Skip to content

Encore Powersound hörlurar recension

Bakom varumärket “Encore®” gömmer sig en ung belgisk start-up som specialiserat sig på försäljning och tillverkning av ljudprodukter. Katalogen består av ett ljudheadset och olika typer av hörlurar (in-ear, trådlöst). Den här gången skickade varumärket oss Encore PowerSound. Dessa är äkta trådlösa hörlurar, det vill säga det finns ingen tråd som ansluter de två öronsnäckorna. Så det här är verkligen trådlösa hörlurar. Vi använde dem flera för att ta reda på vad de hade tagit in mer än konkurrerande True Wireless-hörlurar. Kolla in deras funktioner och prestanda nedan.

Bra poäng
– Konstruktion
– Design
– Lätt och bekväm
– Power Bank-funktion
– Bluetooth 5.0


Negativa poäng
– Ingen IPX-certifiering
– Inga fenor / stabilisatorer
– Tryck vid interaktion med knappar

Encore Powersound-hörlurar


hörlurar-Encore-Powersound

Encore PowerSound-hörlurar finns i en liten kartong i gul och svart färg. Framväggen är genomskinlig så att du kan se fodralet och de två öronkåporna. Tillverkaren skrev ut ett foto av hörlurarna på baksidan och skrev också ut en del av deras specifikationer (Bluetooth-version, batteritid, funktioner etc.)

När lådan är öppen får du de två öronsnäckorna, bärväskan som också används för laddning. Silikonspetsar i olika storlekar, en mikro-USB-kabel för att ladda batteriets hölje, en liten skyddspåse och en användarhandbok översatt till flera språk. Hörlurar säljs för 70 euro på internet.

Encore Powersound Test


hörlurar-Encore-Powersound

Från det första greppet gjorde hörlurarna och fodralet ett bra intryck. Byggaren använde material av god kvalitet. Som vi berättade i början är detta True Wireless-hörlurar (100% trådlösa). Det finns två öronproppar för att lyssna och fodralet som används för att bära dem och ladda dem. De två öronkopparna är täckta med en mjuk beröring och skalet är tillverkat av aluminium. Aluminiumelementet är svart i färgen, men kanterna avfasades. Plötsligt är färgen på aluminium synlig på kanterna, detta gör det möjligt att klä helheten som huvudsakligen är svart. Öronkopparna är lätta och kompakta, kroppen är rundad och ryggen platt. Kontrollknapparna är också integrerade på denna plana yta.

Med båda öronsnäckorna får du ett bär / laddningsfodral. Allt är i längd och det är också byggt i aluminium. Logotypen “Encore” som representerar ett lejonhuvud är tryckt i vitt på ena sidan. Användningen av detta material gör att fodralet tål stötar och droppar. Trots användningen av denna typ av material och integrationen av 2100 mAh-batteriet förblir fodralet lätt. Du sätter i de två öronkopparna ovanpå och du kan ta dem överallt. Väskan är lång men ändå kompakt nog för att passa i en av dina fickor. Tillverkaren tillhandahåller till och med en liten ficka som de kan skydda när de är på språng. Detta tillbehör bör finnas lite oftare med True Wireless-hörlurarna. I den nedre delen av fodralet finns en knapp för “ström” för att slå på den, en mikro-USB-port för att ladda batteriet och en USB-A-port som låter dig ladda en extern enhet (din smartphone till exempel). Detta är en annan funktion som vissa konkurrerande varumärken bör inspireras av.

Egenskaper


Encore-Powersound-recension

Encore PowerSound levereras med 3 par olika öronsnäckor av silikon. Som vanligt måste du testa dem för att hitta de som bäst passar din kroppstyp. För oss var de förinstallerade tipsen den bästa matchningen. När du har placerat rätt par öronspetsar på öronkåporna har du inte längre dem i öronkanalerna. Bokstäverna “L” och “R” är tryckta i vitt på det lilla aluminiumskalet för att hjälpa dig att placera hörlurarna i rätt riktning. Införandet av PowerSound är väldigt enkelt. En gång på plats i öronen är hörlurarna bekväma och du känner inget obehag. Du kan bära dem i flera timmar i taget. Å andra sidan, för att de ska förbli stabila, måste de sättas djupt in i din kanal. Detta kommer att missnöja känsliga användare.

