Skip to content

Aukey EP-T21 hörlurar recension

Aukey är ett varumärke som designar olika produkter. I katalogen hittar vi externa batterier, kablar, hörlurar, biltillbehör, LED-lampor, datorns tangentbord, nav etc. Dess olika produkter som säljs är riktigt varierade. Dessutom har det gått ett tag sedan vi testade dess olika produkter. Pris / kvalitet-förhållandet är alltid intressant. Den här gången skickade varumärket oss ett par True Wireless-hörlurar (verkligen trådlösa) Aukey EP-T21. Marknaden för 100% trådlösa hörlurar har verkligen exploderat på senare tid. Det finns tusentals referenser tillgängliga på marknaden. Låt oss tillsammans ta reda på vad EP-T21 är värda.

Bra poäng
– pris
– Bekväm och lätt
– Tillfredsställande ljud


Negativa poäng
– Micro USB

Aukey EP-T21 hörlurar


hörlurar-Aukey-EP-T21

Aukey EP-T21-hörlurarna levereras i en mycket liten kartong. Vi kan säga att tillverkaren ville spara pengar. När du väl öppnat får du transport / laddningsfodralet, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, 3 par öronsnäckor (S / M / L), en USB-A till Micro USB-kabel, en användarhandbok, en snabbstartsguide, 45 dagars pengarna tillbaka-garanti och 24 månaders garantibevis för produktersättning. Ett innehåll trots allt klassiskt för denna typ av hörlurar. EP-T21 är tillgänglig för mindre än 35 euro på internet.

Aukey EP-T21-test


Aukey-EP-T21-recension

Vi börjar med transportväskan som också används för att ladda hörlurarna (egenskaper som finns med alla 100% trådlösa hörlurar). Här är det en otroligt kompakt modell. Vad som är säkert är att du inte har några problem att bära den i en av dina fickor. Det kommer snabbt att glömmas bort med tanke på hela vikten. Annars erbjuder den en klassisk plastdesign. Kåpan öppnas på framsidan och när den väl har öppnats faller vi på de två öronkåporna som hålls magnetiskt. På så sätt kan de inte råka falla av misstag. Å andra sidan beslutade tillverkaren att integrera en mikro-USB-port för att ladda batteriet. Det är synd att vi måste använda den åldrande porten. Numera använder alla tillverkare USB-C.

När du öppnar fodralet stöter du på de två magnetiska hörlurarna. En gång i handen märker vi omedelbart stångformatet som är specifikt för Apple True Wireless-hörlurar. Aukey EP-T21 lånar bara en del av sina mönster, eftersom de är i in-ear-format. Det vill säga, de är utrustade med tips som tränger igenom användarens öra. Medan Apples AirPods är semi-in-ear (de placeras vid ingången till hörselgången). Detta format kommer inte nödvändigtvis att tilltala känsliga personer, men vi kommer att diskutera användbarheten lite senare. Annars erbjuder EP-T21 en relativt kompakt och lätt design. Användningen av plast gör det möjligt att lätta helheten. Det finns inget att säga om uppsättningens byggkvalitet. Ingen monteringsfel syns. På öronkopparna hittar vi intraspetsar, beröringskontroller och magnetiska ytor så att de passar i fodralet.

Egenskaper


Aukey-EP-T21-test

Aukey EP-T21 använder Bluetooth 5.0-teknik. Den senare förbättrar parningshastigheten till din ljudkälla och det förbättrar också räckvidden för den trådlösa anslutningen. Ihopparning är väldigt enkelt. För första gången rekommenderas att du placerar hörlurarna i fodralet och laddar batteriet via mikro-USB-porten. När batteriet är fullt tar du ut hörlurarna ur lådan för att starta den trådlösa parkopplingen. Då behöver du inte längre gå till Bluetooth-menyn för din ljudkälla (smartphone / surfplatta / mp3-spelare) och välja EP-T21. Det är snabbt och enkelt. Positivt är det möjligt att använda de två hörlurarna oberoende. Du kan använda en och låta den andra ladda. Med bara ett hörsnäcka kan du lyssna på din musik samtidigt som du är medveten om din omgivning.

