Skip to content

Borofone BE5 hörlurar recension

Marknaden för Bluetooth-hörlurar är full av produkter, det finns tusentals mer eller billigare produkter. De har alla fördelar och nackdelar. Den här gången testar vi ett par Bluetooth-hörlurar som kan säljas för cirka femton euro Borofone BE5.

Bra poäng
– bekvämt
– Robust design


Negativa poäng
– Ljudåtergivning
– Autonomi
– Laddtid

Borofone BE5


borofone-be5-test

Bluetooth 4.2
Frekvensomfång: 2,4 GHz
Linjelängd: 55 cm / 1,8 fot
Arbetsavstånd: 10m (33ft)
Standby-tid: Över 180h
Dags för musik: Över 4 timmar
Kommunikationsautonomi: Över 4,5 timmar
Laddtid: ungefär 2 timmar
Protokoll som stöds: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
Frekvenssvar: 20-20000Hz


Borofone BE5-test


borofone-be5-recension

Hörlurarna är förpackade i en vit kartong på framsidan av lådan, du kommer att kunna se hörlurarna på bilden och modellnamnet anger. Du öppnar lådan och hörlurarna presenteras framför dig, den här sidan är genomskinlig och det finns små logotyper som representerar innehållet i förpackningen.

För detta pris ingenting att klaga på förpackningen, det är verkligen komplett. Inuti lådan hittar du Bluetooth-hörlurar BE5, öronsnäckor i olika storlekar (S, M, L), 2 par öronvingar, en USB-kabel för att ladda hörlurarna, ett klämma, en skyddspåse, en användarhandbok och ett garantikort. Du hittar dem för cirka femton euro på Amazon-webbplatsen!

Funktioner och design


meddelande-borofone-be5

Borofone BE5-hörlurar har en ganska enkel design, de är gjorda av metall, vilket är trevligt och förbättrar deras hållbarhet över tid. De är mycket bekväma och öronvingarna ger bra stöd i örat. För att förbättra komfort och ljudisolering, testa de olika öronspetsarna för att hitta rätt storlek, de som passar bäst för din kroppstyp. Hörlurarnas baksida är magnetisk, du kan hänga hörlurarna ihop när de ligger runt halsen. Det finns ingen risk för att falla och de är lättare att transportera. Micro USB-porten finns på fjärrkontrollen, du måste ladda hörlurarna med den medföljande kabeln. Det finns en liten plastklämma för att skydda USB-kontakten från svett, glöm inte att sätta den på plats när du använder hörlurarna under träningen.

Fjärrkontrollen i plast har tre olika knappar med vilka du kan slå på hörlurarna, navigera mellan spår, byta spår, sänka eller öka volymen och svara eller avvisa telefonsamtal. En liten lysdiod låter dig veta när hörlurarna är på och när de går i parningsläge. För att använda dem behöver du bara para ihop BE5-hörlurarna med din telefon via Bluetooth, detta görs på några sekunder. Så snart de är ihopkopplade måste du bara starta din musik. De är IPX4-certifierade: skydd mot stänk och stänkande vatten, de tål vatten, damm och svett. Du kan använda dem under dina träningspass utan problem, din svettning är inte ett problem.

Prestanda och ljudkvalitet


test-borofon-be5

Hörlurarna är utrustade med den senaste Bluetooth v4.2-versionen och de är kompatibla med apt-X-codec, vilket är mycket populärt. Apt-x codec ger högpresterande överföringskvalitet och förbättrar ljudkvaliteten. När det gäller autonomi är det verkligen inte exceptionellt 4 timmars autonomi i musikuppspelning och du behöver cirka 2 timmar för att ladda dem. Beroende på din användning måste de fortfarande laddas flera gånger i veckan! Kvaliteten på samtalen förblir korrekt, rösterna hörs, men så snart de används på en bullrig plats blir resultatet annorlunda.

När det gäller ljudkvalitet, förvänta dig inte något snyggt. Denna produkt är uppenbarligen inte dedikerad till audiofiler, det hela saknar precision och skärpa. Vi kommer att säga att för 15 € gör de jobbet, du kommer att få dina pengar värda det är allt.

Slutsats


hörlurar-borofone-be5

För ungefär femton euro har du ett par Bluetooth-hörlurar som förblir solida, bekväma och har låg ljudåtergivning. De Borofone BE5 gör inte mirakel med tanke på det pris de erbjuds till, du får inte det du betalar för mer.

Borofone BE5-hörlurar


köp nu