Skip to content

Granskning av Xiaomi Pro HD-hörlurar

Det kinesiska varumärket Xiaomi är känt för att tillverka avancerade smartphones som erbjuds till attraktiva priser. Men även för tillverkning av in-ear-hörlurar (särskilt Xiaomi-kolven 4). Varumärket fortsätter att utvecklas varje år, de utvecklar många produkter: smartphones, surfplattor, bärbara datorer, hörlurar, högtalare … Det finns många kinesiska märken som går in på marknaden, men de erbjuder inte alla produkter av kvalitet. För Xiaomi är det tillförlitligheten hos dessa produkter som gör det möjligt att få smeknamnet det kinesiska Apple. De kan producera in-ear hörlurar av hög kvalitet både vad gäller design, material och ljud, vi kommer att se om Xiaomi Pro HD har samma egenskaper.

Bra poäng
– Bygg kvalité
– bekvämt
– Ljudåtergivning


Negativa poäng
– Fjärrkontroll 100% kompatibel med Xiaomi-smartphones
– Topparna är inte trevliga när volymen är hög
– Ej vinklat uttag

Xiaomi mi hybrid pro hd


xiaomi-hybrid-pro-test

Produktmodellnummer: QTEJ02JY
Hjälm typ: I öra
Produkt vikt: 17g
Trådbunden kontroll: Tillgängliga
Färger: Silver
Kabellängd: 1,25 m
Jack typ: 3,5 mm pläterad
Nominell effekt: 5mW
Högtalarimpedans: 32Ohm
Känslighet: 98dB
Frekvenssvar: 20-40 000Hz

Xiaomi hybrid pro hd-test


xiaomi-mi-hybrid-pro-hd

Xiaomi mi hybrid pro hd levereras i en vit låda, på framsidan av lådan finns hörlurarna på bilden och på baksidan hittar du hörlurarnas egenskaper. När lådan har öppnats packas hörlurarna i en genomskinlig plastlåda.

Inuti lådan hittar du hörlurar, öronsnäckor i olika storlekar (XS, S, M, L), en skyddande tygpåse och en användarmanual. Du hittar dem till salu för cirka trettio euro på Internet!

Funktioner och design


xiaomi-in-ear-hybrid-pro

Xiaomi mi pro hd hörlurar är gjorda av aluminium, de har ett smidigt och rundat utseende. Användningen av aluminium för tillverkning av hörlurarna gör att de blir mer robusta jämfört med konkurrenterna som använder plast. “Y” -kabeln är helt gummi, jämfört med xiaomi mi iv hybrid där den nedre delen av kabeln är flätad nylon. Kabeln slutar med en rak 3,5 mm jack, det hade varit bättre att integrera en vinklad kontakt. Fjärrkontrollen är också tillverkad av aluminium och har tre knappar. Funktionerna förblir klassiska: du kan navigera mellan ljudspår, ändra volymen, ändra spår och ta eller avvisa dina telefonsamtal. Fjärrkontrollen är av bättre kvalitet än den som är integrerad i kolvhörlurarna 4, den är större och de tre knapparna är väl placerade. Men tyvärr fungerar fjärrkontrollen bara 100% med Xiaomi-smartphones. På vissa smartphones (IOS eller Android) finns det bara den centrala knappen som fungerar och på andra fungerar knappen för att justera volymen, men inte ändringen av ljudspår.

När hörlurarna väl är placerade i öronen passar de perfekt, de passar enkelt in i dina hörselgångar. De två hörlurarna är böjda, du kommer inte att kunna gå fel i riktningen, inskriptionerna “L” och “R” stämplade på intra kan också hjälpa dig. Hörlurarnas form förbättrar stöd och komfort. Du kommer inte känna något obehag även under en lång lyssningssession. För att förbättra passformen och komforten, tveka inte att testa de olika tipsen för att hitta de tips som bäst anpassar sig till din morfologi. En bra passform ger både bättre komfort och förbättrar även ljudisolering. Å andra sidan är de inte lämpliga för sportaktiviteter, det är att föredra att köpa hörlurar speciellt utformade för denna typ av aktivitet.

Prestanda och ljudkvalitet


xiaomi-hybrid-pro

Xiaomi in ear pro hd har en trevlig bas att lyssna på och de ger energi till alla musikgenrer, men bas och bas kan vara mer uttalad. Mellanområdet är tydligare och mer levande jämfört med äldre modeller, vilket ger en bättre lyssningsupplevelse på spår som innehåller sång. Topparna är lysande och genomträngande. Detaljnivån och tydligheten är fortfarande imponerande för detta pris. Topparna är väl transkriberade, men så snart volymen är högre är topparna av lägre kvalitet, det finns sibilansproblem.

Ljudisoleringen på xiaomi kolv pro hd minskar en del av omgivningsbuller. Men de isolerar inte helt ljudet som omger dig (vilket är positivt eller negativt enligt var och en önskar). Fyll inte isoleringsgapet genom att höja volymen på hörlurarna, eftersom ljudet blir sämre vid höga volymer på grund av möjligheten som höjderna producerar. Kom ihåg att långvarig lyssnande vid hög volym kan skada din hörsel och när den försämrats kan du inte gå tillbaka.

Slutsats


xiaomi-mi-pro-hd

Xiaomi har återigen bevisat att de kan göra en kvalitetsprodukt. även om Xiaomi pro hd är inte perfekt du får vad du betalar för. Å andra sidan behöver Xiaomi verkligen utforma en fjärrkontroll som är kompatibel med alla smartphones.

xiaomi mi hybrid pro hd


köp nu