att designa designen av sina riktigt trådlösa hörlurar. För sin Freebuds 3 har Huawei följt trenden med stavar som sticker ut ur öronen och en öppen design (det vill säga hörlurarna är inte in-ear). Du kommer att förstå att Huawei Freebuds 3 delar mycket gemensamt med AirPods. Den enda verkliga skillnaden är laddnings- / transportboxen. Här är den rundad i form och ser ut som en sten. Dess design förblir attraktiv, dessutom är den kompakt. Du kommer inte att ha några problem att glida den i en av byxornas fickor.

Hörlurarna finns i vitt eller svart. Det finns ingen fysisk knapp på den, de har bara taktila ytor på stången för att kunna interagera (vi kommer tillbaka till den här delen direkt efter). För tillfället är de bara kompatibla med smartphones som kör Android. Hörlurarna är också optimerade för användning med modeller av det kinesiska märket. Tillverkaren specificerar att Huawei Freebuds 3 är utformade för att fungera med EMUI10-systemet, som är den senaste versionen av överlägget som utvecklats av det kinesiska företaget.

Under vårt test använde vi Freebuds 3 med en Huawei-smartphone, men också med en konkurrerande modell (Samsung). Telefonerna var båda utrustade med Huawei AI Life-applikationen som används för avancerad kontroll och inställning av hörlurarna.

Egenskaper


Huawei-Freebuds-3-recensioner

Huawei Freebuds 3 har samma design som AirPods 1 och 2, så ergonomin liknar varandra. Det finns inga silikontoppar som tränger igenom din hörselgång, så att örat inte är förseglat. Hörlurarna placeras helt enkelt vid ingången till dina öron. Med denna design känner man mindre obehag eller irritation under användning. Känsliga människor kommer att uppskatta att de inte känner sig starka med silikonet.

Å andra sidan har detta format som inte är intra-auricular inte bara positiva punkter. Eftersom hörlurarna inte sätts in djupt i öronen håller de mindre bra under användning. Ibland kommer du att förlora dem genom att utföra vissa rörelser (när du hoppar, springer eller plötsligt rör huvudet). Komfort och stöd beror på användarens hörselgång och storlek. Under alla omständigheter märkte vi under vår användning att stabiliteten inte var optimal. Vi var även tvungna att använda öronspetsar av silikon för att få en bättre passform i örat. Fördelen med dessa tillbehör är att de täcker plastdelen och plötsligt blir de mindre hala. Dessutom förhindrar de inte att Huawei Freebuds 3 sätts i laddnings- / transportboxen.

Som du kan se blev löstagbara silikontoppar snabbt viktiga. Dessa små tillbehör kan köpas för några euro på internet. Modellerna vi köpte var designade för Apple AirPods, men de passar också Huawei-modellerna perfekt. Denna mångsidighet visar återigen att Freebuds 3 verkligen har likheter med Apples varumärkes True Wireless-modeller.

Att para ihop Huawei Freebuds 3 med din Android-smartphone är väldigt enkelt. Efter installationen av IA Life-applikationen (den här erbjuder inga uppdateringar, är det absolut nödvändigt att utföra dem, för vissa förbättrar de inbyggda teknikerna: Bluetooth-anslutning, brusreducering), det är nödvändigt att trycka på knappen som finns på rutan för att utlösa den trådlösa anslutningen. Applikationen ger åtkomst till flera inställningar: visning av batteriets livslängd (hörlurar och box), genvägar och inställning av aktiv brusreduceringsteknik (ungefär unionens minimum). Vi påminner dig om att du interagerar med hörlurarna via de taktila ytor som finns på vänster och höger hörlurar. Du kommer att trycka på för att spela eller pausa din musik, hoppa till nästa låt, starta smarttelefons röstassistent och aktivera eller inaktivera brusreducering.

Kontrollerna är något begränsade jämfört med vissa konkurrerande True Wireless-hörlursmodeller. Det saknas till exempel volymkontroll och spårnavigering. Du måste därför ta smarttelefonen ur fickan för att utföra dem. Annars har vi inget negativt att säga om den trådlösa anslutningen. Huawei har gjort ett mycket bra jobb med att integrera dessa hörlurar med sina egna produkter och andra enheter som kör Android. Bluetooth-anslutningen är pålitlig och stabil. Du kommer att kunna röra dig upp till 15 meter från din ljudkälla utan att få signalavbrott. Detta är en riktigt positiv poäng att veta att denna typ av hörlurar huvudsakligen används i nomadläge. Så oroa dig inte, Huawei Freebuds 3 kommer att kunna följa med dig dagligen.

