Skip to content

Focal Sphear Wireless Earphones Review

Fokal är ett franskt företag som designar och marknadsför högkvalitativa ljudsystem sedan 1980. Huvudkontoret är baserat i Saint-Étienne. Varumärket har designat högkvalitativ ljudutrustning i nästan 40 år. Det är ett av de bästa företagen i ljudindustrin. Det svenskar företaget designar avancerade produkter, men det försöker också tillfredsställa användare som har en lägre budget. Så förutom de olika typerna av högtalare erbjuder Focal hörlurar och hörlurar till salu.

I denna testa vi är intresserade av hörlurar Sphear Wireless. Det här är trådlösa hörlurar, men inte True Wireless (en kabel ansluter de två öronsnäckorna). Enligt Focal erbjuder de exakt ljud och förbättrar rörelsefriheten tack vare Bluetooth-anslutningen. Låt oss ta reda på tillsammans om löftena hålls.

Bra poäng
– Balanserat ljud
– Bra autonomi
– Lätt och bekväm


Negativa poäng
– Micro USB-anslutning
– Ingen IPX-certifiering

Focal Sphear trådlösa hörlurar


hörlurar-Focal-Sphear-Wireless

Focal Sphear Wireless hörlurar kommer i en helt svart låda. När lådan öppnas får du flera saker. Trådlösa hörlurar, papper (bruksanvisning och snabbstartsguide), en sammetpåse för att skydda hörlurarna under resan, en USB-typ A till mikro-USB-kabel för att ladda batteriet, tre par öronsnäckor av silikon i flera storlekar, tre par med formminnestips och ett klipp för att fästa hörlurskabeln i dina kläder. Förpackningen är snygg och komplett, Focal har varit generös med de medföljande tillbehören. Vi uppskattar verkligen integrationen av minneskumtips. Å andra sidan borde mikro-USB-laddningskabeln ha varit längre. Sphear Wireless finns tillgängligt för mindre än 100 euro på internet.

Focal Sphear Wireless Test


hörlurar-Focal-Sphear-Wireless

Designen och utformningen av Sphear Wireless är identiska med andra hörlurar som erbjuds av varumärket Focal. In-ear-hörlurarna har ett silverfärgat lock på vilket Focal-logotypen är tryckt. De två öronsnäckorna är anslutna med en kabel där det finns en fjärrkontroll som har tre knappar och en mikro-USB-port för att ladda batteriet. På den här modellen är batteriet integrerat i en annan låda som också finns på kabeln.

Under användning sätter du in öronkopparna i öronkanalerna och kabeln placeras på nacken. De två lådorna under öronkopparna balanserar vikten. Hörlurarna levereras med öronsnäckor av silikon och öronsnäckor med minneskum. Silikontips finns i flera storlekar. Som vanligt måste du testa dem för att hitta de som matchar din kroppstyp. Varje användare kommer att få en bra passform, oavsett storleken på dina öron (små eller stora). Observera att minneskumspetsar är lättare att använda. Faktum är att skummet deformeras och anpassar sig efter dina örons storlek. Det är upp till dig att testa båda typerna av tips för att hitta dina önskemål. När du har hittat rätt tips ger hörlurarna bra stöd och är bekväma. Du kommer att kunna lyssna på din musik i flera timmar i taget utan att känna obehag eller obehag. De Focal Sphear Wireless var aldrig oförskämd under vårt test.

Ljudisolering är korrekt. Det är med minneskumspetsarna som buller på utsidan bäst dämpas. Vi använde inte hörlurarna när vi spelade sport. De ger bra stöd (de tål upprepade stötar och rörelser), men de är inte utformade för denna praxis. Dessutom har de inte IPX-certifiering. Som en påminnelse är IP-skyddsindex en standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån mot inträngande av fasta ämnen och vätskor. Som ett resultat är Sphear Wireless inte skyddat mot damm eller mot vatten.

Som vi redan har påpekat för dig är Sphear Wireless inte True Wireless-hörlurar. Det finns en kabelanslutning mellan atrierna. Så denna design kommer inte nödvändigtvis att tilltala alla användare. Denna typ av hörlurar kommer särskilt att tillfredsställa människor som föredrar när hörlurarna är anslutna via kabel och det finns en fjärrkontroll med fysiska knappar. Andra föredrar det när hörlurarna är separata och har inbyggda pekreglage. Alla har sina preferenser, i alla fall är dessa hörlurar funktionella. Det noteras att kabeln som ansluter öronkåporna hjälper till att förhindra droppar och överföringsförluster.

Egenskaper


Focal-Sphear-Wireless-recension

Fjärrkontrollen på kabeln är utrustad med tre knappar. Det finns också en liten gummilucka som skyddar mikro-USB-laddningsporten. Kom ihåg att byta ut luckan när du inte längre använder laddningsuttaget. Det är viktigt att inte vätskor kommer i kontakt med det. Annars kan du inte längre ladda hörlurarna. Om detta händer kommer du inte att kunna reparera dem och du behöver inte längre kasta dem i papperskorgen.

