Skip to content

Granskning av RHA MA650 trådlösa hörlurar

Det har skett många förändringar inom hörlurar. Innan de var utrustade med samma teknik, komponenter och de var identiska när det gäller design och funktionalitet. Men nu har saker och ting utvecklats, det finns trådbundna / trådlösa hörlurar, utrustade med innovativ teknik som ANC. Även om intramarknaden är väl försedd med referenser finns det företag som försöker ta marknadsandelar. I synnerhet det brittiska företaget RHA med hörlurarna MA650 Trådlös. De är designade för användning på resande fot, de är svettbeständiga och du kan använda dem med vilken Bluetooth-enhet som helst. Upptäck de positiva och negativa attraktionerna för dessa trådlösa intras i vårt test.

Bra poäng
– Detaljerat och kraftfullt ljud
– Begagnade material
– bekvämt
– Autonomi
– Medföljande tillbehör


Negativa poäng
– Höga mids
– Ingen flerpunktsanslutning

RHA MA650 Bluetooth


RHA-MA650-trådlös

När lådan öppnas hittar du hörlurarna noggrant skyddade i ett block av grått skum. Lådans framsida är avtagbar, du hittar ett foto av hörlurarna på pappdelen. När du tar bort skummet och plastöverdraget upptäcker du tre kartongfack. Det finns bilder som illustrerar deras innehåll.

När de väl har packats upp ur lådan hittar du inuti MA650 trådlösa hörlurar, en USB-A till USB-C-laddningskabel, 6 par dubbeldensitets silikonspetsar (2x S / 2x M / 2x L), 2 par dubbelfläns spetsar (S / L), ett par minnesskumspetsar, en rostfri hållare för att förvara spetsarna och ett tygväska. RHA har tagit hand om sin förpackning, det finns många tillbehör. Satsen finns tillgänglig för 99,95 € på den officiella RHA-webbplatsen, men de säljs ibland billigare på Amazon-webbplatsen!

RHA MA650 trådlöst test


RHA-MA650-Trådlös-Bluetooth

För närvarande vänder företag som utvecklar hörlurar till “äkta trådlösa”, det vill säga riktigt trådlösa hörlurar. De RHA MA650 trådlös är mer vanliga använder de en choker-design. De förnyade inte designmässigt eftersom hörlursskalarna använder samma platta och rundade form (Aerophonic) som sin föregångarmodell. Hörlurarna använder aluminiumskal, detta material används i många referenser från RHA-företaget. De två hörlurarna är anslutna till halsremmen med en kabel, det finns en fjärrkontroll som finns under höger hörlur. I vilket fall som helst fortsätter företaget att leva upp till sitt rykte, finishen är rena och snygga. Det finns två versioner, en i svart färg och en annan i vit färg.

Funktioner och design


rha-ma650-trådlöst-test

Halsremmen är utrustad med två små aluminiumringar i änden, resten är gummi. Den del som går runt nacken är flexibel och de två rundade delarna vilar på kragbenet. Batteriet och elektroniken är integrerade inuti. Du kan använda dem för sport eftersom de är IPX4-certifierade (skydd mot stänkande vatten från alla håll). De RHA MA650 Bluetooth studsa inte mot din kropp även när du är på språng, så du kan använda dem för din dagliga pendling och även för att gå till gymmet.

Som alltid erbjuder RHA-företaget många tips i sin förpackning. Det är svårt att inte hitta tips som anpassar sig till din morfologi. Om du vill minska buller utifrån så mycket som möjligt, rekommenderar vi att du använder paret med öronspetsar med minneskum. De RHA MA650 trådlös passar lätt i dina hörselgångar och är relativt lätta i vikt. Kablarnas längd och flexibilitet ger bra stöd även på resande fot.

Kontrollerna på RHA MA650 Wireless Bluetooth är inte integrerade i halsremmen utan i en 3-knapps fjärrkontroll under höger hörlur. Den erbjuder de klassiska kontrollfunktionerna, du kan spela / pausa din musik, navigera mellan ljudspår (nästa / föregående låt), justera volymen, hantera dina telefonsamtal och aktivera telefonens personliga assistent (Google Assistant, Sir, etc.) knapparna är lyhörda och lätta att upptäcka med fingrarna. Om du vill slå på eller para ihop RHA MA650 Trådlösa hörlurar du måste trycka på knappen i slutet av halsremmen, USB-C-laddningsporten är placerad bredvid den. Det finns en indikatorlampa som visar när batteriet är lågt och om hörlurarna är på. För att använda dem, slå bara på hörlurarna genom att hålla ner strömbrytaren i några sekunder. De går in i parningsläge och du måste bara välja dem i Bluetooth-menyn på din enhet.

Prestanda och ljudkvalitet


test-rha-ma650-trådlöst

RHA MA650 trådlösa hörlurar är kompatibla med aptX-codec som erbjuder nära CD-kvalitet. Trådlöst ljud är bättre, naturligtvis måste din telefon vara kompatibel. Det finns också ett NFC-chip som gör parningen ännu enklare och snabbare. Hörlurarna har en batteritid på 12 timmar. Det finns inget som säger batterinivån, men ett snabbt tryck på envägsknappen säger om batteriet är under 80%, 60% etc. De har en automatisk avstängningsfunktion, efter fem minuters inaktivitet stänger de av, detta sparar batteriet. Den trådlösa anslutningen är effektiv, det finns nästan ingen störning. Du kan lägga din telefon i fickan när du använder hörlurarna kommer det inte att bli någon avskärning.

RHA MA650 Wireless är utrustad med en specialdesignad drivrutin (modell 380.1). På den trådbundna modellen var basen för närvarande, RHA modifierade rendering och nu på den här Bluetooth-versionen är de mer balanserade. Alla frekvenser i spektrumet är hörbara, basen bryter inte mot resten av spektrumet. Ljudåtergivningen är dynamisk och ren, det finns goda känslor av nedsänkning. Medierna är tydliga och exakta, återgivningen av rösterna är märkbar. Å andra sidan är höga mids mycket närvarande, vilket ibland ger ett skimrande ljud. Men ljudet blir aldrig smärtsamt för dina trumhinnor och det finns inget sibilansproblem. Isoleringen från minneskumspetsarna förbättrar den stereofoniska scenen och förstärker känslan av nedsänkning. De revolutionerar inte ljudvärlden, men ljudet är bra.

Slutsats


RHA-MA650-Bluetooth

Det brittiska företaget RHA utvecklar högpresterande och pålitliga trådlösa hörlurar. RHA MA650 Wireless är mycket välbyggda och de levereras med en hel del tillbehör. När du väl har valt rätt par öronspetsar är de bekväma att bära och det finns bra stöd. Deras specialdesignade givare erbjuder en tydlig ljudåtergivning, det finns bara de höga mids som ibland är lite för närvarande.

RHA MA650 Trådlös


köp nu