Skip to content

Cambridge Audio Melomania 1 recension

Varumärket Cambridge Audio är inte riktigt specialiserat på hörlursdesign. I grund och botten designar företaget förstärkare, högtalare och hemmabio. För att fira femårsdagen bestämde de sig för att släppa ett par True Wireless-hörlurar (100% trådlösa) Cambridge Audio Melomania 1. Denna marknad har blivit mer och mer konkurrenskraftig sedan de första versionerna av Apple AirPods kom. Nu släpper alla ljudspelare sina egna modeller. Vi har till och med bevis på detta med Cambridge Audio eftersom varumärket inte var aktivt inom detta område. Låt oss lära oss om funktionerna och prestanda för dessa riktigt trådlösa hörlurar.

Bra poäng
– Hans
– Autonomi
– Design


Negativa poäng
– Micro USB
– Ingen beröringsknapp

Cambridge Audio Melomania 1 hörlurar


hörlurar-Cambridge-Audio-Melomania-1

Cambridge Audio Melomania 1 hörlurar levereras i en snygg förpackning. Det är inte mycket, men vi gillar det när tillverkarna tillämpar sig på denna punkt. När allt är opackat får du transport / laddningsväskan, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, öronsnäckorna i olika storlekar, en laddningskabel och en användarhandbok. Lådans innehåll är klassiskt. Melomania 1 säljs för 100 euro på internet.

Cambridge Audio Melomania 1 Test


Cambridge-Audio-Melomania-1-recension

Väskan som möjliggör transport och laddning av hörlurarna är väldigt kompakt. Det kommer att vara diskret en gång i fickan (detta är inte alltid fallet med True Wireless-hörlurar). Det erbjuder ett tunt och långsträckt format. Det fina med den här modellen är att hörlurarna ansluts direkt genom spetsarna när de placeras i fodralet. Plötsligt integrerar de inte metallanslutningar på beläggningarna. De hålls magnetiskt en gång på plats i fodralet, så att de inte glider ut även om locket är öppet. På framsidan kommer du att märka fyra små lysdioder som visar batteriets laddningstillstånd. Negativ punkt, laddning sker via en mikro-USB-port. Det är lite synd att Cambridge Audio har beslutat att integrera denna åldrande port (nuförtiden byter alla till USB-C). Vi beklagar också inskriptionerna på plastbaksidan. Detta förstör den visuella återgivningen av fallet lite. Att skriva dem på insidan av omslaget skulle ha gjort det möjligt att få något mer diskret. Tillverkaren har också integrerat sin logotyp på omslaget. Det är ganska litet och diskret jämfört med CE-märkningarna.

Tillverkaren har också gjort i minimalism för designen av öronkåporna. De har ett kompakt och avrundat format med utbytbara silikontoppar. Inuti finns 5,8 mm grafen drivrutiner. Denna kompakta storlek gör att de kan vara riktigt lätta (4,6 gram på skalan). Allt är rent, men ändå fast. Dessutom är de IPX5-certifierade. Detta innebär att de är skyddade mot vattenstrålar som kommer från alla håll. Så din svett eller regn kommer inte att bryta ner dem. Att vara vattentålig betyder inte vattentät (många användare vet inte skillnaden). Du kan inte helt sänka ner dem i vatten.

Egenskaper


Cambridge-Audio-Melomania-1-test

Cambridge Audio Melomania 1 använder Bluetooth-teknik i version 5.0. Det senare förbättrar datautbytet och räckvidden för den trådlösa anslutningen. Du kan röra dig upp till 15 meter från källan utan att kopplas bort. Ihopparning är väldigt enkelt. När de väl är laddade tar du hörlurarna ur fodralet. Gå sedan till Bluetooth-menyn på din källenhet (smartphone / ljudspelare) och välj hörlurarna. När du väl har valt hörlurarna automatiskt ihop med din enhet. Det är enkelt och intuitivt. Den trådlösa anslutningen förblev alltid stabil och pålitlig under vårt test. Du kan använda Melomania 1 utomhus utan att störa Bluetooth-signalen.

