Skip to content

Granskning av Sennheiser CX 6.00 BT-hörlurar

Sennheiser är ett tyskt företag som har funnits sedan 1 juni 1945. Det tillverkar mikrofoner, headset, telefontillbehör, headset för flygare och utrustning för proffs. Det tyska varumärket har fått ett heligt rykte inom ljudområdet. I denna testa vi är intresserade av Sennheiser CX 6,00 BT. Dessa är Bluetooth-hörlurar med in-ear-design. Sennheiser hävdar det CX 6,00 BT ger överlägset stöd, komfort och fantastisk ljudkvalitet. Låt oss tillsammans ta reda på om tillverkarens löften hålls och om deras hörlurar kan vinna mot tävlingen.

Bra poäng
– Komfort och stöd
– Slutför order
– Låg latens (aptX)
– Exakt ljud
– Flerpunktsanslutning


Negativa poäng
– Autonomi
– Ingen bärpåse
– Treble framåt

Sennheiser CX 6.00 BT hörlurar


hörlurar-Sennheiser-CX-6.00-BT

Sennheiser CX 6.00 BT-hörlurarna levereras i en svart kartong. Bluetooth-hörlurarna visas på framsidan av lådan och tillverkaren har också skrivit ut en del av deras egenskaper. När lådan har öppnats får du CX 6.00 BT, en USB-laddningskabel, öronsnäckor i flera storlekar (XS / S / M / L) och vanligt pappersarbete (garanti, bruksanvisning, etc.) Hörlurarna säljs 99 € på den officiella Sennheiser-webbplatsen, men du kan köpa dem till ett bättre pris på Amazon-webbplatsen.

Sennheiser CX 6.00 BT Test


hörlurar-intra-sennheiser-cx-6,00-bt

Som vanligt har Sennheiser hållit sin design nykter. Skalen är svarta med en blå kant och på baksidan märker vi en liten kromplatta där märkeslogotypen är stämplad. De Sennheiser CX 6,00 BT presenteras i ett vackert fall. Sennheiser har tagit hand om förpackningen, tillbehören placeras i lådan. Inuti hittar du de 4 par monoflänsspetsarna av silikon. De finns i fyra olika storlekar för att säkerställa att de passar alla kroppstyper (XS, S, M, L). På tråden finns en liten plastbit som låter dig justera längden på kabeln som vilar på nacken. CX 6.00 BT är bekväma, vi kände inget obehag eller obehag under vårt test. Detta resultat beror på den lilla ramen och deras böjda former som underlättar införandet. Du kan använda dem i flera timmar i taget. En gång på plats i hörselgångarna förblir hörlurarna stabila. Det blir bara nödvändigt att byta ut dem ibland. Det som är synd är att Sennheiser inte erbjuder en väska. Detta tillbehör skulle ha skyddat dem under våra resor.

Sennheiser CX 6.00 BT-hörlurarna har ingen IPX-certifiering. Så din svett kan skada dem, det är bättre att välja en annan referens om du vill utöva din sport. Det enda som saknas när det gäller design är magnetisering av skroven. Detta skulle ha gjort det möjligt för dem att transporteras säkert runt halsen. Eftersom du inte är magnetisk måste du vara försiktig så att du inte tappar dem när förmakarna vilar på dina nyckelben. I värsta fall kan du bära dem genom att linda dem runt din handled. Du drar åt kabeln med den lilla plaststycket.

Funktioner och design


Sennheiser-CX-6.00-BT-recension

Fjärrkontrollen på kabeln är utrustad med 3 knappar, den har de vanliga funktionerna. Med huvudknappen kan du spela eller pausa din musik, svara / lägga på dina telefonsamtal och slå på / av hörlurarna (lång tryckning). Du kan också navigera mellan ljudspår och ändra volymstyrkan. Det tar ett långt tryck för att gå till nästa eller föregående spår. Och du utför där du trycker dubbelt och trippel för att ringa det sista numret du ringde och starta den virtuella assistenten från din smartphone. Knapparna är lyhörda, varje tryck känns igen. De tre knapparna är också lätt att identifiera.

Sennheiser-appen “Captune” kan laddas ner gratis från App Store eller Google Play. Det erbjuder en spelare att läsa musiken som du kommer att ha lagrat lokalt. Spelaren stöder MP3-, AAC-, WAV-, FLAC-, OGG-, AIFF- och Apple Lossless-filer. Du organiserar musikfiler i listor eller favoriter. Applikationen erbjuder också en konfigurerbar equalizer. Du ändrar frekvensresponsen enligt dina preferenser (10 band). Vi beklagar bara att utjämnaren bara är kompatibel med tidal musikstreaming-systemet.

Sennheiser CX 6.00 BT drar nytta av flerpunktsanslutningen. Du parar till exempel hörlurarna samtidigt på din smartphone och surfplatta. För att växla från en källa till en annan, pausa bara den första enheten och starta den andra, signalen växlar automatiskt. Handsfree-satsen tar upp röster bra, även om du befinner dig i en bullrig miljö. Å andra sidan, för att uppnå detta resultat måste du bära mikrofonen nära munnen. Bluetooth-latens är låg tack vare aptX Low Latency-codec. Du kommer att kunna titta på dina videor utan att det fördröjs mellan ljudet och bilden. För att dra nytta av det måste dina enheter naturligtvis vara kompatibla med aptX-codec.

Prestanda och ljudkvalitet


Sennheiser-CX-6.00-BT-test

CX 6.00 BT-batteriet placeras på den andra kabeln, vänd mot fjärrkontrollen. Du laddar upp den via mikro-USB-porten som är skyddad av en liten plastklämma. Kom ihåg att sätta på den igen, den får inte komma i kontakt med vätskor. Hörlurarna har 6 timmars batteritid efter 1,5 timmars laddning. De Sennheiser CX 6,00 BT har även snabb laddning, du får en och en halv timmes användning efter laddning i 10 minuter. En röst varnar dig 10 minuter innan batteriet är urladdat. På den positiva sidan är det möjligt att fortsätta använda hörlurarna när du laddar dem.

Ljudet är exakt, men återgivningen är fortfarande obalanserad. Sennheiser CX 6.00 BT erbjuder bra precision och låg distorsion över hela det hörbara spektrumet. Basen är ren och dynamisk och sången är begriplig och väldefinierad. Hörlurarna är också kraftfulla, med mycket bra harmonisk distorsion. Problemet med CX 6.00 BT är diskanten. Deras förstärkningar orsakar ett surt ljud som lyfter fram vissa instrument. Plötsligt upptar den övre delen av spektrumet dina trumhinnor. Det är synd, för den första halvan av det detaljerade och dynamiska spektrumet krossas av återgivningen av diskanten. Du kan ändra ljudet via den equalizer som finns i Captune-applikationen. Men denna modifiering är endast möjlig på musik som lagras lokalt.

Slutsats


test-Sennheiser-CX-6.00-BT

Sennheiser CX 6.00 BT är Bluetooth-hörlurar med nykter design, bra komfort och bra funktioner (handsfree-kit, multipoint-anslutning, låg latens, applikation). Ljudet är kraftfullt och exakt, men förblir obalanserat. Höjderna är för mycket i förgrunden. Ljudåtergivningen tilltalar inte alla användare.

Hörlurar intra sennheiser cx 6,00 b


köp nu