Skip to content

Falska AirPods

Vill du upptäcka falska AirPods? Rädd för att bli lurad? Vi har tagit fram en guide som gör att du kan skilja mellan äkta och falska äpple airpods.

För att uttrycka det helt enkelt det snabbaste sättet att upptäcka falska AirPods är att skanna serienumret som finns i fodralet (se bilderna nedan för hur du hittar det här serienumret). När du har fått den här koden, placera den på https://checkcoverage.apple.com/en och se om Apple bekräftar den åt dig. Om du inte kan få tag på den här koden har vi gjort några jämförelser mellan falska och riktiga AirPods nedan!

Glöm aldrig att falska AirPods alltid äventyrar materialkvalitet, inbyggd teknik etc.

Kontrollera serienumret


airpods-serienummer

Det är det mest pålitliga objektet för att upptäcka falska AirPods. Det är vettigt att riktiga AirPods kommer med ett serienummer som kommer att bekräftas av Apple via deras officiella webbplats. Du kommer att vilja hitta detta serienummer när du öppnar fodralet (som du kan se på bilden). Du hittar en kod som är unik.

Efter problemet är att detta serienummer inte nödvändigtvis kan verifieras under ett ansikte mot ansikte utbyte med en säljare. Så vi har listat element som är lättare att identifiera för att upptäcka falska AirPods bara genom att titta på dem.

airpods-serienummer

När du har noterat den här koden måste du gå till webbplatsen https://checkcoverage.apple.com/sv. Ange bara serienumret så vet du om dina AirPods är riktiga eller falska.

Det är via sajten som du kommer att få bekräftelse på äkta airpods äkthet. Annars blir det nödvändigt att identifiera visuella element.

Hur känner man igen falska AirPods?


falska-äpple-airpods

Du är säker på att ha falska airpods om gallret är felriktat. Skyddsgallret måste vara helt i linje med cirkeln bredvid. Du kommer också att märka en skillnad i kvalitet i de material som används.

Botten av AirPod


airpod-fejk

Om du tittar närmare på det nedre området kommer du att märka en skillnad i det lilla rutnätet. Formen på elementet placerat på den nedre delen av airpoden är annorlunda. Formerna varierar också på äkta AirPods, men de ska alltid vara ovala.

På denna del har de falska airpods ett element som är ganska cirkulärt, men inte oval. Du märker enkelt skillnaden tack vare de två vita banden.

Det är inte bara en färgskillnad, de falska AirPods har också ränder placerade på betydligt djupare nivåer.

Kontrollera Lightning -porten


airpods-port-blixtnedslag

Vänd på väskan och ta en titt på Lightning -porten (porten du laddar fodralet med). Som du kan se på bilden är den metalliska konturen runt den här porten tjockare på lie, och den har en annan form.

Vi kan också märka någon färgskillnad.

Hus


fall-airpods

När vi tittade på baksidan av fodralet fann vi tre huvudbrister.

Först placeras den runda knappen högre. Då är texten “Designed by Apple in California / Assembled in China” tjockare på falska AirPods, men också tryckt med en annan sorts grå. Det är subtilt, men nyansen är synlig.

Plötsligt är avståndet mellan gångjärnen och texten annorlunda. Vi har markerat skillnaden i texten på bilden. Det finns också en skillnad på gångjärnets nivå.

airpods-gångjärn

Som du kan se är gångjärnet annorlunda. Detta visar återigen att falska AirPods alltid gör eftergifter när det gäller materialkvaliteten. Det är alltid för att spara pengar.

Indikatorlampan


airpods-ledda

Du kan också upptäcka falska AirPods genom att vara uppmärksam på indikatorlampan.

Som kan ses på bilden är indikatorlampan felaktigt placerad. Naturligtvis är det inte alltid så. Men det är fortfarande en användbar ledtråd om du vill upptäcka falska airpods.

Lådan


airpods-box

Lådan som följer med airpods kan också användas för att berätta skillnaden mellan sant och falskt.

Redan kvaliteten på lådan som följer med hörlurarna lämnar något att önska, eftersom tillverkarna av falska inte bryr sig om de små detaljerna.

Utrymmet mellan locket och lådan är supertätt på den äkta lådan. På den falska AirPods -rutan kan du se att det finns mer utrymme och att utrymmet varierar i bredd. Teckensnittet på den falska lådan är tjockare än de äkta airpods. Vi kan också märka att skriften inte är på samma plats.

På sidan där Apple -logotypen ser ut ser det ut som att det här området är tryckt med reflekterande material, istället för att bara skrivas ut i grått.

Tekniska detaljer

Det finns tekniska skillnader på förfalskade AirPods. Efter det är det vettigt eftersom tillverkarna av kopior försöker kopiera, men att det kostar dem mindre. Och de har inte tillgång till patent och teknik som utvecklats av Apple.

– AirPods har aldrig marknadsförts i någon annan färg (de är vita).
– AirPods ansluter snabbare till din telefon. Det uppskattas att det inte bör ta mer än 10 sekunder att ansluta hörlurarna till din enhet.
– Batteritiden är betydligt kortare på falska AirPods.
– Vissa falska AirPods spelar upp ljudfiler för kvinnor när de ansluter till din enhet. Äkta AirPods spelar bara Apple-specifikt ljud.
– Vissa falska AirPods är utrustade med USB-C-porten istället för Lightning-porten.
– Naturligtvis fungerar Find my AirPods inte med den förfalskade versionen.

AirPods


kolla-priset