Bokstäverna “L” och “R” är tryckta i vitt på den svartfärgade beläggningen. Detta gör att du kan placera hörlurarna i rätt riktning. Tillverkaren tillhandahåller flera par öronsnäckor i lådan, så ta dig tid att prova dem. Glöm aldrig att öronspetsar påverkar komfort, isolering och ljudåtergivning. En gång på plats i våra kanaler erbjuder Cambridge Audio Melomania 1-hörlurar bra komfort. De är diskreta när det gäller design, men har fortfarande sinnena i örat. Efter det är det inte förvånande med tanke på att de antar ett in-ear-format. Lyckligtvis förbättrar deras lätthet ergonomin. De håller sig bra i öronen, men de är inte lämpliga för sport. Du kommer säkert att se dem falla ur kanalen om du utför sportpass med slagrörelser (till exempel på löpband). Det är synd med tanke på att de är IPX5-certifierade.

Cambridge Audio Melomania 1 innehåller taktila knappar på deras bakre delar. Konturen på den fysiska knappen är markerad med en färgad lysdiod. Nackdelen med en tryckknapp är att det finns en accentuerad tryckeffekt när man interagerar. Känsliga människor kommer inte att tycka om det. Annars är alla vanliga kontroller närvarande. Du måste trycka på höger hörsnäcka för att spela eller pausa din musik. Två tryck på höger öronsnäckor hoppar till nästa låt och två tryck på vänster återgår till föregående musik. För att ändra volymen måste du hålla ned höger och vänster öronsnäckor. Det tar ett tryck för att svara på dina telefonsamtal eller ett långt tryck för att avvisa det. Du har också möjlighet att aktivera röstassistenten på din smartphone.

Prestanda och ljudkvalitet


recensioner-Cambridge-Audio-Melomania-1

Cambridge Audio Melomania 1 erbjuder en relativt klassisk V-signatur med ganska närvarande bas. De låga mids är lite bakom, å andra sidan sticker high mids och diskant ut. Vi kan till och med säga att det finns en boost på höga mids. Så ljudet är bra, men vi noterar alla samma betoning på mellansidan snarare än basen. På den positiva sidan har varumärket Cambridge Audio samarbetat med företaget Qualcomm. Så vi utnyttjar kompatibiliteten med aptX-codec. Det betyder att ljudet är bättre i Bluetooth. Naturligtvis måste din källenhet vara kompatibel med denna teknik för att dra nytta av den. Du bör verkligen föredra att lyssna med aptX-codec, eftersom du kommer att kunna höra en tydlig förbättring under dina musiksessioner. AptX är överlägsen SBC, AAC-codec.

Framför allt, ta dig tid att välja rätt tips, för som vi sa ovan har de en inverkan på ljudåtergivningen. Tillverkaren erbjuder silikon- och minneskumtips. Du har frihet att välja, men skummet anpassar sig lättare till olika öronstorlekar genom att deformera. Dessutom kommer du att dra nytta av bättre ljudisolering. Detta är viktigt om du inte vill att buller från utsidan ska störa ditt lyssnande. Speciellt eftersom Melomania 1 inte erbjuder en aktiv brusreduceringsfunktion. Så du kan bara lita på ändkåpan för bra passiv isolering.

Autonomi är en av styrkorna i Cambridge Audio Melomania 1. Lådan innehåller ett 700 mAh batteri som erbjuder 4 fulla laddningar. När det gäller hörlurarna erbjuder de 9 timmars användning när de är fulladdade (naturligtvis varierar autonomin beroende på lyssningsvolymen). Detta är en mycket bra prestanda för True Wireless-hörlurar. Totalt har du 45 timmars autonomi (tillräckligt för att njuta av din musik flera dagar i rad). Denna prestanda är särskilt möjlig tack vare Qualcomms teknik som förbrukar mindre energi. Vad vi verkligen ångrar är att tillverkaren bestämde sig för att använda en mikro-USB-port för att ladda batteriet.

Slutsats


test-Cambridge-Audio-Melomania-1

Den första modellen av True Wireless-hörlurar från Cambridge Audio är ganska framgångsrik. De erbjuder en minimalistisk design, bra komfort och ett trevligt ljud. Vi beklagar bara frånvaron av modern teknik (inklusive beröringsytor för kontroller och en USB-C-port för laddning). Cambridge Audio Melomania 1s är inte perfekta, men de gör sitt jobb perfekt. De är fantastiska 100% trådlösa hörlurar.

Cambridge Audio Melomania 1 hörlurar


köp nu