Prestanda och ljudkvalitet


Huawei-Freebuds-3-test

Drivrutinerna inbäddade i hörlurarna är 14 mm i diameter och är gjorda av stel aluminiumlegering. Med vår Huawei-smartphone kunde Freebuds 3 erbjuda oss ljud av mycket god kvalitet. Vi uppskattade reproduktionen av mids och bas. Under vår lyssnande var midsommarna tydliga och väldefinierade, för basen var de rikliga, men aldrig för uttalade. Vi kunde dra nytta av en mycket bra rendering och en bra definition på många musikstycken (R’n’B, Rock, Soul). Klassisk musik utesluts inte. Vi kunde fullt ut njuta av bitarna av Debussy och Chopin. Det är särskilt på den här typen av musik som vi lyckas upptäcka drivrutiner av dålig kvalitet. Naturligtvis kommer du att få bättre ljudresultat med okomprimerade filer. Hur som helst är ljudåtergivningen ganska tillfredsställande med hjälp av musikstreamingtjänster (Deezer / Spotify).

Du kommer att kunna använda Freebuds 3 för att titta på videor eller spela spel, eftersom Bluetooth-latens inte är hög. Du kommer inte märka en fördröjning mellan ljud och bild när du tittar på videor på YouTube eller Netflix. Vi vill påpeka att ljudkvaliteten påverkas kraftigt beroende på hörlurarnas passform. Vi fick faktiskt ett bra resultat tack vare användningen av silikonspetsarna som vi köpte (som vi specificerade tidigare). När allt kommer omkring behöver inte alla användare nödvändigtvis använda dem. Om du har tur kommer Huawei Freebuds 3 att anpassas perfekt till din kroppstyp. Om detta inte är fallet måste du absolut köpa tipsen, för annars kommer du att njuta av dålig ljudåtergivning. Kanske kommer den kinesiska tillverkaren att höra klagomålen från sina användare och leverera tips direkt med sina nästa modeller av True Wireless-hörlurar – eller ännu bättre direkt med hörlurar i örat.

Hörlurarna har en aktiv brusreducerande funktion. Det är dock inte det bästa vi har testat. Det är inte av dålig kvalitet, men hörlurarnas öppna design påverkar dess prestanda. Så för att dra nytta av bra brusreducering måste du använda silikonspetsarna som nämns ovan och leka med inställningarna för AI Life-applikationen. Med en bra konfiguration blir ljudet runt dig mindre hörbart, särskilt när du är i kollektivtrafik eller på en upptagen gata. Om din hörselgång inte är förseglad ser du ingen brusreducering. Som ett resultat är silikonspetsarna återigen viktiga om du vill njuta av bra ljudisolering.

Huawei Freebuds 3 kan användas när du får ett telefonsamtal. Men mikrofonens kvalitet är inte exceptionell. Framför allt måste du vara i en lugn miljö så att dina samtalare kan höra dig korrekt. Så du måste använda din smartphone direkt om du befinner dig i en bullrig plats.

Autonominivå Freebuds 3 går bra. När de är fulladdade erbjuder hörlurarna lite mindre än 4 timmars användning med volymen på 50% och brusreducering aktiverad. Så snart batteriet är urladdat gör du det för att byta ut hörlurarna i fodralet. Det inbyggda batteriet erbjuder fyra fulla laddningar, plötsligt är autonomin totalt 19 timmar. Med dessa hörlurar utnyttjar vi två laddningslägen: antingen via USB-C eller genom induktion (naturligtvis är det via USB Type C-porten att laddningen går snabbare). Vi påpekar också att hörlurarna är kompatibla med den omvända laddningen som finns med Huawei Mate 20 Pro och P30 Pro-smartphones.

Slutsats


test-Huawei-Freebuds-3

Freebuds 3 är fantastiska True Wireless-hörlurar, men de behöver lite justeringar för att få mest nytta av dem. För många användare kommer det att vara nödvändigt att köpa dessutom avtagbara silikonspetsar som säljs för några euro på internet, annars är den öppna konstruktionen (inte in-ear) ett problem. Utan dessa tips (kan även användas med Apple AirPods) blir ljudåtergivningen mindre bra och den aktiva brusreduceringen mindre effektiv. Du kommer att förstå att denna lilla extra kostnad är avgörande om du vill få en bra användarkomfort.

Huawei Freebuds 3 hörlurar


köp nu