Skip to content

Granskning av Marshall Minor II Bluetooth-hörlurar

Det brittiska företaget Marshall är en av världens största tillverkare av elgitarrförstärkare. Det är med sina förstärkare som varumärket har gjort sig känt, men det har nu varit under ganska många år att varumärket har diversifierat. Idag designar och säljer det också basförstärkare, effektpedaler, hörlurar, hörlurar, högtalare etc. I denna testa Vi är intresserade av deras nya par Bluetooth-hörlurar Marshall Minor II Bluetooth. Den trådbundna versionen av Minor var inte särskilt övertygande, men den här trådlösa versionen är annorlunda (ja det är vad den brittiska tillverkaren lovar). De Minor II Bluetooth skulle vara bekvämt, varaktigt (12 timmars autonomi) och skulle erbjuda en bra ljudprestanda (rika toppar, exakt mids och balanserad bas). Låt oss tillsammans ta reda på om dessa Bluetooth-hörlurar håller sina löften.

Bra poäng
– Konstruktion
– Autonomi
– Slutför order


Negativa poäng
– Passiv isolering
– Design / komfort

Marshall Minor II Bluetooth-hörlurar


Marshall-Minor-2-Bluetooth

Marshall Minor II Bluetooth-hörlurar kommer i en fin kartong. Tillverkaren har tagit hand om förpackningen. När rutan är öppen hittar du inuti Bluetooth-hörlurarna, en laddningskabel och en bruksanvisning. Så inte mycket tillbehörsnivå, vi skulle ha velat ha ett litet transport- / skyddsskydd (den här typen av tillbehör är inte särskilt dyr). Hörlurarna säljs € 129 på den officiella Marshall-webbplatsen, men du kan köpa dem till ett bättre pris på Amazon-webbplatsen.

Marshall Minor II Bluetooth-test


Marshall-Minor-II-Bluetooth-recension

Denna nya version av Minor har en semi-intra design. Tipsen på öronkåporna är inte påträngande, de placeras vid ingången till din hörselgång. På utsidan av skyddsfodralet kan du se ett guldfärgat element stämplat med Marshall-logotypen. Detta förstärker estetiken i helheten. Förutom det uppenbara sammanfogningen mellan skalet och spetsen är allt mycket bra på Marshall Minor II Bluetooth. Det finns inget att säga om ytbehandlingarna och hörlurarna är tuffa nog för att motstå stötar och droppar. Marshall bestämde sig för att dölja kabeln i intrasskrovet. Detta system gör att kabeln kan glida, du kan skapa en slinga som du kommer att använda som en stabilisator. Slingan är placerad mot brosket i dina öron, detta gör att du kan erbjuda ett bättre stöd under din användning.

Spännet förbättrar stabiliteten, men komfort är fortfarande ett problem med Minor II Bluetooth. Tipsen på skalen kan inte tas bort, så hörlurarna anpassar sig inte till alla kroppstyper. Skal och spetsar är inte tunga, men fortfarande skrymmande. När du sätter in hörlurarna i öronen är känslan ganska konstig och intrasen är obekväma. Under vår användning kände vi inte någon smärta, men obehag samtidigt. Du kommer inte att kunna bära dem på flera timmar i taget. Dessutom, på grund av denna design, är passiv isolering nästan obefintlig. Denna modell rekommenderas inte om du vill isoleras från omgivningen (om du vill vara i din musikbubbla).

Egenskaper


Marshall-Minor-II-Bluetooth-test

Dessa hörlurar är Bluetooth-in-ear-hörlurar med en kabel som ansluter de två öronsnäckorna. Fördelen jämfört med True Wireless-hörlurar (verkligen trådlös) är att det finns en fjärrkontroll för att interagera med din musik, ett batteri med större kapacitet, därför bättre autonomi. Och kvaliteten på handsfree-satsen är också bättre. På dessa punkter Marshall Minor II Bluetooth-hörlurar är en framgång.

Kontrollerna är integrerade på den gyllene knappen på fjärrkontrollen. De flesta Marshall-hörlurar använder detta system. Du använder den här lilla joysticken för att spela eller pausa din musik, svara / lägga på ett telefonsamtal (kort tryck), navigera mellan ljudspår (framåt / bakåt), justera volymeffekten (upp / ner) och slå på / växla av hörlurarna eller starta Bluetooth-parning (lång tryckning). Eftersom knappen är placerad på fjärrkontrollen är det inte alltid klart i vilken riktning man ska manipulera den (upp / ner, framåt / bakåt). Det är bäst att vara stilla för att vara säker på att du trycker på knappen i rätt riktning. Plötsligt är denna typ av kommando inte särskilt praktisk att använda med dessa Bluetooth-hörlurar. Tillverkaren borde ha använt en knapp med tre knappar, den är klassisk men lättare att hantera.

Micro USB-porten för laddning är placerad på kanten av fjärrkontrollen. Alldeles bredvid den finns en lysdiod som indikerar hörlurarnas status. När det blinkar vitt betyder det att intra är på, i rött betyder det att de laddas och när lysdioden är blå betyder det att de parar ihop. Tillverkaren lovar 12 timmars autonomi med Marshall Minor II Bluetooth. Vi överträffade denna prestanda under vårt test. Hörlurarna varade i mer än 15 timmar med en volym på 75%. Batterinivån visas på din smartphone och när det finns en timmes batteritid hörs en ljudsignal (en gitarrriff).

Prestanda och ljudkvalitet


hörlurar-Marshall-Minor-II-Bluetooth

Handsfree-satsen är ganska genomsnittlig, rösterna är fortfarande begripliga även i en bullrig miljö. Tack vare Bluetooth aptX Low Latency kan du titta på videor utan att fördröja mellan ljud och bild. Å andra sidan måste din externa enhet (smartphone / ljudspelare) vara kompatibel med denna codec. Med de andra koderna är latensen för hög, så det finns en fördröjning.

Så snart du startar din musik märker du omedelbart att ljudåtergivningen på Marshall Minor II Bluetooth saknar balans. Dessutom skiljer sig ljudet utifrån din morfologi. För ja, om intrarna inte blockerar din hörselgång bra kommer det att variera basnivån. Så de kommer att finnas tillräckligt närvarande eller inte beroende på formen på dina öron. Detta bevisar återigen att designen av Minor II Bluetooth är verkligen problematiskt. Rendering kommer att vara tillfredsställande beroende på din morfologi.

Ljudet saknar också precision, blandningens olika lager är för blandade. Det är svårt att skilja och placera instrumenten. Harmonisk distorsion förblir låg över hela spektrumet. Å andra sidan saknar hörlurarna något ström, Marshall har redan gjort bättre på denna punkt. Dessutom är det omöjligt att få en uppslukande ljudåtergivning på grund av den låga passiva isoleringen. Om du befinner dig i en bullrig miljö störs ljudet nödvändigtvis av buller från utsidan.

Slutsats


test-Marshall-Minor-II-Bluetooth

Marshall Minor II Bluetooth-hörlurar har en snygg design och bra robusthet. Å andra sidan kommer den låga passiva isoleringen och deras ljudprestanda inte att behaga alla. Det är bäst att prova dem för att ta reda på om de anpassar sig till din morfologi och särskilt för att ta reda på om ljudåtergivningen tillfredsställer dig.

Marshall Minor 2 Bluetooth


köp nu