Skip to content

Huawei Freebuds 2 Pro hörlurar recension

Det kinesiska varumärket Huawei är mest känt för sina smarta smartphones med hög kvalitet. Men företaget designar också andra produkter. Förutom smartphones hittar vi i sin katalog datorer, surfplattor, anslutna klockor och olika tillbehör (hörlurar, kamera, externt batteri, etc.) Denna gång är vi intresserade av ett av deras par med 100% trådlösa hörlurar. Huawei Freebuds 2 Pro. Under ganska lång tid har True Wireless-hörlurar verkligen svampat på ljudmarknaden. Det finns verkligen hundratals referenser tillgängliga. Det finns något för alla smaker och alla budgetar. Plötsligt har Huawei mycket att göra för att införa sina egna. Låt oss tillsammans ta reda på om den kinesiska tillverkaren har lyckats designa högpresterande hörlurar.

Bra poäng
– Bekväm, stabil
– Robust / IP54
– Funktionalitet


Negativa poäng
– Genomsnittlig autonomi jämfört med tävlingen (3 timmar i rad)
– isolering

Huawei Freebuds 2 Pro hörlurar


hörsnäcka-Huawei-Freebuds-2-Pro

Huawei Freebuds 2 Pro hörlurar kommer i en vitfärgad kartong. Förmaken är avbildad på framsidan. Tillverkaren har också belyst några av deras tekniska egenskaper. När lådan är öppen får du väskan som också används för att ladda hörlurarna, de två öronsnäckorna, en USB-C-kabel för att ladda fodralets batteri och en bruksanvisning. Freebuds 2 Pro finns tillgängliga för mindre än 150 euro på internet.

Med sin Freebuds 2 Pro vill Huawei tävla med Apple AirPods. Många företag som är verksamma inom ljudområdet har också inspirerats av Apple-märket True Wireless-hörlurar för att skapa egna modeller. Så när du gör en sökning på internet ser du många referenser som har samma design. Å andra sidan är ljudkvaliteten inte nödvändigtvis på mötet på alla modeller som erbjuds. Huawei är ett kinesiskt företag, men dess olika enheter sticker ut från konkurrenterna. Varumärket lyckas förena design, bra finish och kvalitet. Hon åkte med samma optik i åtanke när hon designade Freebuds 2 Pro.

Huawei Freebuds 2 Pro Test


hörlurar-Huawei-Freebuds-2-Pro

Huawei Freebuds 2 Pro är äkta trådlösa hörlurar. Denna typ av headset består alltid av två hörlurar för att lyssna på musik och en transportväska som också används för laddning. Det speciella med 100% trådlösa hörlurar är att det inte finns någon kabel som ansluter de två öronsnäckorna. Plötsligt är rörelsefriheten total, du hindras inte av en tråd under användning.

Låt oss börja med fodralet som följer med öronsnäckorna. Den här har ungefär samma design som Apple AirPods. Fallet med Freebuds 2 Pro är fortfarande lite större. Du måste bara lägga de två fodralet bredvid varandra för att se var Huawei har hämtat sin inspiration. Byggkvaliteten är tillfredsställande. Det är tufft och starkt, vi märkte inga tecken på svaghet. Väskan är gjord av plast med en blank yta. Vi testade den svarta versionen, men det fanns också en vit version. Den svarta versionen är känsligare för strimmor. Du måste använda en liten trasa för att radera eventuella märken som visas efter användning. Kåpan öppnas uppifrån (svängsystemet tål många öppna / stängningscykler). När den öppnats avslöjar den förmaken. Du måste skjuta in dem för att transportera och ladda dem. Du kan inte gå fel med riktningen när du vill ha dem snygga. Formen gjuten i plasten matchar headsetets form.

Väskan är nykter och kompakt. Tillverkaren har tryckt sin logotyp på framsidan (den är väldigt diskret). Väskan har också fyra lysdioder på framsidan som anger laddningsnivån. En parkopplingsknapp placerad på baksidan och USB-C-porten för laddning av batteriet är integrerad i fodralet. Väskan är väldigt lätt, du skjuter in den i valfri byxa eller jacka. Det glöms snabbt bort en gång i en av dina kläder. De Huawei Freebuds 2 Pro kan följa med dig överallt under dina resor.

Låt oss nu gå vidare till öronsnäckans format. En gång i handen märker vi än en gång att Huawei igen inspirerades av Apple AirPods. Deras mönster är likartade men inte identiska. Den del som går i öronkanalen är rundad och det finns en stav som sticker ut ur öronen (som på AirPods). Stammen är emellertid inte rundad, utan platt på Freebuds 2 Pro. För oss är denna form mer attraktiv, men framför allt ger den ett bättre grepp. Huawei True Wireless sitter lättare i dina öron. Vi gillar också integrationen av den lilla röda gränsen. Detta bryter upp svartvittens monoton beroende på vald version. Denna estetiska aspekt är inte extraordinär, men det gör att hörlurarna skiljer sig från AirPods.

Byggkvaliteten på båda öronkopparna är bra. De är utformade med samma plast som används för fodralet. Användningen av metall skulle möjliggöra bättre motstånd, men det skulle öka deras vikt. Det genererade också Bluetooth-mottagning. Även om hörlurarna är gjorda av plast är de tillräckligt starka för vardagligt bruk. De Huawei Freebuds 2 Pro-hörlurar kommer att hålla så länge du tar hand om det. Förvara dem säkert i fodralet när de inte används. Väl inne, kommer de att skyddas från stötar, fall, men framför allt kommer de att hindra dig från att förlora dem. Hörlurarna är IP54-certifierade. IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar en enhets motståndsnivå mot intrång i fasta och flytande kroppar. IP54 innebär att hörlurarna är skyddade mot damm, mikroskopiska rester och de är också skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Regn eller svett kommer inte att skada dem, men de kan inte sänkas ner i vatten. De är inte vattentäta.

