Skip to content

Bose QuietControl 30 hörlurar recension

Bose Corporation är ett amerikanskt företag grundat 1964. Idag tillverkar det olika typer av hörlurar, hörlurar, högtalare. Hon har fått mycket ökändhet genom åren. Efter att ha integrerat ett aktivt brusreduceringssystem i sina Circum-aural-hörlurar (QuietComfort 35) har tillverkaren beslutat att integrera samma teknik i sina QuietControl 30-hörlurar. . Så Bose blir trådlös, men dessutom Bose QuietControl 30 erbjuder möjligheten att välja intensiteten för brusreduceringen. Upptäck deras egenskaper och prestanda i vår testa.

Bra poäng
– brusreducering
– Naturligt ljud
– Komfort och stöd
– Multipoint Bluetooth-anslutning


Negativa poäng
– Halsremmen passar inte alla användare
– Hög latens

Bose QuietControl 30 hörlurar


Bose-QuietControl-30-recensioner

Lådan med Bose QuietControl 30-hörlurar är ganska imponerande. Det är främst på grund av nackdesignen att förpackningen har denna storlek. Lådan är gjord av kartong, det finns ett foto på en av de två öronkåporna på framsidan och hörlurarnas huvudfunktioner är tryckta på baksidan. Du kommer att kunna se logotyperna som visar att hörlurarna är kompatibla med IOS- och Android-enheter. Det finns också några fler bilder som visar fjärrkontrollen, hörlurarnas allmänna utseende och kontrollknapparna på nackremmen.

När kartongen är öppen hittar du hörlurarna inuti som är skyddade i ett plastelement. Bose tillhandahåller också olika tillbehör: två par ytterligare StayHear + -tips (ett par är redan förinstallerat), en mikro-USB-kabel för att ladda hörlurarna, ett skyddsfodral och vanliga papper (garanti, användarhandbok). Ingen 3,5 mm ljudkabel eftersom QuietControl 30 endast kan användas i Bluetooth. Hörlurarna säljs för € 299,95 på Amazon-webbplatsen.

Bose QuietControl 30 Test


hörlurar-Bose-QuietControl-30

På ljudmarknaden finns det en hel del hörlurar som använder nackbandsdesign. De största ljudmärkena har sina egna modeller (Sony, Sennheiser, etc.) Tillverkaren Bose har beslutat att välja samma design för sin QuietControl30. Att bära den här typen av headset är ganska speciell, så det kommer inte att tilltala alla användare. Det måste sägas att de har ett mindre kompakt format än konventionellt in-ear. Plötsligt förlorar vi lite i transportabilitet. De Bose QuietControl 30 förbli lätta, men det är omöjligt att skjuta in dem i en av dina fickor.

Bose QuietControl 30-hörlurarna är byggda i två delar. Det finns plastbågen som innehåller en del av elektroniken. Detta element är placerat runt halsen, flexibiliteten i den bakre delen gör att bågen kan anpassas till olika kroppstyper och till antalet kläder du bär på dig. De två främre delarna av nacken vilar på dina krageben. Insidan av bågen är täckt med en mjuk touchbeläggning. Kontakten är trevlig, det förbättrar också komforten när rullstången är på plats.

Som vi nämnde ovan, innehåller bågen en del av elektroniken. Inkluderat batteriet och brusreduceringssystemet. Den är utrustad med en mikro-USB-port som gör att batteriet kan laddas. Knappen för att slå på / av hörlurarna är också placerad på insidan av huvudbandet. När hörlurarna är på kan du trycka på samma knapp för att känna till batteriets livslängd. Det finns ingen 3,5 mm-port på huvudbandet, du kan inte använda Bose QuietControl 30 än i Bluetooth.

Egenskaper


Bose-QuietControl-30-test

De två förmakarna är anslutna till huvudbandet med en kabel som är cirka 15 centimeter lång. Kablarna är av god kvalitet, det finns ingen risk för att de vrids. De bakre skalen på öronkopparna har flera små hål. Detta gör att mikrofonerna kan plocka upp yttre ljud och sedan avbryta dem genom bullerreduceringssystemet. De två öronkåporna är inte superkompakta, men det påverkar inte komforten. Bose tillhandahåller StayHear-tips med hörlurarna. De som redan har testat hörlurar från märket Bose vet att den här typen av tips erbjuder stor komfort och bra stöd. Dessa silikontips tillåter QuietControl 30 att vara högst upp på komfortlistan. De är riktigt sköna att ha på sig. Dessutom är de inte hörlurar i örat utan semi-intra. När du sätter in dem i öronkanalerna sitter de vid ingången så att de inte är så påträngande. Detta kommer att behaga känsliga personer som har svårt att bära intras i flera timmar i taget.

Att sätta in Bose QuietControl 30-hörlurarna i öronen är väldigt enkelt och en gång på plats förstärker fenorna som pressar mot din brosk stabilitet. Bose erbjuder tre storlekar av öronsnäckor för att se till att hörlurarna kan anpassas till olika kroppsformer. När de väl är på plats i hörselgångarna glömmer du snabbt hörlurarna. Satsen är väldigt lätt och du kommer inte känna något obehag eller smärta. Det är bara det att du ibland måste centrera bågen runt nacken. Halsomkretsen kommer också att vara ett problem när du springer. Det tenderar att studsa av dina nyckelben med varje kraftfull rörelse. Å andra sidan kan du använda den för sportaktiviteter lite mindre tonic (till exempel under bodybuilding). Men om du är en erfaren idrottsman rekommenderar vi ändå att du väljer en referens som är speciellt utformad för sport.

