Skip to content

Granskning av rha ma750 trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar använde Bluetooth-teknik för flera år sedan, men vid den tiden presterade de inte tillräckligt bra. Anslutningen var inte stabil och komprimeringen påverkade ljudet. Idag har denna teknik utvecklats och de olika befintliga koderna är ansvariga för den trådlösa överföringen mellan sändaren (smartphone) och mottagaren (trådlösa hörlurar). De är baserade på Bluetooth och ställer in maximal ljudkvalitet, men de hanterar också signalen. Eftersom vissa smarttelefontillverkare har tagit bort uttaget måste dessutom hörlurstillverkare anpassa sig och erbjuda kompatibla produkter.

Den brittiska tillverkaren RHA vet hur man anpassar sig efter Bluetooth-hörlurar RHA MA750 trådlös är den trådlösa versionen av RHA MA750 in-ear hörlurar. Ta reda på det i vår testa så dessa trådlösa hörlurar överträffar konkurrerande produkter.

Bra poäng
– Metallskal
– IPX4-certifiering
– Stöd aptX codec
– Medföljande tillbehör
– Stabil trådlös anslutning


Negativa poäng
– Genomsnittlig autonomi
– Brist på bas
– Kabeln som ligger över örat när du bär hörlurarna tilltalar inte alla

Rha MA750 trådlösa hörlurar


rha-ma750-trådlösa hörlurar

RHA tar alltid hand om förpackningen av sina produkter och de är inget undantag med den här. Rha ma750 trådlösa hörlurar kommer i en vit och blå kartong. Intran är avbildad på framsidan av lådan. Lådans lock är avtagbart, när du öppnar hörlurarna är synliga genom en transparent vägg.

Inuti hittar du MA750 trådlösa hörlurar, en USB-A till USB-C laddningskabel, 6 par dubbeldensitets silikonspetsar (S x2, M x2, L x2), 2 par dubbelspetsfläns (S, L), 2 par formminnetips. En rostfri hållare för att bära spetsarna, ett tygväska och en klämma för att fästa på kabeln på dina kläder. Förpackningen är verkligen komplett. Hörlurarna säljs för 150 € på märkets officiella hemsida, men du kan köpa dem till ett mycket bättre pris på Amazon-webbplatsen.

Rha ma750 trådlöst test


rha-ma750-trådlöst-test

När du väl har dem i dina händer ger Rha ma750 trådlöst ett bra intryck. Hörlursskalarna är gjorda av metall, vilket ger dem en känsla av robusthet. Det här är trådlösa hörlurar, så elektroniken och batteriet måste lagras någonstans. På den här modellen bestämde varumärket att integrera dem i ett nackband. De är placerade på den främre delen (vänster och höger) av halsbandet. Dessa runda delar vilar på kragbenet när du bär hörlurarna. Annars Rha MA750 trådlösa hörlurar har en klassisk design, hörlurarna är anslutna med en kabel till halsremmen och det finns en inbyggd fjärrkontroll på den raka kabeln.

Skalna är gjorda av rostfritt stål, halsremmen är tillverkad av gummi och kopparkabeln är täckt med en antikroppsbeläggning. Vad är bra med rha ma750 trådlöst är att de är IPX4-certifierade. Detta innebär att de har skydd mot stänkande vatten. Du kan använda dem utomhus i regnet och de motstår din svett. Å andra sidan är de inte vattentäta, du kan inte helt doppa dem i vatten.

Funktioner och design


rha-ma750-trådlös recension

Hörlurarna är placerade runt öronen när du bär dem. Kabelns övre del är tjockare så att kabelns kontakt på huden blir bekvämare. Över-örat-kabeln tilltalar inte alla användare, men den här designen hjälper till att hålla hörlurarna säkra i dina hörselgångar. Kabelbeläggningen eliminerar mikrofonproblem (kabelbrus). Och baksidan av fodralet är magnetisk, anslut bara de två hörlurarna till varandra för att undvika att tappa dem. Denna funktion är användbar när du inte använder rha ma750 trådlöst. Problemet är att den övre delen av kabeln, den som går runt öronen, är stel. Som ett resultat är anslutningen av de magnetiska delarna inte optimal.

