Skip to content

Aukey EP-T20

Aukey är verkligen inte okänt för oss, eftersom varumärket redan har skickat oss flera par hörlurar för att testa. De senaste modellerna vi testade var Aukey EP-T21. Företaget bestämde sig för att skicka ett nytt par True Wireless-hörlurar (100% trådlösa) för att testa, Aukey EP-T20. Med kraft utvidgas produktkatalogen, särskilt inom ljudområdet. Varumärket erbjuder inte mindre än tio referenser (halsrem, trådlöst, 100% trådlöst, etc.) Låt oss tillsammans upptäcka egenskaperna hos EP-T20. Kommer de att kunna vinna mot överflödet av konkurrerande varumärken?

Bra poäng
– Pris
– Komfort
– Det är rätt


Negativa poäng
– Micro USB

Aukey EP-T20 hörlurar


hörlurar-Aukey-EP-T20

Som vanligt beslutar Aukey att hålla förpackningen minimal. Hörlurarna levereras i en liten, fyrkantig kartong. Inuti hittar vi transport / laddningsfodralet, de två öronsnäckorna för att lyssna på musik, silikonöronsnäckor i flera storlekar, en mikro-USB-kabel för att ladda fodralets batteri och pappersarbete. Aukey EP-T20 kan köpas för 40 euro på internet.

Aukey EP-T20 Test


hörlurar-Aukey-EP-T20

Bärväskan som också används för att ladda hörlurarna är stenformad. Överdelen av fodralet ser ut som konstläder, men det är bara en visuell effekt, eftersom fodralet är helt av plast. Vi känner att vi är på en lågmodellmodell. Efter att plasten förblir tjock nog för att skydda öronkopparna placeras inuti. På framsidan finns det lilla skåran för att öppna locket. Aukey-logotypen är tryckt i vitt strax ovanför hacket. På baksidan hittar vi mikro-USB-porten för att ladda batteriet och fyra vita lysdioder som anger laddningsnivån. Tillverkaren tappar poäng genom att integrera denna åldrande anslutning. Idag använder alla USB-C. Lite mer Aukey för att integrera en liten elastisk rem direkt i fodralet. Det är bekvämt att hålla fodralet i handen eller fästa det någonstans. Du kan också lägga handen och ha den runt handleden. På så sätt kommer du att vara säker på att inte tappa den. Annars glider den lätt i en av dina fickor.

När locket är öppet faller vi på de två förmaken som hålls magnetiskt. Kontaktorer är integrerade i de två öronkopparna så att den magnetiska effekten uppstår och hörlurarna kan laddas. Aukey har valt ett format som redan har setts på många andra par True Wireless-hörlurar. Det här är två små öronproppar med ett rundat och kompakt format. Dessutom är de väldigt lätta eftersom varje hörsnäcka bara väger 5 gram på skalan. Detta är en mycket bra punkt för komfort.

Det här är hörlurar i örat. Så det finns ett munstycke som kommer in i din hörselgång. Spetsen på hörlurarna är gjord av formminnesilikon. Detta är en positiv punkt, eftersom det gör att din hörselgång kan tätas och så att yttre ljud är mindre hörbara. Ljudisolering är viktigt när du vill njuta av bra ljudåtergivning. Aukey EP-T20 är IPX5-certifierade. Detta innebär att de är skyddade mot vattenstrålar som kommer från alla håll. Så regnet eller din svett kommer inte att vara ett problem. Att vara vattentålig betyder inte vattentät. Du kan inte helt sänka ner dem i vatten.

Egenskaper


Aukey-EP-T20-recension

Hörlurarna är kompatibla med Bluetooth-teknik i version 5.0. Naturligtvis är de bakåtkompatibla med äldre versioner (4.2, 4.1, 4.0). Den trådlösa anslutningen utförs på vanligt sätt. Du börjar med att ladda batteriet i lådan innan du gör den första parningen (glöm inte att lämna hörlurarna inne). När hörlurarna är laddade kan du para ihop dem. För att göra det tar du helt enkelt hörlurarna ur lådan. En liten lysdiod indikerar att hörlurarna har gått i parningsläge. Sedan går du till Bluetooth-menyn på din källenhet. När detta är gjort behöver du inte längre välja EP-T20 för att ansluta. Det är snabbt och enkelt. Alla människor som har använt Bluetooth-enheter är vana vid denna manipulation. Observera att Aukey EP-T20 är kompatibel med SBC- och AAC-codec. Tyvärr stöds inte Qualcomms aptX-codec. Men hej det var att misstänka med tanke på priset på hörlurar. Vi anslöt hörlurarna med en Realme X2 Pro, så vi kunde njuta av AAC-codec medan vi lyssnade. Det var inga problem med den trådlösa anslutningen. Du har lite över 10 meters räckvidd mellan hörlurarna och din källenhet.