Hörlurarna håller sig bra på plats, du kan utföra rörelser utan att de faller. Men det är fortfarande synd att varumärket inte integrerar fenor eller stabilisatorer direkt på öronkåporna eller som tillbehör. Hörlurarna har inte heller IPX-certifiering (ett index som klassificerar skyddsnivån som en enhet erbjuder mot intrång i fasta och flytande kroppar). Så det är bättre att köpa en annan modell av True Wireless-hörlurar om du vill spela sport.

Kontrollknapparna är placerade på baksidan av de två öronkopparna (på den plana delen). De låter dig slå på / av hörlurarna (lång tryckning i 4 sekunder), navigera mellan ljudspåren (nästa spår: dubbeltryck, föregående spår: trippeltryck) och för att plocka upp / lägga på dina telefonsamtal (kort tryck på knappen). en av hörlurarna). I början hänvisas till användarhandboken för att memorera användningen av knapparna. Det enda vi ångrar är att vi inte kan ändra ljudvolymen (du måste göra detta direkt på din enhet). Och varje gång du trycker på kontrollerna gräver hörlurarna lite djupare i dina hörselgångar.

Prestanda och ljudkvalitet


Encore-Powersound-test

Hörlurarna ansluts till dina enheter med Bluetooth 5.0-teknik. Denna nya version ökar hastigheten och räckvidden. Att använda hörlurar är väldigt enkelt. Du placerar de två öronsnäckorna i fodralet och laddar sedan upp den igen. 4 blå lysdioder längst ner i fodralet indikerar när batteriet är fulladdat. Så snart du tar bort de två öronsnäckorna från laddningsfacket paras de automatiskt (de små lysdioderna på baksidan av öronsnäckorna blinkar blått och rött). Gå bara till Bluetooth-menyn på din enhet för att välja hörlurar. Den trådlösa anslutningen är pålitlig och stabil. Förutom lysdioderna på öronsnäckorna och fodralet finns det en röst som talar om när öronsnäckorna är på, när de är avstängda och när Bluetooth-parningen är klar.

Ljudet från Encore PowerSound är inte lika tillfredsställande som True Wireless-hörlurarna från Sony eller Sennheiser, men återgivningen är fortfarande trevlig. De olika frekvenserna finns (bas, mellanregister och diskant), ljudet är välbalanserat. Kom ihåg att det är viktigt att välja rätt par öronproppar, eftersom det påverkar återgivningen av olika frekvenser, särskilt bas. Kritikens enda poäng är deras krafter. Du måste höja volymen till ett minimum för att kunna njuta av din musik. Lyckligtvis, även när volymen är maximal, förblir förvrängningen lugn. Det finns inte heller någon möjlighet.

Passiv isolering är korrekt. Det finns inget brusreduceringssystem på den här modellen, men genom att välja rätt par öronsnäckor stör stör inte din musik för mycket. Du kan också höja volymen utan att störa dem omkring dig.

När hörlurarna har laddats upp kan du använda dem mellan 2 och 3 timmar (autonomin varierar beroende på ljudvolymen). När batteriet är urladdat behöver du inte längre sätta tillbaka dem i fodralet. Hörlurarna laddas på 1 timme och tack vare fodralet har du åtta extra laddningar, vilket ger autonomin cirka 24 timmar. Du laddar batteriet i lådan med den mikro-USB-kabel som finns i lådan. Du kan också ladda din smartphone via USB-A-porten (den här kraftbankfunktionen är mycket användbar om du tar slut på batterier på din telefon).

Slutsats


test-Encore-Powersound

Encore PowerSound är mycket framgångsrika True Wireless-hörlurar. De har en robust och snygg konstruktion och design. Bluetooth 5.0-teknik finns och powerbank-funktionen är användbar. De mäter inte upp till 100% trådlösa hörlurar från Sony eller Sennheiser när det gäller ljud. Men i alla fall gör PowerSound mycket bättre än de kinesiska hörlurarna på nätet. De klarar sig tydligt.

Encore Powersound-hörlurar


köp nu