Skip to content

Creative Outlier Gold

Creative är inte den första att tänka på när vi letar efter ett par 100% trådlösa hörlurar, men företaget har lanserat några intressanta produkter under de senaste 12 månaderna. Outlier Gold erbjuder 3D-surroundljud, och resten av deras funktioner gör dig inte likgiltig. Skyddsklass IPX5, Bluetooth 5.0, stöd för AptX- och AAC-codec och en batteritid på 12 timmar.

Marknaden för True Wireless (riktigt trådlösa) hörlurar blir mer konkurrenskraftig varje dag. Det finns verkligen många referenser att köpa. Du kommer oundvikligen att hitta ett par hörlurar som motsvarar din budget. Kommer Outlier Gold att vinna mot tävlingen? Ta reda på svaret i vårt omfattande test.

Bra poäng
– Ljudkvalitet
– Bluetooth 5.0-anslutning
– AptX- och AAC-ljudkodek
– IPX5 vattentålighet
– Justering
– USB-C-laddning


Negativa poäng
– Plastdesign
– Intrång med hjälp av kontroller

Kreativa outlier guld hörlurar


hörlurar-Creative-Outlier-Gold

Outlier Gold har ett förstklassigt visuellt utseende när vi tittar på dem. De finns endast i ett färgalternativ: Guld. Hörlurarna har en rundad design med in-ear-spetsar som tränger igenom användarens hörselgång. Tillverkaren erbjuder tre par tips i olika storlekar i lådan. Deras kvalitet är helt korrekt. Vi har bra ljudisolering när vi har valt paret för att anpassa sig till dess morfologi.

Med en enda knapp på varje öronsnäckor kan du styra musikuppspelning och starta Google Assistant. Du måste dubbelklicka på den vänstra öronsnäckan för att gå tillbaka till föregående spår och hålla ned den för att sänka volymen. Genom att dubbelklicka på höger öronsnäckor kan du hoppa till nästa spår och genom att hålla ned knappen kan du öka volymen. Du kan pausa och återuppta uppspelningen genom att trycka på vänster eller höger öronpropp en gång. Du måste dubbelklicka på en av de två öronsnäckorna för att starta Google Assistant.

Creative Outlier Gold Test


hörlurar-Creative-Outlier-Gold

Hörlurarna fungerar oberoende. Du kan ringa eller ta emot samtal med bara ett headset, eftersom båda har en mikrofon. Hörlurarna väger bara 10 g och laddningsväskan 54 g. Det kan lätt glida in i byxfickan. Väskan är utrustad med lysdioder som tänds när öronsnäckorna laddas, och du har också en indikator för att veta när fodralets batteri är lågt och när fodralet laddas.

Den mest enastående egenskapen hos Outlier Gold är batteriets livslängd. Creative hävdar att hörlurarna håller i 14 timmar på full laddning. Båda öronsnäckorna har ett 80 mAh batteri. I vårt test kunde vi uppnå 12 timmars uppspelning vid 60% volym. Plötsligt hålls löftet. De är bland de mest varaktiga True Wireless-hörlurarna.

Bäst av allt, laddningsväskan har ett 450 mAh batteri i sig. När batteriet har laddats har du tillräckligt med ström för att ladda hörlurarna en och en halv gång, vilket ger dig över 30 timmars musiklyssning. Du behöver bara ladda fodralet en gång i veckan. Laddningen sker via USB-C-porten. Laddkabeln kommer i lådan, men chansen är stor att du redan har en till hands. Inklusive den som levereras med din smartphone.

Det tar knappt två timmar att ladda Les Creative Gold och batteriet i fodralet laddas på 3,5 timmar. Det är ingen snabb laddning med det, men detta är inte ett fel med tanke på den enorma autonomi vi har. Outlier Gold är högst upp på listan över 100% trådlösa hörlurar när det gäller batteritid.

Egenskaper


Creative-Outlier-Gold-recension

När hörlurarna ligger i hörselgången får du en säker passform och bra komfort. De faller inte ur öronen när de skakar huvudet kraftigt eller tränar. Dessutom har de en IPX5-certifiering. Det vill säga de är skyddade mot stänkande vatten. Regn eller svett bryter inte ner dem. IPX5-certifieringen plus den enorma batteritiden gör Creative Outlier Gold till den perfekta följeslagaren för dina träningspass. Du kan springa med det eller gå till gymmet.

Hörlurarna ansluts med Bluetooth 5.0 och i två veckors testning stötte vi inte på några anslutningsproblem. De är kompatibla med AptX- och AAC-ljudkod. Dessa två codecs förbättrar sändningen av ljud via Bluetooth. Naturligtvis måste din källenhet också vara kompatibel för att använda den. Eftersom varje öronpropp fungerar ensam får du också samtal i stereo. Vi har bra anslutningar och ett bra utbud. Du kan röra dig upp till cirka 10 meter från din ljudkälla (smartphone / surfplatta / mp3-spelare).

Ett av de enda problemen med Outlier Gold är när du interagerar med knapparna. När hörlurarna tränger in i hörselgången accentueras när du trycker på knappen för att styra musikuppspelningen. Hörlurarna går djupare in i öronen och det blir obehagligt. Du måste hålla i öronsnäckans överdel med pekfingret och trycka försiktigt på knappen med tummen för att undvika detta problem.

Prestanda och ljudkvalitet


Creative-Outlier-Gold-test

Outlier Gold har 5,6 mm drivrutiner som ger utmärkt ljudkvalitet. Ljudbilden är varm, med bra bas, tydliga höjder och mycket närvarande mids. Vi lyssnade på olika musikstilar under vårt test (folk, metal, rock, klassisk, house, jazz) och Creative Outlier Gold visste alltid hur man skulle hantera återgivningen bra.

Ljudsignaturen är särskilt lämpad för rock, klassisk och instrumental musik. Vi kan verkligen skilja mellan separationen av instrumenten. Det är riktigt kul att lyssna på Fleetwood Mac, Pink Floyd eller Queen med dessa True Wireless-hörlurar. Naturligtvis kommer du också att njuta av att lyssna på mer moderna musikstycken. Outlier Gold lyckas också prestera bra med musik rik på bas. Till exempel blandningar av Skrillex eller Deadmau5. Ljudet är klart och kraftfullt utan distorsion.

Slutsats


test-Creative-Outlier-Gold

Gold Outliers är verkligen tillfredsställande. De erbjuder en säker passform med utmärkt ljudisolering, och ljudkvaliteten är fantastisk direkt ur lådan. SXFI-programvaran är bara en liten bonus, vilket kan vara användbart om du har mycket musik lagrad lokalt.

Du får också Bluetooth 5.0-anslutning med AptX- och AAC-codecs. IPX5-certifieringen gör dem idealiska för träning och stereosamtal. Men vad som skiljer Outlier Golds från andra True Wireless-par är batteriets livslängd. Med en batteritid på 12 timmar är de bland de mest uthålliga 100% trådlösa hörlurarna på marknaden.

Att de säljs för mindre än 100 euro är pricken över i. Du har hittat exakt vad du behöver om du letar efter TWS-hörlurar som erbjuder stort värde, bra ljud och fantastisk batteritid.

Kreativa Outlier guldhörlurar


köp nu