Skip to content

AUKEY Latitude hörlurar recension

Aukey är ett varumärke som specialiserar sig på konsumentelektronikprodukter. I katalogen finns externa batterier (powerbank), USB-laddare, kablar, adaptrar för smartphones, biltillbehör, lysdioder etc. Varumärket är också aktivt inom ljudsektorn (hörlurar, hörlurar, högtalare). I detta test är vi intresserade av deras hörlurar Aukey Latitude. Dessa billiga Bluetooth-hörlurar designades för sportanvändning. Förutom att använda trådlös Bluetooth-teknik är de motståndskraftiga mot svett och regn. Vi använde dem i flera dagar för att se vad det var värt. Kolla in deras egenskaper och prestanda i vårt test nedan.

Bra poäng
– Stabil och lätt
– Lätt att använda
– pris


Negativa poäng
– mikrofon

AUKEY Latitude hörlurar


hörsnäcka-AUKEY-Latitude

AUKEY Latitude-hörlurar finns i en liten kartong. Bluetooth-hörlurar visas på ritningen på omslaget. När lådan har öppnats får du hörlurarna, en bär- / skyddspåse, öronsnäckor, stabilisatorer, en mikro-USB-kabel för att ladda batteriet och pappersarbete (användarhandbok, garanti). Aukey var ganska generös med tillbehören. Latitude kan köpas för mindre än 30 euro på internet.

AUKEY Latitude-test


hörlurar-AUKEY-Latitude

Aukey Latitude har en klassisk design för Bluetooth-hörlurar. De två öronsnäckorna är anslutna med en mycket tunn kabel där det finns en fjärrkontroll med tre knappar. Du kommer att använda fjärrkontrollen för att interagera med din musik. Kabeln är i kontakt med nacken när du använder hörlurarna. Det är inte besvärande, du kommer knappt att känna det under träningen. Aukey Latitude-hörlurarna är lätta, satsen väger bara 13 gram. De är mestadels utformade med plast, vilket är det som gör att de kan vara så lätta. De kan följa med dig under alla dina resor. Du kan skjuta dem direkt i fickan eller i det lilla locket som medföljer i lådan. När de väl placerats inuti kommer de att skyddas från stötar och fall. Detta lilla tillbehör är användbart för att göra det lättare att hitta hörlurarna när de är i en väska och det förhindrar att kabeln trasslar i alla riktningar. Ett bär- / skyddsskydd ska komma med alla Bluetooth-hörlurar, men inte alla märken är så generösa med tillbehör.

Hörlurarna är lämpliga för klassisk och sportanvändning. Du kan använda dem medan du gör sportaktiviteter. Kabeln som ansluter öronsnäckorna tillsammans är kort så att den inte fastnar på ett föremål runt dig. In-ear-hörlurarna placeras i dina hörselgångar och kabeln ligger på nacken. Aukey har integrerade magneter i den yttre delen av öronkåporna. Dessa magneter gör att de kan kopplas ihop. Du kommer att bära hörlurarna som ett halsband runt halsen. Det är bekvämt, särskilt när du är på språng glider Latitude inte av nacken. Flera tillverkare har integrerat detta element i sina Bluetooth-hörlurar. Vi vet inte vilket varumärke som var först med den här idén, men i alla fall är det verkligen praktiskt dagligen.

Aukey Latitude har tre par in-ear-tips och 3 par stabilisatorer. Dessa två tillbehör placeras mycket enkelt på öronkåporna. Du måste experimentera med olika storlekar på tips och krokar för att hitta den bästa passformen. Tillbehören måste matcha din kroppsform för att få bra komfort, stöd och god isolering. Det är uppenbart att tillbehör direkt påverkar din användarupplevelse. Med rätt par öronskydd kommer din hörselgång att tätas och därför kommer ljudet från utsidan att vara mindre hörbart. När det gäller kroken som är placerad i nivå med brosket i öronen, säkerställer de underhållet av hörlurarna i öronen.

Hörlurarna är IPX4-certifierade. Detta skyddsindex klassificerar resistansen hos en anordning mot intrång i fasta och flytande kroppar. IPX4 betyder att hörlurarna är skyddade mot stänkande vatten från alla håll. Så regnet eller din svett kommer inte att skada dem. Men var försiktig, de är inte vattentäta. Du kan inte doppa dem i vatten. Du måste välja ett annat par hörlurar för att gå till poolen.

