Skip to content

Granskning av Jabra Elite 75t hörlurar

Jabra är ett dansk företag som specialiserat sig på ljudprodukter. Du hittar allt i katalogen: ljudhörlurar, headset, in-ear-hörlurar / Bluetooth / Sport, kontorshögtalare etc. Företaget har utvecklat många riktmärken över tiden. Dessa olika produkter utformades för att tillfredsställa den professionella miljön och allmänheten. Vi har redan testat flera av varumärkets referenser. Den här gången är vi intresserade av efterträdarna till Jabra Elite 65t som helt enkelt namngavs Jabra Elite 75t. Kommer den här nya versionen av True Wireless-hörlurar att klättra upp till toppen av pallen? Ta reda på svaret i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Komfort / support
– Iosation
– Autonomi
– Fullständig ansökan


Negativa poäng
– Fördröjning

Jabra Elite 75t hörlurar


hörlurar-jabra-elite-75t

Marknaden för True Wireless-hörlurar (100% trådlösa) har exploderat ett tag. Alla tillverkare som är verksamma inom audio och High Tech släpper sina modeller. Bland alla dess varumärken är Apple, Sony, Sennheiser, Bose, etc. listan blir längre och längre varje dag. Det finns nu en uppsjö av verkligt trådlösa hörlursmodeller på marknaden. Det måste sägas att de olika tillverkarna förnyar sina sortiment. Detta är också vad Jabra bestämde sig för genom att erbjuda efterträdare till Elite 65t. Jabra Elite 75t tar över vissa funktioner från den äldre generationen, men det finns fortfarande några nya funktioner på programmet.

Låt oss börja med förpackningen som återigen är snygg. Hörlurarna levereras i en grå och gul kartong. På framsidan kan vi se ett foto av atrierna. Tillverkaren har också skrivit ut en del av deras tekniska egenskaper. Det belyser särskilt deras trådlösa anslutningar, autonomi och integrerade mikrofoner. När du har avmarkerat allt får du laddnings- / bärväskan, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, öronsnäckorna i olika storlek, en USB-C-laddningskabel och lite pappersarbete. Elite 75t finns för 170 euro på internet.

Jabra Elite 75t-test


hörlurar-jabra-elite-75t

Med Apple var det danska varumärket Jabra bland de första som kom in på marknaden för True Wireless-hörlurar. Det första du märker när hörlurarna är i din hand är att de erbjuder en bra design. Tillverkaren använde kvalitetsmaterial och det är inget fel på byggkvaliteten. Helheten är robust. De två öronsnäckorna som vi använder för att lyssna på musik är relativt kompakta. Det syns på bilderna, men vi påpekar att Jabra Elite 75t är äkta trådlösa hörlurar. Spetsen på den tränger igenom hörselgången under användning. Hörlurarna har en IP55-certifiering. Detta innebär att de är skyddade mot damm och mot vattenstrålar som kommer från alla håll. Du kan därför använda dem för sport eller när det regnar. Att uppmärksamma vattentålighet betyder inte vattentätt (många användare gör aldrig skillnad). Du kommer inte att kunna sänka ner dem helt i vatten.

Fodralet som medföljer hörlurarna används för transport, men också för att ladda dem. Detta är en funktion som kan hittas med alla 100% trådlösa hörlurar. Fallformatet har utvecklats något från 65t. Den har ett lite plattare och mer kompakt format. Så du har inga problem att skjuta in den i en byxficka. Elite 75t följer dig på alla dina resor utan att bli besvärlig. Det finns inte mycket att säga om utformningen av ärendet. Vi märkte bara att locket var mer solid och lättare att öppna. Du har inga problem med att ta bort och byta ut de två öronkåporna. Dessa hålls också magnetiskt för att förhindra oavsiktliga fall.

Egenskaper


jabra-elite-75t-recension

Anslutningen till din ljudkälla är alltid så enkel. Jabra Elite 75t använder Bluetooth-teknik och är kompatibel med SBC- och AAC-codecs (ingen aptX eller LDAC). När du använder den första gången är det lämpligt att placera öronsnäckorna i fodralet och ladda batteriet. När det är klart tar du hörlurarna ur lådan för att starta trådlös ihopparning. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din källenhet för att välja Elite 75t. Ihopparningen går snabbt och enkelt. Det är möjligt att ansluta två enheter samtidigt. Detta kallas en flerpunktsanslutning. Observera att höger headset kan användas i monoläge. Detta kommer att vara användbart om du vill lyssna på din musik medan du är medveten om din omgivning. Den trådlösa anslutningen förblev alltid stabil under vårt test. Å andra sidan är latensen sämre än med 65t. Som ett resultat är dessa inte de bästa Bluetooth-hörlurarna för att titta på videor på de olika streamingtjänsterna (Netflix, Molotov, YouTube, etc.)

Som vi berättade precis ovan är Jabra Elite 75t True Wireless in-ear hörlurar. Munstycket går in i öronen. Tillverkaren tillhandahåller också flera storlekar av tips så att hörlurarna anpassar sig till olika morfologier. Du måste därför ta dig tid att välja rätt storlek. Detta steg bör inte försummas, eftersom det påverkar komfort, stabilitet, isolering och genom återverkan på ljudåtergivningen. Elite 75t har en design lite mer kompakt än 65t, plötsligt är komforten överlägsen. Dessa 100% trådlösa hörlurar passar bekvämt i användarens hörselgång. Även om de är intra, kände vi inte ett starkt tryck under användning. Efteråt kommer riktigt känsliga människor fortfarande att behöva vända sig till semi-intras-modeller (till exempel AirPods). För oss var det inget problem att sätta in spetsen. Vi kunde lyssna på vår musik i flera timmar i taget utan att bli störd av penetrationen. Det är inget fel med stabiliteten också. Vi använde dem inte för sport, men det är fullt möjligt att springa med dem. Det hade varit synd att de inte tillfredsställer sportanvändare, eftersom de är IP55-certifierade.