Hörlurarna levereras med flera par öronproppar av silikon. Så som vanligt måste du testa dem för att hitta de som matchar din kroppstyp. För oss var de förinstallerade tipsen den bästa matchningen. Bokstäverna “L” och “R” finns på plasten för att hjälpa dig att placera öronsnäckorna i rätt riktning. En gång på plats gav hörlurarna en bra passform och var bekväma. Vi kunde bära dem i flera timmar i taget utan att känna obehag. Deras superlätta design är riktigt positiv under användning. Vet också att de håller bra när de är på plats. Vi gjorde en liten träning med dem och de kunde ge bra stabilitet. EP-T21s är svettbeständiga, så atletiska användare kommer att kunna använda dem.

EP-T21 integrerar pekreglage. Det krävs att knacka på den yttre ytan för att interagera. Kontrollerna är mycket enkla. För att starta din musik eller sätta den på pose måste du dubbelklicka på vänster eller höger atrium. För att återgå till föregående låt måste du låta fingret vila en sekund på vänster örakopp och du måste stanna på höger örakopp i två sekunder för att gå till nästa bit. Om någon ringer till dig dubbelklickar du på höger eller vänster öronsnäckor. Och om du inte vill svara, håll bara fingret på en av de två öronsnäckorna. EP-T21 är iOS- och Android-kompatibla. Så du kan använda Siri eller Google Assistant. För att göra detta utför du bara en trippelknapp på vänster atrium. Det var verkligen inget problem med igenkänning och lyhördhet. Touchytor är mycket känsliga.

Prestanda och ljudkvalitet


meddelande-Aukey-EP-T21

Ljudkvaliteten är verkligen tillfredsställande för True Wireless som säljs till detta pris. Så du måste naturligtvis välja de tips som matchar öronformen. Det är tack vare tipsen att din hörselgång förseglas och utrymmet mellan örat och utsidan blockeras. Du får bästa möjliga ljud med rätt passform. Så naturligtvis är EP-T21 inte hörlurar som erbjuder en HiFi-rendering, men ljudkvaliteten är fortfarande rättvis. När hörlurarna är korrekt installerade är ljudet av god kvalitet. Vi utnyttjar bra bas, men den övergripande rendering saknar precision. Då antogs att vi inte skulle kunna njuta av super exakt ljud med tanke på deras priser. Mellanslag tar lite över diskanten, men rendering förblir anständig. I slutändan får vi vad vi betalar för, 90% av användarna kommer att vara nöjda med ljudet.

Aukey EP-T21-hörlurarna har inte aktiv brusreduceringsteknik, så du måste nöja dig med passiv isolering. Du måste därför välja rätt öronproppar så att öronkanalen är väl förseglad. Om spetsarna är väl anpassade till ditt örons storlek dämpas yttre buller väl. Eftersom hörlurarna ger bra ljudkraft behöver du aldrig höja volymen till maximalt för att täcka omgivande ljud. Den inbyggda mikrofonen lyckas ta upp röster och ge en korrekt återgivning när du är på en lugn plats. Å andra sidan går det fel när du befinner dig i en bullrig miljö (kollektivtrafik eller upptagen gata). Så det rekommenderas att använda din smartphone direkt om du får ett telefonsamtal. Handsfree-satsen är nästan alltid av dålig kvalitet på Bluetooth-hörlurar.

Hörlurarna har en batteritid på 5 timmar. Naturligtvis varierar denna prestanda beroende på lyssningsvolymen. Du kommer inte att uppnå denna autonomi om ljudet är fullt sprängt hela tiden. När batterierna är tomma behöver du inte längre placera dem i laddningsfodralet. Fodralets batteri erbjuder fyra fulla laddningar, vilket ger totalt 25 timmars autonomi. Detta är en bra prestanda med tanke på deras pris. Tyvärr, som vi sa lite ovan, laddas batteriet via micro USB-porten. Tillverkaren ville förmodligen spara lite pengar genom att inte vilja byta till USB-C. I annat fall medföljer laddningskabeln i lådan.

Slutsats


test-Aukey-EP-T21

Aukey EP-T21 är tillfredsställande True Wireless-hörlurar. De erbjuder bra design, bra batteritid och anständigt ljud. De kommer att tilltala alla användare som inte vill spendera hundratals dollar för att ha råd med ett par 100% trådlösa hörlurar.

Aukey EP-T21 hörlurar


köp nu