Skip to content

Encore PureSound hörlurar recension

Bakom varumärket “Encore®” gömmer sig en ung belgisk start-up som specialiserat sig på försäljning och tillverkning av ljudprodukter. Katalogen består av hörlurar och olika typer av hörlurar (in-ear, wireless, True Wireless). Varumärket var vänligt nog att skicka oss Encore PureSound. Dessa är nackhörlurar som kan användas dagligen och för sport. En av särdragen jämfört med andra konkurrerande modeller är att PureSound har Dual Driver-teknik. Vilket innebär att varje hörlurar har två separata högtalare. Upptäck deras egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– Lättvikt
– bekvämt
– Dual Driver-teknik
– pris


Negativa poäng
– Billiga material
– Olämpligt för sport

Encore PureSound-hörlurar


hörlurar-Encore-PureSound

Encore PureSound-hörlurar kommer i en gul kartong med en klar plastvägg. Du kan se produkten utan att ens packa upp förpackningen. På framsidan har tillverkaren skrivit ut några logotyper som markerar hörlurarnas funktioner (Dual Driver, magnetskal, flexibelt nackband etc.). PureSound representeras på ett foto på baksidan, en del av deras egenskaper. Är också tryckt.

När lådan är öppen tar du bort hörlurarna från plastbasen och du får också ytterligare två par silikonöronsnäckor, en liten mikro-USB-laddningskabel och en bruksanvisning tryckt på flera språk. Hörlurar finns tillgängliga för 49 € på internet.

Encore PureSound-test


Encore-PureSound-recension

Encore PureSound är klassiska hörlurshörlurar. De två öronkåporna är anslutna med en platt kabel som är ansluten till det flexibla nackbandet. Batteriet och elektroniken är inrymda i två plastfodral som vilar på dina nyckelben när du bär hörlurarna. Den del som vilar på nacken är tunn och flexibel (denna del kan döljas under kragen på en skjorta). Satsen är väldigt kompakt, du kan fälla hörlurarna så att de passar i en av dina fickor. Så du behöver inte en påse för att bära dem på språng.

Tillverkaren använde främst plast och gummi för tillverkning av hörlurarna. Det finns bara den yttre delen av öronkåporna som är gjorda av metall. Satsen är tillräckligt robust för vardagligt bruk, men materialet som används är fortfarande lite “billigt”. Det är särskilt i denna punkt som varumärket sparade pengar. Helhetens kvalitet är fortfarande korrekt för hörlurar som säljs i denna prisklass. De klarar stötar och fall. De mest känsliga delarna är de platta kablarna, men tillverkaren har förstärkt ändarna för att förbättra anslutningen till öronkåporna och halsremmen.

Egenskaper


hörlurar-Encore-PureSound

Hörlurarna levereras med 3 par öronproppar av silikon i olika storlekar. Som vanligt måste du testa dem för att hitta de som bäst passar din kroppstyp. För oss var det de förinstallerade tips som motsvarade. Kom ihåg att valet av öronsnäckor påverkar komfort, isolering och även ljudåtergivning. Det är därför det är viktigt att ta dig tid att välja dem. När du väl har valt rätt par öronsnäckor behöver du inte längre placera halsremmen och sätt in öronkuddarna i öronkanalerna. Bokstäverna “L” och “R” är där för att vägleda dig.

Encore i dina öron är Encore PureSounds bekväma och ger bra stöd. Å andra sidan är det nödvändigt att sätta in silikonspetsarna tillräckligt djupt så att intrasen är stabila (detta intrång kommer inte att tilltala känsliga människor). Vi kände inte något obehag under vårt test. Du kan bära dem i flera timmar i taget utan att känna något obehag. En gång på plats är halsbandet nästan obefintligt. Det är så lätt att det känns som att du inte bär något. Användningen av denna typ av material medför flera fördelar (kostnad, men också en lätt design). Tillverkaren har integrerade magneter i öronkopparnas skyddande skal. Du ansluter dem till varandra och på det sättet faller inte hörlurarna ut när de placeras runt halsen. Det är som om du bär ett långt halsband.

