Skip to content

Granskning av Sennheiser Momentum True Wireless-hörlurar

Det tyska företaget Sennheiser har funnits sedan den 1 juni 1945. Idag tillverkar det mikrofoner, headset, telefontillbehör, flyghuvudset och utrustning för proffs. I denna testa vi är intresserade av deras första helt trådlösa Bluetooth-hörlurar (True Wireless) Sennheiser Momentum True Wireless. Det är sant att marknaden för riktigt trådlösa hörlurar har exploderat en liten stund, varje tillverkare släpper sin egen modell. Så det är ganska logiskt att det prestigefyllda varumärket Sennheiser också integrerar denna marknad. Det kommer till den här marknaden senare, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Ta reda på om Momentum True Wireless lika eller överträffar konkurrerande hörlurar.

Bra poäng
– Balanserad ljudåtergivning
– Låg Bluetooth-latens
– Pålitlig och stabil trådlös anslutning
– Bekväm
– Konstruktion


Negativa poäng
– Ingen flerpunktsanslutning
– Beställningar
– mikrofon

Sennheiser Momentum True Wireless hörlurar


Momentum-True-Wireless

Sennheiser Momentum True Wireless-hörlurar kommer i en liten kartong i vit färg. Intran och höljet visas på framsidan och det finns också en del av deras egenskaper som är tryckta. När lådan är öppen hittar du inuti de trådlösa hörlurarna, silikonspetsar i flera storlekar (XS / S / M / L), transport / laddningsväska, en USB-C laddningskabel på 20 centimeter, en säkerhetsguide och en Uppstartnings Guide. Hörlurarna säljs för 299 € på internet.

Sennheiser Momentum True Wireless Test


hörlurar-Sennheiser-Momentum-True-Wireless

Så snart du har hörlurarna och fodralet i handen märker du att Sennheiser har tillämpat sig på deras design. Väskan som du också kommer att använda för laddning är mycket välgjord och robust nog för att klara stötar och droppar. När du sätter i Sennheiser Momentum True Wireless inuti kommer de att vara väl skyddade. Fodralets chassi är tillverkat av plast, men på utsidan är det täckt med ett fint tyg. Det är mycket mer attraktivt än vissa konkurrerande modeller. När det gäller dimensioner är fodralet 18,6 x 45 x 35 mm, det är inte det mest kompakta, men du kan ändå glida det i en av dina fickor. Du kommer inte att ha några problem att bära den på språng.

De två hörlurarna som du placerar i fodralet för att ladda dem är också av mycket god kvalitet. Skal som skyddar elektroniken är gjorda av plast. Men den bakre delen som är stämplad med märkeslogotypen är skyddad av aluminium. Tillverkaren specificerar att Momentum True Wireless har IPX4-certifiering. Detta innebär att de är skyddade mot stänkande vatten från alla håll, men de kan inte sänkas ner i vatten. Det är bättre att använda ett par hörlurar om du vill spela sport. Under vårt test gjorde vi några sportträningspass i deras företag. Det fanns inga problem med användningen, men de var inte särskilt utformade för sport. Så det är bättre att inte få dem att uthärda denna typ av aktivitet.

Hörlursskalet sticker ut något från dina öron, det finns mer kompakta True Wireless-modeller på ljudmarknaden. Men Sennheiser Momentum True Wireless förbli bekväm när du är placerad i dina kanaler. Även under långa lyssningssessioner kommer du inte att känna något obehag eller smärta. Det finns fyra storlekar av tips som levereras i lådan (XS / S / M / L). Du måste testa dem för att hitta de som bäst passar din kroppstyp. När de väl har valts placeras tipsen enkelt i dina paviljonger. Känslan av tryck förblir låg, hörlurarna erbjuder god isolering och de förblir stabila i alla situationer. Varje headset är tillräckligt lätt för att snabbt glömmas bort (71 gram på skalan). Intrasens form har också en positiv inverkan på komforten. Tack vare lyssningsläget “Transparent Hearing” förblir du medveten om din omgivning. Detta läge gör att du kan höra vad som händer runt dig utan att ta bort hörlurarna från öronen. När du inte längre använder dem placerar du dem i transport / laddningsfallet. De hittar lätt sin plats tack vare magnetiseringssystemet.

Egenskaper


Sennheiser-Momentum-True-Wireless-recension

Momentum True Wireless kan endast användas trådlöst tack vare Bluetooth-teknik i version 5.0 (codec som stöds: SBC, AAC, aptX, aptX LL). Anslutningen mellan dina olika enheter (smartphone / ljudspelare / surfplatta) är mycket enkel. Och en gång gör anslutningen förblir stabil. Det finns inga för tidiga snitt under användning. När du tar ut hörlurarna från fodralet startar anslutningen automatiskt. En mångfärgad lysdiod indikerar status för den trådlösa anslutningen. Latensen för den trådlösa anslutningen är tillräckligt låg för att kunna titta på videor. Om du använder aptX Low Latency-codec minskas latensen ytterligare, så det blir aldrig någon fördröjning mellan ljud och bild.

