Skip to content

Creative Aurvana Trio Headphones Review

Creative Labs är ett singaporianskt företag som drivs av Sim Wong Hoo. Det grundades 1981 och är specialiserat på kringutrustning till ljud, men det marknadsförs också andra produkter (grafikkort, möss, webbkameror etc.) Den här gången designade de in-ear-hörlurar med tre högtalare. Det finns två balanserade armaturgivare som tar hand om att återge mellan- och högfrekvenser. Den tredje högtalaren är en dynamisk givare som består av ett 10 mm membran och biocellulosa. Det är en avancerad modell jämfört med andra hörlurar som marknadsförs av märket. Ta reda på det i vår testa vad är Kreativ Aurvana Trio.

Bra poäng
– Balanserat ljud
– Utbytbar kabel
– bekvämt


Negativa poäng
– Fjärrkontroll i plast
– Kabeln kan vara av bättre kvalitet

Kreativa Aurvana Trio-hörlurar


in-ear-hörlurar-Creative-Aurvana-Trio

Hörlurarna är förpackade i en genomskinlig plastlåda. Det är en intressant förpackning, det låter dig se designen på intrasen. De flesta konkurrenskraftiga produkter är bara synliga när de är ur lådan. Där kan du se om deras estetiska mönster tilltalar dig. Om du tänker köpa dem på internet vet du att de är väl skyddade är lådan solid. På lådans nedre del finns en bit kartong där du hittar olika egenskaper. Det finns också en sprängskiss som förklarar hur hörlurarna fungerar.

Creative Aurvana Trio-hörlurar levereras med 3 par silikonöratoppar i olika storlekar (S, M, L). Ett par öronspetsar med minneskum, en liten skyddspåse och en flygplansadapter och en bruksanvisning. Vi skulle ha velat att märket skulle lägga till en ersättningskabel i sin förpackning. Hörlurar finns tillgängliga för 150 euro på Amazon-webbplatsen.

Kreativt Aurvana Trio Test


hörlurar-Creative-Aurvana-Trio

Creative Labs-företaget skapar mer och mer produkt nyligen, nya Bluetooth-hörlurar och högtalare. Idag försöker de komma in på marknaden för in-ear-hörlurar som använder flera givare. Ordet “Trio” avser de tre givare som finns i varje hörsnäcka. De två balanserade armaturgivarna är ansvariga för att återge mellan- och högfrekvenser. Den tredje högtalaren är en dynamisk givare som hanterar basen. Detta trippelhögtalars hybridsystem ska förbättra ljudspektrumets tydlighet och detaljnivå. Problemet är att du behöver utrymme för att integrera de tre givarna, så hörlursskalarna är större än på intra med en enda givare.

Creative Aurvana Trio finns i svart och silver, på båda modellerna är ordet “Aurvana” tryckt i vitt på baksidan av fodralet. Även om skalens diameter är tillräckligt stor förblir hörlurarna lätta (19 gram). Det finns mer diskreta, men de sticker inte särskilt mycket ut från dina öron. Öronspetsarna är böjda, vilket gör det lättare att sätta in hörlurarna i öronkanalerna. En gång på plats i dina öron är de bekväma. Vi använde dem med de förinstallerade silikonspetsarna och med paret skumspetsar. Silikonspetsar finns i tre storlekar (S, M, L). Du måste testa dem för att hitta det par som bäst passar din kroppstyp. Om det inte finns något par som ger dig en bra passform rekommenderar vi att du använder skumspetsarna. Genom att deformera anpassar de sig lättare till dina hörselgångar och de isolerar bättre buller från utsidan. Detta förbättrar lyssningskvaliteten och skyddar också dina öron, eftersom du inte behöver skruva upp volymen för att njuta av din musik. När du inte längre använder dem eller när du är på resande fot kan du placera Kreativa Aurvana Trio-hörlurar i den lilla fickan för protegesna.

Funktioner och design


Creative-Aurvana-Trio-recension

Byggkvaliteten på Creative Aurvana Trio in-ear hörlurar är över genomsnittet. Materialen som används gör att de tål stötar och oavsiktliga droppar. Hörlurskabeln är avtagbar, detta förbättrar hörlursens livslängd. Om du har det minsta problemet med kabeln, om du oavsiktligt klippt av den till exempel. Det måste bara bytas ut, du hittar det enkelt på internet, eftersom kabeln använder MMCX-kontakter. Denna typ av anslutning finns på WiFi-kort, GPS-antenner etc. Kontaktdonen har en låsmekanism som möjliggör 360 graders rotation. Kabeln är enkel, den kan vara av bättre kvalitet. Å andra sidan är denna flätade effekt ganska motståndskraftig mot trassel. Du ansluter den till din smartphone med 3,5 mm-uttaget.

Det finns en fjärrkontroll plus mikrofon placerad på kabeln. Du kan använda den för att hantera din musik och telefonsamtal. Å andra sidan är den gjord av plast av dålig kvalitet. Fördelen med dessa hörlurar är att du kan hitta en kabel med MMCX-kontakt utrustad med en fjärrkontroll av bättre kvalitet.

Prestanda och ljudkvalitet


Creative-Aurvana-Trio-test

När det gäller ljud hålls Creative Labs löfte. Varje högtalare är dedikerad till en frekvens: diskant, mellanregister eller bas. Plötsligt ljudet av Kreativ Aurvana Trio är välbalanserad över alla frekvenser och ljudbilden är bred. Du kan använda dem för att lyssna på alla typer av musik. Vi njöt av att lyssna på vår moderna pop- och elektromusik med dessa hörlurar.

Topparna är lysande och har stor tydlighet. De är inte så detaljerade som på 1More Triple Driver, men de är närvarande. Vid något tillfälle trängde de inte igenom eller var hårda på våra trumhinnor. Det finns inget sibilansproblem, de högre noterna återges bra. Mellanrummen är tydliga, det finns goda detaljer och separering av instrumenten som hörs på denna frekvens.

På ljudmarknaden finns det många in-ear-hörlurar utrustade med dynamiska givare som levererar kraftig bas. Men på Kreativa Aurvana Trio-hörlurar den dynamiska 10 mm drivrutinen levererar kraftfull bas, men den är under kontroll. Deras närvaro kväver inte andra frekvenser. Om du vill isoleras från buller utifrån måste du använda minneskumspetsarna, de erbjuder bättre ljudisolering. Din lyssnarupplevelse blir mer uppslukande.

Slutsats


test-Creative-Aurvana-Trio

Creative Labs-varumärket tog en risk med detta trippelhögtalarsystem, men de klarar sig bra. De Kreativ Aurvana Trio har alla funktioner du kan förvänta dig av ett par hörlurar som säljs till det här priset. De har en robust design, en gång på plats i dina hörselgångar är de bekväma och ljudåtergivningen är tydlig och balanserad. Kabeln är en svag punkt, men den goda nyheten är att den är utbytbar.

Kreativa Aurvana Trio in-ear hörlurar


köp nu