En kvinnlig röst och på engelska berättar hörlurarnas status. Till exempel när de är på. Med de tre knapparna på fjärrkontrollen kan du hantera ljudvolymen, svara eller lägga på dina telefonsamtal, navigera mellan ljudspår och spela eller pausa din musik. De olika kommandona utförs genom att trycka på under en längre eller kortare tid. Du stannar cirka 4 sekunder för att slå på eller av hörlurarna och du måste stanna cirka 5 sekunder för att starta Bluetooth-parning.

Trådlös ihopparning är mycket enkel. Du slår på hörlurarna via den dedikerade knappen. När du har startat den trådlösa parkopplingen och du inte längre har den, gå till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja Focal Sphear Wireless. Den som har använt Bluetooth-enheter tidigare känner till denna parningsmetod. Denna åtgärd kunde ha underlättats med ett NFC-chip, men den svenskar tillverkaren har inte integrerat ett i den här modellen. Hörlurarna använder Bluetooth version 4.1-teknik och stöder Qualcomms SBC- och aptX-codec. AptX Bluetooth-överföring erbjuder en kvalitet som är relativt nära CD-Audio. Med ett genomsnittligt kompressionsförhållande på 4: 1 är musiken du lyssnar på av bättre kvalitet. FLAC-, Apple Lossless- eller PCM-filer som överförs via detta protokoll försämras relativt lite. MP3- eller AAC-filer med en bithastighet som är lägre än 350 Kbits / sek överförs utan omkodning eller försämring. AptX codec är kompatibel med konventionella Bluetooth-system. Du behöver bara din källenhet för att vara kompatibel med denna codec för att njuta av den.

Prestanda och ljudkvalitet


Focal-Sphear-Wireless-test

Öronkopparna är utrustade med 7 mm högtalare gjorda av mylar och polyuretan. Använd den här typen av material gör det möjligt att ljusa upp helheten. Så den Focal Sphear Wireless väger bara 15 gram på vågen. Mikrofonen inbyggd i hörlurarna är av dålig kvalitet. Detta är nästan alltid fallet med Bluetooth-hörlurar. Under samtal eller när du spelar in ett röstmemo får vi en mättad återgivning och röster saknar tydlighet.

Under vår testfas märkte vi att Sphear Wireless erbjöd en harmonisk och trevlig återgivning. Och de oavsett musik eller lyssningstid. Det måste sägas att vi verkligen lyssnade på allt för att se vad de hade att erbjuda på ljudsidan. Pop, electro, US Rap, Rock, Metal, akustisk eller orkestermusik. Vi har lyssnat på många ljudspår för att vara säkra på att resultatet förblir tillfredsställande i alla musikstilar.

Medierna är närvarande, reproduktionen av röster och instrument som verkar i dessa frekvenser transkriberas väl. Vi märker alla en liten accentuering av diskanten. Detta kan orsaka trötthet hos vissa användare. Slutligen tar det flera timmars lyssnande att känna det. Sammantaget signaturen Ljudet från Sphear Wireless liknar andra hörlurar från Focal. Ljudet är exakt och tydligt. Det finns ingen mättnad av ljudet även när volymen trycks maximalt. Bas är också närvarande, men det betonas inte för mycket. Dessa hörlurar kommer att glädja användare som letar efter klart och naturligt ljud.

Drivrutiner med elektrodynamiskt membran erbjuder ett frekvensområde som sträcker sig från 15 Hz till 22 kHz. Hörlurarna har två lyssningslägen: Neutral och Loudness. Det andra är användbart när du lyssnar på din musik i en bullrig miljö eller om du vill förstärka basens närvaro. Vi använde främst ”Neutral” -läget under vår testfas.

Focal tillkännager 8 timmars autonomi. Användningstiden är korrekt för hörlurar som säljs till detta pris. Vi lyckades till och med överträffa detta löfte något under vårt test. Du laddar batteriet via mikro-USB-porten på fjärrkontrollen. Det tar cirka 2 timmar att ladda helt. Det är synd att Focal inte använde en USB-C-port. Denna typ av anslutning har ännu inte blivit standard för alla ljudprodukter.

Slutsats


test-Focal-Sphear-Wireless

Focal Sphear Wireless är tillfredsställande Bluetooth-hörlurar. De ger ingen innovation utan erbjuder en enkel och trevlig användar- / lyssnarupplevelse. Ljudet är naturligt, de är bekväma att bära och deras försäljningspris är rimligt. Vi beklagar bara att de inte har en IPX-certifiering. Men detta icke-motstånd mot damm och vatten kommer bara att hämma sportanvändare.

Focal Sphear trådlös hörlurar


köp nu