När hörlurarna väl har placerats i dina hörselgångar är de bekväma att bära. Att placera kabeln runt öronen minskar vikten lite och gör att intrasen kan vara stabila när du använder dem. Med de många tillgängliga tipsen (totalt 10 par) är du säker på att hitta rätt passform. Du måste testa dem för att hitta de som bäst passar din kroppstyp. Silikonspetsarna är klassiska, de släpper ut ljud från utsidan. Dubbelflänsade ändkåpor passar djupare in i ditt kanalarbete och dämpar yttre ljud. Tips om minneskum är de bästa. De erbjuder den bästa isoleringen och de är superbekväma. Skummet deformeras och anpassar sig lättare till öronkanalernas morfologi.

Fjärrkontrollen med 3 knappar och mikrofon är integrerad på den raka kabeln, den är byggd i rostfritt stål. Du kan använda den för att interagera med din musik och hantera dina telefonsamtal. Om du fortsätter att trycka på mittknappen i några sekunder startar du röstassistenten (Siri eller Google-assistenten). Halsremmen vibrerar när du får ett telefonsamtal på din smartphone. Detta är en användbar funktion om du inte har telefonen med dig när du använder Rha ma750 Bluetooth.

Prestanda och ljudkvalitet


test-rha-ma750-trådlöst

Den trådlösa anslutningen till rha ma750 wireless är stabil och pålitlig, de kopplas inte slumpmässigt bort. Även 15 meter från vår telefon kan de strömma musik utan avbrott. Hörlurarna stöder SBC, AAC och Qualcomms aptX-codec. Du kan para ihop hörlurarna med Bluetooth-teknik eller NFC-chipet till vänster på nackremmen. På höger sida hittar du USB-C-laddningsporten, strömbrytaren och en vitfärgad lysdiod.

Om du använder hörlurarna med 50% volym kommer du att kunna nå 11 timmars användning (RHA meddelar 12 timmar). Men om du höjer volymen kommer du närmare 10 timmars lyssnande. Detta är inte extraordinärt, för vissa mycket mindre kända märken har ibland 20 timmars batteritid. Men en batteritid på 10-12 timmar kommer att vara mer än tillräckligt för de flesta användare.

Rha ma750 trådlösa hörlurar är utrustade med specialdesignade dynamiska givare (modell 560.1). Deras frekvenssvar varierar från 16 Hz till 22 kHz. Många konkurrerande hörlurar har dominerande bas. Men inte rha ma750 trådlöst, precis ljudåtergivningen saknar bas. På vissa låtar är bristen på baskraft uppenbar. Inledningsvis undrar vi om det var ett problem med passform, hörlurarna var kanske dåligt placerade i våra hörselgångar. Men nej, för oss saknar basen verkligen slag. Fördelen är att mids och highs är mer hörbara, du kan höra de olika detaljerna i dessa frekvenser. RHA fokuserade på att reproducera mellan- och höjdpunkter. Om du letar efter bästa möjliga ljudisolering rekommenderar vi att du använder öronspetsarna med minneskum.

Slutsats


rha-ma750-trådlöst

De rha ma750 trådlöst är ganska dyra Bluetooth-hörlurar. Men de erbjuder kvalitetsdesign. När de väl är placerade i öronkanalerna är de bekväma att bära och förpackningen är komplett, RHA erbjuder många tillbehör. Det är bara det om du gillar ljudåtergivningar med dominerande bas rha ma750 trådlösa hörlurar kommer inte att tillfredsställa dig. Ljud fokuserar på mids och highs

Rha ma750 trådlösa Bluetooth-hörlurar


köp nu