De två hörlurarna är oberoende. Du kan använda höger eller vänster hörlurar i monoläge. Det är en fråga som vissa internetanvändare ibland ställer oss. Så ja, Aukey EP-T20 kan användas i mono- och stereoläge. Detta gör att du kan lyssna på din musik samtidigt som du är medveten om din omgivning. Till exempel när du är i stan eller inte vill missa en röstindikation på en station. Dessutom är varje hörsnäcka utrustad med en mikrofon. Så du kan använda en eller två hörlurar när du får ett telefonsamtal. Mikrofonernas kvalitet är standard.

Det är enkelt att sätta in hörlurarna i öronen. L- och R-bokstäverna skrivs ut direkt på hörlurarna för att sätta dem i rätt riktning. De förinstallerade spetsarna är gjorda av formminnesilikon, så att de enkelt anpassas till alla kroppstyper. De är riktigt bra, eftersom omgivningsbuller dämpas bättre eftersom hörselgången är väl tätad. Å andra sidan är de tips som ges dessutom grundläggande. Du har tre storlekar: S / M / L, du kan naturligtvis köpa andra typer av tips på internet. Ändkåpor påverkar komfort, stabilitet och ljudisolering. Med rätt par tips är hörlurarna bekväma och stabila. Du kan flytta huvudet i alla riktningar utan att se dem falla. Du kan därför använda dem för sport.

Kontrollerna utförs via de taktila zoner som finns på utsidan av öronkåporna. De är lätt identifierbara eftersom de är stämplade med Aukey-logotypen. Det finns inget att klaga på deras lyhördhet, varje knackning är välkänd. Du använder dem för att spela eller pausa din musik, navigera mellan spår, svara eller lägga på dina telefonsamtal och starta din smartphones röstassistent. Du kan inte ändra ljudstyrkan genom beröringsytor. Du måste göra detta direkt på din smartphone / ljudspelare.

Prestanda och ljudkvalitet


Aukey-EP-T20-test

På ljudsidan kommer Aukey EP-T20 att tillfredsställa majoriteten av användarna. Basen är inte slobbery, bara välbalanserad. När du lyssnar läggs tonvikten mer på mitt. Sammantaget är rendering ganska lik vad EP-T21 erbjuder. Skillnaden är att ljudet kommer att vara olika beroende på vilken typ av öronpropp du använder. Tips för formminne ger bättre isolering än vanliga silikonspetsar. Med bättre isolering drar vi nytta av en bättre ljudåtergivning, i synnerhet låga vyer att det inte finns något andetag. Omgivande ljud är också mindre hörbara. Det är viktigt när du vill stanna i din lilla musikbubbla. Observera att de inte har ANC-funktion (brusreducering). Mer pengar måste spenderas för att dra nytta av den här funktionen.

Så ljudet från EP-T20 är inte transcendent, ljudfiler kan gå sin väg. Men att lyssna på rendering är ganska balanserad. Vilket är en positiv punkt jämfört med andra par True Wireless-hörlurar som ofta ökar basen lite för mycket. Det är inte den tydligaste och mest exakta återgivningen som vi har hört, men för 40 euro uppfyller Aukey EP-T20 sin roll när det gäller ljud. Vi påminner dig om att de stöder SBC- och AAC-codec. Gör den andra för att få bättre ljudkvalitet.

Kontrollerna utförs via de taktila zoner som finns på utsidan av öronkåporna. De är lätt identifierbara eftersom de är stämplade med Aukey-logotypen. Det finns inget inget att säga om deras lyhördhet, varje kran är välkänd. Du använder dem för att spela eller pausa din musik, navigera mellan spår, svara eller lägga på dina telefonsamtal och starta din smartphones röstassistent. Du kan inte ändra ljudstyrkan genom beröringsytor. Du måste göra detta direkt på din smartphone / ljudspelare. Det är inte heller möjligt att gå tillbaka till början av musiken utan att gå igenom röstassistenten.

När det gäller autonomi har vi 4 timmars användning. Naturligtvis varierar lyssningstiden beroende på ljudvolymen. En gång tillåter laddning av fodralets batteri 4 fulla laddningar, vilket ger totalt 16 timmars lyssnande. Det tar cirka 2 timmar att ladda batteriet i fodralet och det tar ungefär samma väntetid för öronsnäckorna att ladda helt. Laddningen skulle ha varit kortare med USB-C. Aukey måste verkligen sluta med mikro-USB-anslutningen. Förhoppningsvis i framtiden kommer alla deras hörlurar att använda USB Type C-laddning.

Slutsats


test-Aukey-EP-T20

Aukey EP-T20 är bra True Wireless-hörlurar om du har en budget. De har goda egenskaper med tanke på deras försäljningspriser. Kompakt storlek, formminnesspets, Bluetooth 5.0, IPX5, pekstyrning och korrekt ljud. Vi beklagar bara användningen av mikro-USB-porten och bristen på kompatibilitet med Qualcomms aptX-kod.

Aukey EP-T20 hörlurar


köp nu