Kontrollknapparna är placerade på den bakre delen av intrasen. Det är lätt att upptäcka genom att röra vid beröringsytan på aluminiumdelen. Det finns inget att klaga på de funktioner som erbjuds och hastigheten på utförandet. Alla vanliga kontroller finns och det finns röst- och ljudindikationer för att vägleda användaren. Å andra sidan kan användningen av taktila ytor vara lite förvirrande först. Dessutom skiljer sig interaktionerna från andra modeller av True Wireless-hörlurar. Så det är bättre att titta på användarhandboken i papperskopia eller i den dedikerade applikationen för att förstå hur kontrollerna fungerar. Så du kommer inte att gå vilse första gången du använder hörlurarna.

Sennheiser-Momentum-True-Wireless-test

Sennheiser har utvecklat en dedikerad applikation för Momentum True Wireless. Det heter “Smart Control”, du kan ladda ner det från App Store eller Google Play. Det är en mycket enkel mobilapplikation som erbjuder ytterligare inställningar och funktioner. Tack vare det kan du känna till batterinivån, starta Transparent Hearing-läge, ändra ljudåtergivningen med en 3-band EQ, etc. Du justerar balansen mellan bas, mellanrum och diskant, men du tycker det är lämpligt med EQ, men anpassningen saknar fortfarande precision.

Som vi har sagt är kontrollerna ganska ovanliga. Genom att trycka på vänster öronkåpa kan du hantera din musikuppspelning, dubbel eller trippeltryck för att navigera mellan ljudspår och lång tryckning minskar ljudvolymen. Genom att trycka på höger hörlurar kan du starta din smarttelefons röstassistent eller ta ett telefonsamtal, en dubbel tryckning aktiverar Transparent hörselläge eller lägger på ett telefonsamtal och en lång tryckning ökar ljudvolymen. Det räcker att säga att det tar flera användningsområden för att komma dit, men som vanligt är det en tidsfråga. Vi beklagar bara att volymkontrollen saknar precision. Det är inte lätt att trycka tre gånger, ibland beaktas inte kommandot. Sennheiser borde ha integrerat ett fingerglidningssystem för att öka volymen. Det hade varit mer praktiskt, den här metoden används också på vissa konkurrerande True Wireless-hörlurar.

Prestanda och ljudkvalitet


Sennheiser-Momentum-True-Wireless-recension

Autonomin för Sennheiser Momentum True Wireless är 4 timmar och du kan ladda dem två gånger via lådan. Denna prestanda förblir genomsnittlig, de flesta sanna trådlösa hörlurar erbjuder 4-5 timmars batteritid. En lysdiod på baksidan av transport / laddningsboxen visar batteriets status. Du laddar fodralet med USB-C-porten på baksidan. Mikrofonen inbyggd i hörlurar ger bra röstupptagning. De är isolerade från bullret runt dig, även när du befinner dig i en bullrig miljö. Å andra sidan, om du är ute och det är mycket vind påverkas signalen mycket, andningen stör återgivningen.

Momentum True Wireless ligger högst upp på rankningen när det gäller ljudprestanda. De gör lika bra som Sony WF-1000X. När du spelar din musik får du ett balanserat ljud, hörlurarna ger en fantastisk lyssningsupplevelse. Ibland är det en viss accentuering av vissa frekvenser, men vid något tillfälle får bas, mellanregister eller diskant överhanden. Ljudbilden är perfekt läsbar oavsett vilken typ av musik du lyssnar på. Varje instrument som finns i ljudbilden är identifierbart. Membranen saknar lite lyhördhet, men precisionen finns från bas till diskant.

Basen är djup och kraftfull och sången är förståelig i alla situationer. Vi blev också överraskade över ljudåtergivningens kvalitet, inte alla True Wireless-intra gör det bra. Stereon är bred, vi kan skilja på alla skikt i ljudbilden. Även de mest exakta och subtila effekterna återges. Det enda vi kan skylla på dem för är deras brist på precision i diskanten. En flimrande effekt märks på vissa källor. Och du kommer inte att kunna lösa problemet med appens EQ.

Slutsats


test-Sennheiser-Momentum-True-Wireless

De första riktigt trådlösa hörlurarna från Sennheiser är en framgång. Inte allt är perfekt, men Momentum True Wireless ligger fortfarande högst upp på rankningen. Den trådlösa anslutningen är stabil, när de väl är i öronen är de bekväma och de har också bra ljudåtergivning. Å andra sidan är dessa True Wireless-hörlurar inte för alla budgetar (försäljningspris: 299 €).

Sennheiser Momentum True Wireless


köp nu