Skip to content

Edifier W3 Minions Earphones Test

Edifier är ett kinesiskt varumärke som designar högtalare, musiksystem och hörlurar. Detta varumärke är inte särskilt känt i Sverige, men ändå gör det bra produkter. Vissa Edifier-högtalarmodeller är väl värderade av specialpressen. I detta test är vi intresserade av deras True Wireless-hörlurar, W3. 100% trådlösa hörlurar har verkligen förökats sedan Apple släppte sina modeller. Alla olika märken inom ljudbranschen kommer ut med sina egna modeller. Låt oss lära oss om funktionerna och prestandan hos Edifier’s True Wireless-hörlurar.

Bra poäng
– Bluetooth 5.0-anslutning
– IPX4-certifiering
– Bekväm och stabil
– Lätta / kompakta öronkoppar och fodral


Negativa poäng
– Ingen stabilisator
– Tryck vid interaktion med knappar

Edifier W3 Minions hörlurar


Edifier-W3

Edifier W3-hörlurar finns i en liten, fyrkantig kartong i gul färg. Byggaren skrev ut en av minions karaktärer på beläggningen. De två öronkopparna är också representerade och Edifier har skrivit ut en del av deras tekniska egenskaper. Tillverkaren lyfter fram deras anslutningsmöjligheter, autonomi, IPX-certifiering etc. När lådan har öppnats får du Edifier W3 Minions-hörlurarna, transport / laddningsväskan, en användarhandbok, silikonspetsar och en mikro-USB-kabel för att ladda batteriet i fodralet. Edifier W3 finns för knappt 100 euro på internet.

Ticpods gratis test


öronsnäcka-Edifier-W3-Minions

Det första som slår dig när du har fodralet och hörlurarna i handen är deras färger. Edifier bestämde sig för att hämta inspiration från den animerade filmen minions. Plötsligt är fallet gult med en blå kant. På toppen märker vi ett öga som påminner en karaktär om minions. Båda öronkåporna använder samma färger. Skyddet är gult och in-ear-spetsen är blå. På öronkopparna är ögat placerat på baksidan, de är tryckta på kontrollknapparna. Annars har vi inget särskilt att säga om fodralets design och öronkåporna. Edifier använde plast för att designa dem, det hela är av god kvalitet. Vi kan inte säga att de har finishen på Sony eller Sennheisers True Wireless-hörlurar, men det finns inget spår eller monteringsmärke. Plasten är tillräckligt robust för att hörlurarna och fodralet tål vardagligt bruk.

Som vi berättade i början är Edifier W3 Minions True Wireless-hörlurar. Det finns ingen kabel som ansluter öronsnäckorna och fodralet används för att transportera och ladda dem. Med denna typ av hörlurar får du frihet, användarvänlighet och transportbarhet. Väskan är väldigt kompakt, den passar i alla byxor / jackfickor. Edifier W3-hörlurar kan följa med dig på alla dina resor. Trots sina färger (gul / blå) är förmaken diskret. Rundad i form sticker de inte ut mycket från dina öron. Fodralet och öronkåporna är helt gjorda av plast, men dessutom är de IPX4-certifierade. IP-skyddsindex är en internationell standard för vattentätning. Detta index klassificerar skyddsnivån för en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX4 betyder att hörlurarna är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Det är vattentätt, men var försiktig, de är inte vattentäta. Du kan inte doppa dem i vatten.

Egenskaper


Edifier-W3-Minions-recension

Edifier W3 levereras med 3 par in-ear-tips. Spetsen fästs på hörlurarnas främre del. Ett par öronspetsar är förinstallerade, men du måste testa olika storlekar för att hitta de som matchar din kroppstyp. Kom ihåg att detta val är viktigt, det påverkar komfort, isolering och ljudåtergivning. För oss passade de förinstallerade tipsen bäst. När hörlurarna väl sattes in i våra hörselgångar var de bekväma och stabila. Vi använde dem flera timmar i rad utan att känna obehag. Å andra sidan har Edifier inte integrerat en stabilisator. W3-enheterna förblir på plats för normalt bruk, men vi rekommenderar dem inte för sport. De kommer att glida ut ur öronkanalerna om du utför ryck eller stötar (t.ex. på löpband). Du måste köpa ytterligare ett par True Wireless-hörlurar om du vill träna din sport.