Egenskaper


AUKEY-Latitude-recensioner

Hörlurarna passar lätt i dina öron. Bokstäverna “L” och “R” finns för att hjälpa dig att placera dem i rätt riktning. Förmakens lätthet bidrar till god komfort. Du kommer att kunna bära hörlurarna länge utan att känna obehag eller smärta. Aukey Latitude stannar på plats under dina olika aktiviteter. Vi märkte alla att de ibland måste bytas ut när de kör. När du utövar den här sporten skjuter förmaken ut något från dina öron, men det är fortfarande minimalt. Du kommer inte att sätta på dem hela tiden som med några konkurrerande Bluetooth-hörlurar.

Hörlurarna använder Bluetooth-teknik i version 4.1 och är kompatibla med aptX-codec. Din externa enhet måste vara kompatibel med denna codec för att kunna använda den. Trådlös ihopparning med dina olika enheter (smartphone / surfplatta / audiofilspelare) är mycket enkelt. Den som någonsin har använt den här typen av headset vet hur man gör det. Andra kan hänvisa till användarhandboken. Ihopparningen sker via mittknappen på fjärrkontrollen. Du fortsätter att trycka på tills LED-lampan blinkar. En ljudeffekt säger att Aukey Latitude är påslagen. Då måste du gå till Bluetooth-menyn för din ljudkälla för att välja hörlurar. Den trådlösa anslutningen upprättas automatiskt efter val av hörlurar. Det är snabbt och enkelt att göra. Alla användare kommer dit.

Fjärrkontrollen som finns på kabeln har tre knappar och en mikro-USB-port. Du använder knapparna för att slå på hörlurarna, initiera den trådlösa anslutningen, hantera din musikuppspelning / paus, svara / lägga på dina telefonsamtal och navigera mellan ljudspår. Mikrofonen inbyggd i fjärrkontrollen är av dålig kvalitet. Detta är ofta fallet med hörlurar av denna typ. Dina samtalare kan höra dig, men förståelsen är svår. Så det är bättre att gå direkt genom din smartphone när du får ett telefonsamtal. Micro USB-porten som används för att ladda hörlurarnas batteri är gömd bakom en liten gummiklämma. Det måste absolut vara på plats när du inte laddar hörlurarna. För om vätskor är i kontakt kommer det inte längre att fungera.

Prestanda och ljudkvalitet


AUKEY-Latitude-test

Aukey Latitude är low-end Bluetooth-hörlurar, så du bör inte förvänta dig att göra hög kvalitet. Användare som letar efter ett par hörlurar som levererar exakt och detaljerat ljud kan gå sin väg. På Latitude finns särskilt bas och diskant som läggs fram. Medierna är bakom, plötsligt kan inte rösterna uttrycka sig tillräckligt. Det föreslagna ljudet kommer särskilt att uppskattas av sportanvändare, basens inverkan motiverar under ansträngningen. Ljudet förblir korrekt för att njuta av hans musik. Ljudisolering varierar beroende på storleken på in-ear-spetsarna. Om din hörselgång är väl förseglad kommer yttre buller att vara mindre hörbart.

Den trådlösa anslutningen är alltid stabil under vår användning. Räckvidden för den trådlösa anslutningen är 10 meter (bortom det som musiken avbryts). Denna prestanda är tillräcklig för användning under dina dagliga pendlingar eller när du spelar sport. Din externa enhet kan glidas i fickan utan att den trådlösa anslutningen störs.

Hörlurarna har 8 timmars batteritid. Dessa är inte de tuffaste Bluetooth-hörlurarna på ljudmarknaden, men det kommer att tillfredsställa majoriteten av användarna. Vi påminner dig om att autonomin varierar beroende på ljudvolymen. Om ljudet är fullt minskar batteriets livslängd snabbare. Det tar det drygt en timme att få 100% batteri genom mikro-USB-porten. Laddkabeln ingår i lådan, det är synd att den är så kort. Lyckligtvis idag har alla flera mikro-USB-kablar.

Slutsats


test-AUKEY-Latitude

AUKEY Latitude är avancerade Bluetooth-hörlurar som uppfyller sina roller. De kommer att tillfredsställa dig om du inte är krävande när det gäller design och ljudåtergivning. De kan användas i vardagen och för idrott.

AUKEY Latitude-hörlurar


köp nu