Varumärket specificerar att den här modellen kan användas dagligen, men också för sport. Vi håller inte med om denna punkt. När förmakarna är i dina öron är huvudrörelser inte ett problem. Å andra sidan, så snart du gör snabba rörelser eller med slag (löpande) glider hörlurarna ur dina kanaler. Även genom att trycka in spetsarna djupt, matas de ut. Tillverkaren borde ha lagt till fenor / stabilisatorer för att förbättra stödet. Så den PureSound är olämpliga för sport.

På en av de två plastfodralna finns en fjärrkontroll med 3 knappar och mikrofon. Den erbjuder alla vanliga kommandon: start / stopp, spela / paus, navigera mellan ljudspår (lång tryckning), ändra ljudvolym (kort tryck) och svara / lägg på dina telefonsamtal. Knapparna är lyhörda och är tillräckligt åtskilda för att känna igen dem blint. Mikrofonen inbyggd i fjärrkontrollen är inte av god kvalitet. Detta är nästan alltid fallet med Bluetooth-hörlurar. Rösterna saknar förståelse och tydlighet. Det är att föredra att använda din smartphone direkt.

Prestanda och ljudkvalitet


Encore-PureSound-test

Encore PureSound-hörlurar kan endast användas trådlöst. Anslutningen görs med Bluetooth version 4.2. Det är väldigt enkelt att para ihop med dina olika enheter. Du trycker på multifunktionsknappen i 3 sekunder. LED-lampan blinkar rött och vitt för att indikera att parkoppling har initierats. Sedan väljer du hörlurarna i Bluetooth-menyn på din enhet. Den trådlösa anslutningen är pålitlig och stabil, du kan flytta upp till 10 meter från din källa. Förutom lysdioden finns det också en engelsk röst och hörbara indikationer som guidar dig under användning. Dessa röst- / ljudindikationer finns när du slår på / av hörlurarna, när den trådlösa anslutningen upprättas eller när den lägsta / högsta volymen uppnås.

Vad som gör skillnaden jämfört med andra halsbandsmodeller är att PureSound är utrustad med Dual Driver-teknik. Det vill säga varje headset är utrustat med två högtalare. Fördelen är att de olika ljudfrekvenserna är separerade och detta påverkar ljudet och distorsionen. Så återgivningen är inte lika exakt och detaljerad som på avancerade hörlurar, men Dual Driver-systemet gör skillnaden. Resultatet är mycket bättre än de kinesiska hörlurarna som finns i överflöd på internet. Basen finns där, men den kväver inte mellan- och höjdpunkterna. De olika instrumenten och rösterna kan uttrycka sig. Detta ändras från den V-formade reproduktionen som finns på de flesta hörlurar som säljs i denna prisklass.

Passiv isolering är bra. Det finns inget brusreduceringssystem på den här modellen, men genom att välja rätt par öronsnäckor stör stör inte din musik för mycket. Du kan också höja volymen utan att störa dem omkring dig. Och tack vare Dual Driver-tekniken förblir förvrängningen låg.

Hörlurarna erbjuder 8 timmars användning, resultatet varierar beroende på volymen. Hur som helst, de är genomsnittliga när det gäller autonomi. Du laddar upp batteriet genom att ansluta mikro-USB-kabeln till fjärrkontrollen. Laddningsporten är skyddad av en liten gummiflik.

Slutsats


test-Encore-PureSound

Encore PureSound är klassiska nackbandshörlurar, som kan användas särskilt i vardagen. De har en superlätt design och de är bekväma att bära. Det är tack vare Dual Driver-tekniken som PureSound sticker ut från konkurrenterna. Med de två högtalarna som finns i varje headset erbjuder de en balanserad återgivning med låg distorsion.

Encore PureSound-hörlurar


köp nu