Bose att integrera en fjärrkontroll på kabeln för att hantera din musik. Den placeras under höger hörsnäcka. Det är väldigt enkelt att använda, det finns en knapp för att justera volymen, navigera mellan ljudspår och svara / lägga på dina telefonsamtal. Det finns också två andra vred som du använder för att justera intensiteten för brusreduceringen. Det är också därför Bose använder namnet “QuietControl”. Under användning är knapparna lyhörda, varje tryck känns igen. Tillverkaren borde ha placerat några av kontrollerna på bågen för att underlätta åtkomst. Bose ger en påse med dragkedja i lådan. Du kommer att kunna skydda Bose QC30 påväg. Väskan är ganska skrymmande, detta beror på nackdesignen. Så du måste sätta den i en väska.

Prestanda och ljudkvalitet


Bose-QuietControl-30-recension

Bose QuietControl 30 ansluts via Bluetooth på det klassiska sättet. Det betyder att du väljer dem via Bluetooth-menyn på din kompatibla enhet. Men det finns också ett NFC-chip för att förenkla parningen. Om din smartphone / surfplatta är kompatibel, ta bara ihop hörlurarna så att den trådlösa anslutningen upprättas. Hörlurarna lagrar upp till 8 olika enheter i minnet och när den första parkopplingen har slutförts ansluter de automatiskt igen. De QuietControl 30 kan anslutas samtidigt till två källor (till exempel på din smartphone och på din surfplatta). Pausa bara din smartphone och starta din surfplatta, så jonglerar du de två källorna. Hörlurarna är inte kompatibla med Bluetooth 5.0-standarden, men de har fortfarande ett bra utbud. Du kan röra dig upp till 10 meter från din innan signalen blinkar.

Det aktiva brusreduceringssystemet eliminerar en del av bullret runt dig. Dessutom är det möjligt att hantera bullerdämpning på denna modell. Du bestämmer dig för att isolera dig själv eller förbli medveten om buller från utsidan beroende på din miljö. Det kommer till exempel att vara säkrare att minska brusreduceringen när du är nära biltrafiken. Under vårt test märkte vi att isoleringen är effektiv, en stor del av bullret exteriör är dämpad. QC30s brusreduceringssystem är mindre kraftfullt och effektivt än på Boses avancerade hörlurar, QuietComfort 35 II. Men det är fortfarande trevligt att se att det lyckas minska bakgrundsljudet när du befinner dig i tunnelbanan på ett tåg eller på en plats med trafik. Det är på de höga frekvenserna som Bose QuietControl 30 har mer problem. Du kommer att bli förvånad om du aldrig har använt denna typ av funktion, med våld kommer du inte att kunna göra utan den. Det är riktigt trevligt att vara i din musikbubbla.

Bose har utvecklat en applikation som innehåller några ytterligare funktioner. Det heter “Bose Connect” och är tillgängligt gratis i App Store och Google Play. Du kan ladda ner den för att hantera enheter anslutna via Bluetooth, justera nivån på brusreduceringssystemet, byta namn på hörlurarna eller kontrollera batteriets livslängd. Tillverkaren borde ha lagt till en equalizer för att ändra ljudåtergivningen.

Bose QuietControl 30 levererar anständig rendering, plus att du inte behöver den bästa källan för att njuta av fantastiskt ljud. I vilket fall som helst är QuietControl 30 inte designad för audiofilanvändare. Som alltid med Bose-hörlurar är det basen som läggs fram. Basen är djup men förblir väl kontrollerad över hela spektrumet. Det förstärker dynamiken i vissa typer av musik, men de kväver inte andra frekvenser. Medierna är närvarande, rösterna är väl transkriberade. Vi skulle bara ha velat ha lite mer närvaro och detaljer i diskanten. I vilket fall som helst verkar de aldrig aggressiva mot trumhinnorna. Du ställer in volymen på 50% och du kan lyssna på din musik i timmar i taget utan att känna trötthet. Så de som brukade använda Bose-produkter kommer inte bli besvikna över QC30. De hittar samma ljudsignatur som finns på andra Bose-produkter.

När det gäller autonomi går hörlurarna bra. Du kommer att njuta av din musik i 10 timmar i Bluetooth med brusreduceringssystemet aktiverat. Halsremmens design har sina nackdelar! Tack vare bågen är det möjligt att integrera ett större batteri, plötsligt är hörlurarna mer uthålliga när det gäller autonomi. Du laddar batteriet via mikro-USB-porten. Det tar ungefär en timme att få full laddning.

Slutsats


test-Bose-QuietControl-30

Bose QuietControl 30 är nästan perfekta hörlurar med nackband. Vi kan till och med säga att de ligger före alla konkurrerande produkter. Komforten är optimal tack vare StayHear-tipsen, de har bra ljudåtergivning och ljudreduceringssystemet är effektivt. Det här är elit hörlurar, men du får vad du betalar för.

Bose QuietControl 30 hörlurar


köp nu