Hörlurarna använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Denna standard förbättrar hastigheten och räckvidden för den trådlösa anslutningen. Det är väldigt enkelt att para ihop hörlurarna med din källenhet. För att börja måste du placera öronsnäckorna i lådan och ladda batteriet via mikro-USB-porten på baksidan. Tre lysdioder är placerade på framsidan, de visar laddningsnivån. När du väl är laddad behöver du inte ta ut de två öronkopparna ur fodralet. En liten ljudeffekt säger att de har gått i parningsläge. Du måste sedan gå till Bluetooth-menyn på din enhet (smartphone / ljudspelare) för att välja Edifier W3 Minions. Den trådlösa anslutningen var alltid pålitlig och stabil under vårt test. Du har full rörelsefrihet tack vare deras True Wireless-format (100% trådlöst).

Kontrollknapparna är placerade på utsidan av öronkåporna (dessa är fysiska knappar). Du kommer att märka dem väldigt lätt att trycka på en hantlangare på dem. De låter dig spela eller pausa din musik, svara / lägga på dina telefonsamtal, navigera mellan ljudspår och aktivitetsspår på din smartphones röstassistent. Hörlurarna slås automatiskt på när de tas ur väskan och stängs automatiskt av när du sätter tillbaka dem. Du kan också slå på och stänga av dem med kontrollknapparna (tryck i 5 sekunder). Problemet med fysiska knappar är att det är extra tryck när du interagerar. Detta kommer att missnöja känsliga användare. Den inbyggda mikrofonen för telefonsamtal är inte av god kvalitet. Detta är ofta fallet med Bluetooth-hörlurar. Det är därför att föredra att använda din smartphone direkt när du får ett telefonsamtal.

Prestanda och ljudkvalitet


Edifier-W3-Minions-test

Varje hörsnäcka är utrustad med 8 mm givare. Frekvenssvaret sträcker sig från 20 Hz till 20 KHz, känsligheten är 94 dB och impedansen är 32 ohm. Ljudåtergivningen är helt klart inte upp till nivån på True Wireless-hörlurar från Sony eller Sennheiser. Audiofiler är inte nöjda med den här modellen. Ljudet kommer att förbli lika tillfredsställande för vanliga människor. Vi kände inte eller hörde några obehagliga effekter under vårt test. Förvrängningen förblir låg även om du höjer volymen till max. Och även om volymen är full, kommer du inte att störa dem omkring dig. Å andra sidan måste du välja en annan modell av riktigt trådlösa hörlurar om du är kräsen över ljudåtergivningen. Om du absolut älskar att njuta av alla små detaljer i din musik. Som vi berättade precis ovan måste du ta dig tid att välja rätt par in-ear-tips, eftersom detta påverkar den passiva isoleringen. Med rätt par öronsnäckor dämpas utsidan och du kan njuta av din musik utan att bli störd av omgivningen. Denna modell har ingen ANC-funktion (brusreducering).

Du laddar hörlurarna genom att placera dem i fodralet. Den är utrustad med ett 500 mAh batteri som ger totalt 12 timmars autonomi. Dessa är inte de mest bestående True Wireless-hörlurarna på marknaden, men denna prestanda är fortfarande tillfredsställande. Du laddar lådans batteri via mikro-USB-porten på baksidan. Det är synd att Edifier inte har en inbyggd USB-C-port. Denna anslutning har ännu inte blivit standard för alla elektroniska och högteknologiska enheter. Micro USB-kabeln levereras i förpackningen.

Slutsats


test-Edifier-W3-Minions

Edifier W3s är inte de bästa True Wireless (100% trådlösa) hörlurarna på ljudmarknaden, men de har inga förlamande brister. De kommer att kunna följa dig perfekt dagligen.

Edifier W3 Minions hörlurar


hörlurar-Edifier-W3

köp nu