Kontrollknapparna är integrerade på utsidan av öronkåporna. Alla vanliga kontroller finns: musikhantering, volym, telefonsamtal, navigering mellan ljudspår eller lanseringen av röstassistenten på din smartphone. Det finns också “HearThrough” -läget som kan aktiveras. Det senare låter dig lyssna på ljudet runt dig utan att ta bort hörlurarna från öronen. De två knapparna är perfekt integrerade och är mycket lätta att använda. De olika interaktionerna styrs av ljud- och rösteffekter. Så du kommer aldrig att gå vilse när du interagerar.

Jabra Sound + -appen finns kvar. Du kan ladda ner den gratis från App Store och Google Play Store. Det som är användbart med den här appen är att de erbjuder många indikationer och funktioner för att använda Jabra Elite 75t-hörlurarna. Det finns en 5-bands equalizer för att ändra ljudet, möjligheten att styra HearThrough-läget, välja röstassistent, ändra hanteringen av uppspelning / pausa telefonsamtal etc. Appen är komplett och enkel att använda. Vi informerar dig om att det är översatt till svenskar.

Prestanda och ljudkvalitet


jabra-elite-75t-test

Jabra Elite 75t-hörlurarna har 6 mm-drivrutiner med en bandbredd på 20 till 20 Hz. Att lyssna med Elite 75t görs på två sätt. Den första är neutral, det vill säga utan att påverka förinställningen eller equalizern integrerad i applikationen. I neutralt läge erbjuder hörlurarna mycket bas. Den är närvarande, rund, men inte påträngande. Basen kommer inte att absorbera återgivningen av mellanregistret och diskanten. Om du inte gillar den här lilla åtkomsten till basen behöver du inte gå till appen och spela med equalizern. Du kommer att kunna ändra equalizerkurvan eller direkt välja förinställningarna (diskant, bas, dynamik, etc.) Du kommer verkligen att kunna anpassa ljudet.

Sammantaget är ljudet bättre än föregående generation. Diskanten är finare och tydligare. Vi känner att Jabra verkligen har arbetat med denna aspekt av ljud. Detta är också fallet för digital bearbetning. Ljudet är bättre arbetat och renare. Det är mer troget mot källan, vi noterar också att ljudbilden är mycket bred. Du låter aldrig aggressiv, om inte grundsignalen är dålig. Dessa True Wireless in-ear-hörlurar kan leverera ljud av mycket god kvalitet. Vi lyckas upptäcka subtiliteterna av instrument som är rika på instrument. Vi lider inte av sibilance (när det hänger på diskanten). Med en bra fil får du tydlig ljudkvalitet. Det som också har oss mer är dynamiken. Jabra är på uppgång i ljud. Ingenjörer arbetar och behärskar mer och mer ljuddelen av sina produkter. De vet perfekt hur man får ut det mesta av SBC- och AAC-koderna och får extremt rent och dynamiskt ljud och framför allt anpassningsbart. Det är riktigt trevligt att ha möjlighet att justera bandbredden efter önskemål.

Jabra Elite 75t erbjuder inte aktiv brusreducering. Men lyckligtvis passiv isolering lyckas isolera oss korrekt från omgivande buller och de även om vi placeras på en bullrig plats. Som vi berättade precis ovanför in-ear-tipsen spelar en roll för isolering, så var noga med att välja dem klokt. Din hörselgång bör vara tätad för att förhindra intrång i yttre ljud. HearThrough-läget fungerar bra. Du slår på den och du kan höra ljuden runt dig utan att ta bort hörlurarna från öronen. Du kan aktivera den för att kunna utbyta med en vän eller helt enkelt för att höra ljudmeddelandet från en station eller i tunnelbanan.

75t är mer uthålliga än 65t. När de är fulladdade ger hörlurarna ungefär 7 timmars batteritid. Vi påminner dig om att användningstiden varierar beroende på volym och användning av andra funktioner (telefonsamtal, HearThrough-läge). När batteriet är urladdat behöver du inte sätta tillbaka dem i laddningsfodralet. Detta möjliggör två fulla laddningar. Du laddar batteriet i lådan via USB-C-porten. Laddningskabeln levereras i lådan.

De inbyggda mikrofonerna i Jabra Elite 75t är inte superkvalitativa. Du kommer att kunna göra dig hörd och förstått i en lugn miljö. Å andra sidan kommer rendering att vara helt annorlunda om det finns buller runt dig. På en bullrig plats (upptagen gata, kollektivtrafik) är rösterna dämpade och hackiga. Så det är bäst att ta din smartphone rakt ur fickan om du får ett telefonsamtal. Som ofta är fallet med Bluetooth-hörlurar.

Slutsats


test-jabra-elite-75t

Är det värt kostnaden för att ändra 65t för 75t? Dessa nya True Wireless-hörlurar erbjuder en mer kompakt design, bättre komfort och bättre batteritid. Ljudkvaliteten har också utvecklats, men förändringen är inte heller överväldigande. Så om du har Elite 65t är det inte värt att byta. Å andra sidan kommer nya användare av 100% trådlösa hörlurar att vara helt nöjda med Jabra Elite 75t. Tillverkaren har lyckats övertyga oss med sina nya True Wireless-intras.

Jabra Elite 75t hörlurar


köp nu