Egenskaper


Huawei-Freebuds-2-Pro-recension

En gång i öronen är Huawei Freebuds 2 Pro bekväma och stabila. Deras låga vikt bidrar till god komfort (ett öronsnäcka väger 5 g). En gång på plats tar det bara några minuter att glömma deras närvaro. Du kan bära dem flera i rad utan att känna dig generad. Å andra sidan är dessa inte de mest diskreta True Wireless-hörlurarna på ljudmarknaden. De yttre delarna som sticker ut ur dina öron kommer att märkas av de omkring dig (som på Apple AirPods).

En av särdragen med Freebuds 2 Pro är att de inte är hörlurar i örat. Det finns ingen silikonspets som passar direkt i hörselgången. På den här modellen placeras förmakarna vid ingången till din kanal. De underhålls av tragus och antitragus. Denna design är en fördel för komfort, men inte för ljudisolering. Dämpningen av externt buller är nästan noll med denna typ av hörlurar. Detta är ganska logiskt eftersom din hörselgång inte är förseglad. Så Freebuds 2 Pro kommer inte att tilltala människor som vill helt fördjupa sig i sin musik. Även vid hög volym är du medveten om din omgivning.

Huawei Freebuds 2 Pro använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Denna standard förbättrar hastigheten och räckvidden för den trådlösa anslutningen. Det är väldigt enkelt att para ihop med dina olika källenheter. Du öppnar locket och trycker på parningsknappen på baksidan av fodralet. LED-lampan blinkar vitt för att indikera att parningsläget har startat. Du har inte längre valt hörlurarna i Bluetooth-menyn på din källenhet. När den första parningen är klar kommer Freebuds 2 Pro att anslutas automatiskt vid nästa användning.

Vissa funktioner har lagts till för att förbättra upplevelsen användning. Om du tar bort en hörlurar från öronen pausas musiken automatiskt. Den här funktionen är användbar om någon pratar med dig eller om du vill höra ett meddelande som spelas. Du kan också lyssna på musik med bara en hörlur. Kontrollerna utförs genom att knacka på utsidan av öronkåporna. Du måste trycka på höger öronkopp två gånger för att spela eller pausa din musik. Ett tryck på vänster hörsnäcka för att svara eller lägga på dina telefonsamtal. Du kan också utföra den här åtgärden för att starta röstassistenten på din smartphone. De saknade kontrollerna på Freebuds 2 Pro-hörlurar det är volymkontroll och navigering mellan ljudspår. Du måste därför ta din smartphone ur fickan för att justera ljudvolymen och välja musik.

Prestanda och ljudkvalitet


Huawei-Freebuds-2-Pro-test

Ljudet från Huawei Freebuds 2 Pro är inte lika tillfredsställande som det med True Wireless-hörlurarna från Sony eller Sennheiser. Audiofiler som älskar högkvalitativt ljud kan gå sina egna vägar. På den här modellen utnyttjar vi inte alla detaljer om instrumenten som finns i musiken. Ljudet saknar också klarhet, men det är ändå trevligt nog för att lyssna varje dag. Dessa True Wireless-hörlurar kommer snarare att tillfredsställa vanliga människor som inte kräver ljudkvaliteten. För ett försäljningspris på 150 euro förväntar vi oss bättre. Huawei borde ha arbetat lite mer på ljudåtergivningen.

Som vi berättade precis ovan är passiv isolering inte den starka punkten för dessa True Wireless-hörlurar. Faktum är att närvaron av hörsnäckan framför hörselgången inte dämpar yttre ljud. Du måste öka volymen så att ljudet runt dig blir mindre hörbart. De Freebuds 2 Pro är inte det bästa valet om du vill vara i din musikbubbla.

När hörlurarna har laddats har de tre timmars batteritid. Användningstiden varierar beroende på ljudvolymen. När du är platt, behöver du inte längre sätta tillbaka dem i väskan för laddning. När boxbatteriet är fulladdat får du 4 fulladdningar. Detta ger autonomin totalt 12 timmar. Dessa är inte de tuffaste True Wireless-hörlurarna på marknaden. Du laddar lådans batteri via USB-C-porten. Laddkabeln levereras i lådan. Om du har en Huawei Mate 20 Pro kan du använda omvänd laddningsfunktion för att ladda fodralet. Men den här funktionen är till liten nytta, omlastningen är för långsam.

Slutsats


test-Huawei-Freebuds-2-Pro

Huawei Freebuds 2 Pro är fantastiska True Wireless-hörlurar. De är långt ifrån perfekta, men är ett bra alternativ till Apples AirPods. De 100% trådlösa hörlurarna från Apple-märket har fördelar inom vissa områden och Freebuds 2 Pro lyckas sticka ut framför andra.

Det är tydligt att Apple-märket var först med att lansera denna typ av hörlurar, men andra tillverkare som Huawei visar att de har kommit med produkter som erbjuder samma kvalitet på designen. Vi placerar Freebuds 2 Pro på samma nivå som AirPods. Båda modellerna är bra val, men de är inte de bästa när det gäller ljud.

Huawei Freebuds 2 Pro hörlurar


Freebuds-2-Pro

köp nu